Прашања до Атеистите II

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Религиозно да. Но и според мојата логика.
Што мислиш животните кога се парат гледаат дали се брат или сестра? Нормално, не. Така било и со човеколикиот мајмун.:)[DOUBLEPOST=1401576259][/DOUBLEPOST]
Твојот став за канибализмот?- нема врска со сето ова, и немам под прашања.
Канибализмот секако дека не е допуштен од Црквата, скраја да е, а тој е својствен за племиња, чија религиозност има длабоко забраздено во сатанизмот.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Канибализмот секако дека не е допуштен од Црквата, скраја да е, а тој е својствен за племиња, чија религиозност има длабоко забраздено во сатанизмот.
Твој став! (но изгледа дека и твојот е идентичен)!:)
Дали сатанизмот е олицетворие на злото?

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Дека Господ го создал човекот!
Како би изгледало глупаво кога има основа на се што праша, и уредно ти се одговори (друго е дал ти прифаќаш или не) :гик: (ајм офф)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Како би изгледало глупаво кога има основа на се што праша, и уредно ти се одговори (друго е дал ти прифаќаш или не) :гик:
Има основа, затоа што има света книга. Т.е. место од каде ќе ги црпиш одговорите.
И муслиманите (Исламот) имаат основа, и митологијата (конкретно грчката) и Хинду веројатно имаат некаква основа, и Јудеистите..... дали се се тоа вистини?:)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Твој став! (но изгледа дека и твојот е идентичен)!:)
Дали сатанизмот е олицетворие на злото?
Да: сатанизмот е очигледно зло. Зло „на дело„ а не само верување дека злото постои на некој апстрактно-неперсонифициран начин.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да: сатанизмот е очигледно зло. Зло „на дело„ а не само верување дека злото постои на некој апстрактно-неперсонифициран начин.
И мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И мое последно прашање за вечерва, дали некој треба да ми се заканува со пекол за да бидам добар човек?
По својата човечка природа, створена по „образ и подобие Божјо„, ние сме должи да бидеме добри, за на се ќариме пекол како последица од своето зло, а не како закана од некого кон Тебе...

Ако некој Ти упати добронамерен совет, а Ти го одбиеш советот, кој ќе Ти биде крив ако заработиш пеколни маки?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Dumbledore не кажа што е разликата меѓу човеколик мајмун и мајмун

Не:)

Ама пеколот е тука да ти покаже што те чека, ако се решиш да станеш лош:P

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
По својата човечка природа, створена по „образ и подобие Божјо„, ние сме должи да бидеме добри, за на се ќариме пекол како последица од своето зло, а не како закана од некого кон Тебе...
Не се сложувам баш, добро животно дело т.е. ноу гревс и добар верник= рај, обратно =пекол. (барем јас така сум разбрал)
Што ако бидеш само добар човек?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не се сложувам баш, добро животно дело т.е. ноу гревс и добар верник= рај, обратно =пекол. (барем јас така сум разбрал)
Што ако бидеш само добар човек?
Кој/што е референца која ја одредува таквата човекова добрина?
Добрина без Бог, добрина само во своите очи, добрина „за по дома„?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
@Dumbledore не кажа што е разликата меѓу човеколик мајмун и мајмун

Не:)

Ама пеколот е тука да ти покаже што те чека, ако се решиш да станеш лош:P
Кој рече дека не сум одговорил? Одговорив, но не на тебе туку на Мики ми се чини. Но ќе се повторам- продуктот денес. Има и други разлики но оваа е најважната ко на пр. изгледот, висината, движењето т.е. одењето исправено, скелетот, веројатно и крзното и уште една многу важна- живеењето на тврдо тло, а не на дрво. :)[DOUBLEPOST=1401577693][/DOUBLEPOST]
Кој/што е референца која ја одредува таквата човекова добрина?
Добрина без Бог, добрина само во своите очи, добрина „за по дома„?
Дали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.:)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали ако сум човечен и хуман (општ пример) тоа би ме правело добар само во своите очи?! Или можеби и во очите на другите!? Некаде слушнав дека очите се огледало на „душата“.:)
Чек‘, нели рече дека нема да поставуваш појќе прашања за ноќва?...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Но и покрај овие набројани работи, тие и понатаму се фамилија мајмуни:)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Чек‘, нели рече дека нема да поставуваш појќе прашања за ноќва?...
Па самиот ми отвараш хоризонти, ходници и врати, ако сакаш не одговарај, нема да ти замерам.:)
Но и покрај овие набројани работи, тие и понатаму се фамилија мајмуни:)
Да, но има и голема разлика. Биле други суштества.
Ко на пример, дали лисицата (или волкот, не е битно) се во иста фамилија со кучето? Или дабарот и зајакот!Домашната мачка и рисот.....:)
И фамилија мајмуни. Јас мислам дека нивната фамилија се вика примати, ама Ок, можда грешам.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom