Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Дека Господ го создал човекот!Кое изгледа глупаво?
Дека Господ го создал човекот!Кое изгледа глупаво?
Канибализмот секако дека не е допуштен од Црквата, скраја да е, а тој е својствен за племиња, чија религиозност има длабоко забраздено во сатанизмот.Религиозно да. Но и според мојата логика.
Што мислиш животните кога се парат гледаат дали се брат или сестра? Нормално, не. Така било и со човеколикиот мајмун.[DOUBLEPOST=1401576259][/DOUBLEPOST]
Твојот став за канибализмот?- нема врска со сето ова, и немам под прашања.
Твој став! (но изгледа дека и твојот е идентичен)!Канибализмот секако дека не е допуштен од Црквата, скраја да е, а тој е својствен за племиња, чија религиозност има длабоко забраздено во сатанизмот.
Како би изгледало глупаво кога има основа на се што праша, и уредно ти се одговори (друго е дал ти прифаќаш или не)Дека Господ го создал човекот!
Има основа, затоа што има света книга. Т.е. место од каде ќе ги црпиш одговорите.Како би изгледало глупаво кога има основа на се што праша, и уредно ти се одговори (друго е дал ти прифаќаш или не)![]()
Да: сатанизмот е очигледно зло. Зло „на дело„ а не само верување дека злото постои на некој апстрактно-неперсонифициран начин.Твој став! (но изгледа дека и твојот е идентичен)!
Дали сатанизмот е олицетворие на злото?
И мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?Да: сатанизмот е очигледно зло. Зло „на дело„ а не само верување дека злото постои на некој апстрактно-неперсонифициран начин.
По својата човечка природа, створена по „образ и подобие Божјо„, ние сме должи да бидеме добри, за на се ќариме пекол како последица од своето зло, а не како закана од некого кон Тебе...И мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?
НеИ мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?
Не се сложувам баш, добро животно дело т.е. ноу гревс и добар верник= рај, обратно =пекол. (барем јас така сум разбрал)По својата човечка природа, створена по „образ и подобие Божјо„, ние сме должи да бидеме добри, за на се ќариме пекол како последица од своето зло, а не како закана од некого кон Тебе...
Кој/што е референца која ја одредува таквата човекова добрина?Не се сложувам баш, добро животно дело т.е. ноу гревс и добар верник= рај, обратно =пекол. (барем јас така сум разбрал)
Што ако бидеш само добар човек?
Кој рече дека не сум одговорил? Одговорив, но не на тебе туку на Мики ми се чини. Но ќе се повторам- продуктот денес. Има и други разлики но оваа е најважната ко на пр. изгледот, висината, движењето т.е. одењето исправено, скелетот, веројатно и крзното и уште една многу важна- живеењето на тврдо тло, а не на дрво.@Dumbledore не кажа што е разликата меѓу човеколик мајмун и мајмун
Не
Ама пеколот е тука да ти покаже што те чека, ако се решиш да станеш лош![]()
Дали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.Кој/што е референца која ја одредува таквата човекова добрина?
Добрина без Бог, добрина само во своите очи, добрина „за по дома„?
Чек‘, нели рече дека нема да поставуваш појќе прашања за ноќва?...Дали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.![]()
Но и покрај овие набројани работи, тие и понатаму се фамилија мајмуниДали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.![]()
Па самиот ми отвараш хоризонти, ходници и врати, ако сакаш не одговарај, нема да ти замерам.Чек‘, нели рече дека нема да поставуваш појќе прашања за ноќва?...
Да, но има и голема разлика. Биле други суштества.Но и покрај овие набројани работи, тие и понатаму се фамилија мајмуни![]()