Toma
Корона стронг
- Член од
- 22 април 2014
- Мислења
- 4.225
- Поени од реакции
- 3.506
Треба писмено да ги известиш и имаат 30 дена да ги избришат податоците, овака на телефон дури и да снимаш што си рекол можат да речат дека не се они и дека откако ќе доставиш официјално барање ќе ја почнат процедурата.@Toma
Кај мене е друг проблем. Јас не сум ни дополнително лице за контакт буквално немам ништо со таа работа. Туку и должникот и лицето за контакт не се јавуваат, должникот кога аплицирал користел службен број. Не знам како ги имаат и како дошле до другите броеви од фирмата каде што работиме и исто и јас имам службен број и почнаа мене да ме замараат.
Вчера и кажав дека ќе ги пријавам во агенцијата за заштита на лични и од тогаш ме немаат барано.
Најди мејлови и на сите прати им и чекај 30 дена + некој ден ако ги фати празник, викенд и сл.
Ќе си пишеш убаво дека тој и тој број не е на тоа и тоа лице, туку е твој или сопственост на тоа и тоа правно лице и нема никаква врска со должникот на кредит, можда и некоја фактура (нормално цензурирана во неко дел ако има нешто што не треба да видат) дека стварно тој број не е на тоа лице повеќе.
Како што кажав ме советуваа да си го сменам бројот ако не сакам да ми ѕвонат.
Автоматски споено мислење:
Да надополнам дека мораш да докажеш дека тој број не е на должникот на кредит, оти они веќе го имаат поврзано тој број со него, а според законот смеат да ги чуваат неговите лични податоци од најразбирливи причини, оти е должник, како инаку би знаеле кој колку должи ако ги бришат податоците.
Последно уредено: