Прашања до Атеистите II

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Вистината лежи во земјата т.е. коските (и останати материјални и пишани докази), но кои се вистинските религиозни докази? Дали тоа се светите реликвии на Христијанството изградени во 4 или 5-ти (мислам на почетоците) век или можеби и вие имате коски, оние на апостолите?[DOUBLEPOST=1401574236][/DOUBLEPOST]
Неколку нека бидат и 10 ако сакаш.
-Родословието на Адам, можеби!
Ако почнеме да ја бараме вистната во земјата, таман-работа, оти така ќе најдеме на неброени противречности, кои науките не можат да си ги објаснат на убедлив начин.

Што се тиче коските: да, Црквата поседува мироточиви мошти од Светитие и од минатите времиња, како и од поново време, но тие сами по себе не се мерило за вистината или за староста од Светов, туку доказ за побожноста и светоста од нивните некогашни/овоземни „сопственици„.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ако почнеме да ја бараме вистната во земјата, таман-работа, оти така ќе најдеме на неброени противречности, кои науките не можат да си ги објаснат на убедлив начин.

Што се тиче коските: да, Црквата поседува мироточиви мошти од Светитие и од минатите времиња, како и од поново време, но тие сами по себе не се мерило за вистината или а староста од Светов, туку доказ за побожноста и светоста од нивните некогашни/овоземни „сопственици„.
Знам, и у нашава црква има 2 гроба. И за Ватикан знам, имаат цела таква гробница, језиво. Но така е во сите цркви во светот.:)
Болд, дај еден пример! :)

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Битие 5 (не 6)? Каде вели што? Па читај што вели... Покрај то што Мојсеј ја наведува лозата на праведниците од кои потекнува Ное (Сит, Енох итн) вели меѓу другото РАЃАЈЌИ СИНОВИ И ЌЕРЌИ. Сигурно тоа не ти паднало в очи, но не е битно. Бројот на тие синови и ќерќи не е наведен, во секој случај.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Болд, дај еден пример! :)
На пример: алат, створен од човечка рака, а најден во земјин слој, кој со својата „измерана„ старост не одговара на староста од родот човеков.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Битие 5 (не 6)? Каде вели што? Па читај што вели... Покрај то што Мојсеј ја наведува лозата на праведниците од кои потекнува Ное (Сит, Енох итн) вели меќу другото РАЃАЈЌИ СИНОВИ И ЌЕРЌИ. Сигурно тоа не ти паднало в очи, но не е битно. Бројот на тие синови и ќерќи не е наведе, во секој случај.
Стар завет, прва Мојсеева, битие 6, Родословие на Адам!
Ми паднало и те како, но не може да се 700-800. Зш тогаш Господ не му ги набројал сите? Зошто не му ги кажал сите лози?[DOUBLEPOST=1401575394][/DOUBLEPOST]
На пример: алат, створен од човечка рака, а најден во земјин слој, кој со својата „измерана„ старост не одговара на староста од родот човеков.
И што сакаш да кажеш? Дека тоа не го сторил човек или дека ми потврдуваш дека земјата е постара од тие 10.000 г.?! :)

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Стар завет, прва Мојсеева, битие 6, Родословие на Адам!
Ми паднало и те како, но не може да се 700-800. Зш тогаш Господ не му ги набројал сите? Зошто не му ги кажал сите лози?
Ај земи ти набројувај 700 - 800 деца на секое дете. Нема смисла. Родословот е на НОЕ, не на Адам, и ја дава нишката на праведните праоци кои му служеле чесно на Бога, наспроти на неверниците од кои биле џиновите. Затоа и е наведена лозата на Ное, како на праведници. Нема тука спорен дел!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И што сакаш да кажеш? Дека тоа не го сторил човек или дека ми потврдуваш дека земјата е постара од тие 10.000 г.?! :)
Пошто постави прашање, само дадов одговор на истото, без да изведам заклучок, оти очекував дека ќе Ти текне, нели?...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ај земи ти набројувај 700 - 800 деца на секое дете. Нема смисла. Родословот е на НОЕ, не на Адам, и ја дава нишката на праведните праоци кои му служеле чесно на Бога, наспроти на неверниците од кои биле џиновите. Затоа и е наведена лозата на Ное, како на праведници. Нема тука спорен дел!
Е од Ное, но насловот не сум го напишал јас![DOUBLEPOST=1401575650][/DOUBLEPOST]
Пошто постави прашање, само дадов одговор на истото, без да изведам заклучок, оти очекував дека ќе Ти текне, нели?...
Знам што сакаш да кажеш, нормално. Но морам да поставам и под прашање.
П.С. не ми одговори на прашањето на твојата тема.:)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Знам што сакаш да кажеш, нормално. Но морам да поставам и под прашање.
П.С. не ми одговори на прашањето на твојата тема.:)
Потсети ме на прашањето...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Потсети ме на прашањето...
Самиот си го постави.:)
Зборувавме за инцесот, потоа за Адам и Ева.:)[DOUBLEPOST=1401575917][/DOUBLEPOST]
Ок, значи се сложивме?
Само околу 1 прашање. :)

Прашање, и мојата логика изгледа глупаво и смешно ,а оваа не?!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Зборувавме за инцесот, потоа за Адам и Ева.:)
Ако немале други луѓе како би се створил родот човечки? За инцест Мојсеј наведува прв пат во Броеви (или Левити беше) да не се зимаат до 4 колено! До тогаш се зимале и братучеди меѓу себе.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зборувавме за инцесот, потоа за Адам и Ева.:)
Адам и Ева воопшто не биле роднини па нивниот пород да морал да страда од душевно-телесни деформации. Ева е Адмов дел, а не Адамов роднина.

Нивните потомци не ни имале поинаков начин на продолжување на родот, а без телесен контакт помеѓу блиски роднини. Плус, злото и огревовеноста кај првите генерации луѓе не биле изразени до мерка, која ќе предизвика битен и видлив деформитет кај нивниот пород, кој кумулативно би се пренесувал на наредните генерации.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ако немале други луѓе како би се створил родот човечки? За инцест Мојсеј наведува прв пат во Броеви (или Левити беше) да не се зимаат до 4 колено! До тогаш се зимале и братучеди меѓу себе.
Религиозно да. Но и според мојата логика.
Што мислиш животните кога се парат гледаат дали се брат или сестра? Нормално, не. Така било и со човеколикиот мајмун.:)[DOUBLEPOST=1401576259][/DOUBLEPOST]
Адам и Ева воопшто не биле роднини па нивниот пород да морал да страда од душевно-телесни деформации. Ева е Адмов дел, а не Адамов роднина.

Нивните потомци не ни имале поинаков начин на продолжување на родот, а без телесен контакт помеѓу блиски роднини. Плус, злото и огревовеноста кај првите генерации луѓе не биле изразени до мерка, која ќе предизвика битен и видлив деформитет кај нивниот пород, кој кумулативно би се пренесувал на наредните генерации.
Твојот став за канибализмот?- нема врска со сето ова, и немам под прашања.

Kajgana Shop

На врв Bottom