Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Религиозно да. Но и според мојата логика.
Што мислиш животните кога се парат гледаат дали се брат или сестра? Нормално, не. Така било и со човеколикиот мајмун.:)[DOUBLEPOST=1401576259][/DOUBLEPOST]
Твојот став за канибализмот?- нема врска со сето ова, и немам под прашања.

Канибализмот секако дека не е допуштен од Црквата, скраја да е, а тој е својствен за племиња, чија религиозност има длабоко забраздено во сатанизмот.

Канибализмот секако дека не е допуштен од Црквата, скраја да е, а тој е својствен за племиња, чија религиозност има длабоко забраздено во сатанизмот.
Твој став! (но изгледа дека и твојот е идентичен)!:)
Дали сатанизмот е олицетворие на злото?

Дека Господ го создал човекот!
Како би изгледало глупаво кога има основа на се што праша, и уредно ти се одговори (друго е дал ти прифаќаш или не) :гик: (ајм офф)

Како би изгледало глупаво кога има основа на се што праша, и уредно ти се одговори (друго е дал ти прифаќаш или не) :гик:
Има основа, затоа што има света книга. Т.е. место од каде ќе ги црпиш одговорите.
И муслиманите (Исламот) имаат основа, и митологијата (конкретно грчката) и Хинду веројатно имаат некаква основа, и Јудеистите..... дали се се тоа вистини?:)

Твој став! (но изгледа дека и твојот е идентичен)!:)
Дали сатанизмот е олицетворие на злото?

Да: сатанизмот е очигледно зло. Зло „на дело„ а не само верување дека злото постои на некој апстрактно-неперсонифициран начин.

Да: сатанизмот е очигледно зло. Зло „на дело„ а не само верување дека злото постои на некој апстрактно-неперсонифициран начин.
И мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?

И мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?

По својата човечка природа, створена по „образ и подобие Божјо„, ние сме должи да бидеме добри, за на се ќариме пекол како последица од своето зло, а не како закана од некого кон Тебе...

Ако некој Ти упати добронамерен совет, а Ти го одбиеш советот, кој ќе Ти биде крив ако заработиш пеколни маки?

@Dumbledore не кажа што е разликата меѓу човеколик мајмун и мајмун

Не:)

Ама пеколот е тука да ти покаже што те чека, ако се решиш да станеш лош:P

По својата човечка природа, створена по „образ и подобие Божјо„, ние сме должи да бидеме добри, за на се ќариме пекол како последица од своето зло, а не како закана од некого кон Тебе...
Не се сложувам баш, добро животно дело т.е. ноу гревс и добар верник= рај, обратно =пекол. (барем јас така сум разбрал)
Што ако бидеш само добар човек?

Не се сложувам баш, добро животно дело т.е. ноу гревс и добар верник= рај, обратно =пекол. (барем јас така сум разбрал)
Што ако бидеш само добар човек?

Кој/што е референца која ја одредува таквата човекова добрина?
Добрина без Бог, добрина само во своите очи, добрина „за по дома„?

@Dumbledore не кажа што е разликата меѓу човеколик мајмун и мајмун

Не:)

Ама пеколот е тука да ти покаже што те чека, ако се решиш да станеш лош:P
Кој рече дека не сум одговорил? Одговорив, но не на тебе туку на Мики ми се чини. Но ќе се повторам- продуктот денес. Има и други разлики но оваа е најважната ко на пр. изгледот, висината, движењето т.е. одењето исправено, скелетот, веројатно и крзното и уште една многу важна- живеењето на тврдо тло, а не на дрво. :)[DOUBLEPOST=1401577693][/DOUBLEPOST]
Кој/што е референца која ја одредува таквата човекова добрина?
Добрина без Бог, добрина само во своите очи, добрина „за по дома„?
Дали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.:)

Дали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.:)

Чек‘, нели рече дека нема да поставуваш појќе прашања за ноќва?...

Но и покрај овие набројани работи, тие и понатаму се фамилија мајмуни:)

Чек‘, нели рече дека нема да поставуваш појќе прашања за ноќва?...
Па самиот ми отвараш хоризонти, ходници и врати, ако сакаш не одговарај, нема да ти замерам.:)
Но и покрај овие набројани работи, тие и понатаму се фамилија мајмуни:)
Да, но има и голема разлика. Биле други суштества.
Ко на пример, дали лисицата (или волкот, не е битно) се во иста фамилија со кучето? Или дабарот и зајакот!Домашната мачка и рисот.....:)
И фамилија мајмуни. Јас мислам дека нивната фамилија се вика примати, ама Ок, можда грешам.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom