Преговори за либерализација на визниот режим кон Македонија - Фратини / Груевски

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

Што очекувате од посетата на Фратини?

• Да наздрави со шампањско и да ја пофали владата за постигнатото и да ја охрабри така да продолжи и п

Гласови: 12 41,4%
  • Да соопшти датум за почнување на преговорите за укинување но не и датум безвизен режим

Гласови: 4 13,8%
  • Веднаш да ги почне преговорите ама да не прецизира датум за безвизно патување

Гласови: 2 6,9%
  • Веднаш да ги почне преговорите и да изрази надеж дека Македонците побрзо ќе се ослободат од визите о

Гласови: 11 37,9%

• Вкупно гласачи
    29
Ke dobieme ukinuvanje na vizite zaedno so Srbija i so ne znam moze Albanija makar so kolku gi ima ispolneto uslovite za toa ne znam, A nie do sega trebase da dobieme posto i pasosi smenavme i li4ni karti .....
A tie sto sakaat da patuvaat moze i sega samo malku ke se poma4at

prasaj go ramzu koj mu praka pari apojl prasaj go kako se zbogati

да и истиот тој што му праќа пари истиот тој му праќа гаранција за виза која му ја признаваат амбасадите на сите држави кои се токму тие за кои ни требаат визи поради Шенген. Занчи тие од шенеген има даваат многу повеќе визи на албанците само поради тоа што имаат повеќе луше кои можат да пратата гарантни писма, да беа албанците проблем немаше воопшто туку така да им даваат визи за гарантни писма.
Така да не бери гајле не се албанците проблемот, и јас така мислев пред година две, ама некои работи ми се подразјаснија, откако почнав малку повеќе да патувам.

Инаку ако со тоа албанците индицираш на криминалците, тогаш ќе парафразирам една изјава од еден вработен во администрацијата во ЕУ што се занимвава со шенгенскиот визен систем кој рече дека визите кои сега мора да се вадат од македонија не ја вржат својата работа во тоа да ги сопрат криминалците да влезат во ЕУ, едноставно поради фактот дека сите тие што не треба по тој основа да добијат виза имаат веќе пасош од ЕУ некоја земја.

slusaj dva pati bev vo sad na svadba kaj moi bracedi se vrativ vo rokot daden na vizata pobarav da odam i tret pat me odbija isti knigi imav trite pati za vo eu nemam problem so vizniot rezim osven so skadinavskite zemji ma i tamu sum bil poveke pati a ednas i kako begalec vo 90 91 g vizite ne ni gi davaat oti od ova siptaranava cela evropa e natrupana samo drogi svercovat sega pocna i so terorizam da se zanimavat taka da eu se plasi od nasive teroristi da ne stignat kaj niv

pa tie sto mislis ti ne znaat koj e musliman a koj ke pravoslaven i katolik, ne se za dzabe cela taa papirologija sto ja popolnuvas, megutoa DA se pretpazlivi no ne vazi samo za MKD toa vazi za site drzavi koi ne se primeni vo EU

sega realno posle celava nasa golgota so eu se znae nie realno ne moze da ocekuvame vlez zasto nazat sme edno pedesetna ako ne i poveke godini toa sepak ke bide politicka odluka na eu kako sto toa bese so ceska i slovacka pa sea so romanija i bugarija a mislam deka srbite ke vlezat i pred nas ama i pred hrvatite se so cel srbite se poveke da se odalecat od rusija
evropa ke plaka penali se plasi o0d nuklearnite postrojki koi gi najavija rusite karmakarasa se e vo igra

ako gi poglednes predhodnite razgovori ke vidis deka jas veke kazav deka Eu ke e taa sto odbira koj ke se integrira a koj ne. Evropa gleda interes vo sekoja drzava sto ke ja primi vo svoeto semejstvo, sepak kako i da e MKD ke vleze vo EU za nekolku godini ne od sto EU ima korist od MKD nego zatoa sto ke ima moralna odgovornost da ne primi.

epa taka nekako inace ne s ezamarav da gi citam prethodnite postovi ama od nas eu ima korist cel sverc so cigari belo robje i droga pominuva od kaj nas pa prasanje na vreme e evropa do koga ke im dozvoluva na nasive lokalni i regionalni bosvi ad ja drzat pod kontrola mislam deka samata ke ja prevzemi rabotata vo svoi race

abc go smetaam covek bez svoe jas iako toj ovde ima postirano mnogu postovi mnogu malku e skan i cenet od forumgiite

ti kazuvam inace i jas so nego se soglasuvam samo gledam deka mnogu gleda vesti i postira tuka a ne znae samostojno da deluva

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom