Power 90 Xtreme - Workout program

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.290
Јас последниот пат кога вежбав Plyometrics (Тhe Beast :)) на крај од тренингот имав чувство дека ќе повратам. Убедливо најтежок тренинг.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас последниот пат кога вежбав Plyometrics (Тhe Beast :)) на крај од тренингот имав чувство дека ќе повратам. Убедливо најтежок тренинг.
A спротивно на тоа, твојот аватар изглеа набилдан бедес :D
Мора да прекинам да ги анализирам луѓето по аватарите.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
PLYO е најбоље, посебно можеш да го приметиш напредокот ако си играш фудбалче, баскет и сл, ќе почнеш да осеќаш како си ги претрчуваш сите без проблем на фудбал, како ги надскокуваш сите на баскет и слично, само продолжи прави ги вежбите од плио, нема појаки

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Првиот пат коа ги правев тие вежби издржав 30 минути али повторувања исто колку и они.Вака 20% помалце правам од нив гледано во тој цел дневен програм.За некој месец мора да правам баш колку и они.
Иначе,до толку сум нестабилен јас или тие вежбите за јога за стабилност што се,се стварно за апла луѓе со добра стабилност или ја сум 0 во стабилност.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.290
A спротивно на тоа, твојот аватар изглеа набилдан бедес :D
Мора да прекинам да ги анализирам луѓето по аватарите.
Aбе брат па ја сум тоа на аватарот хахах :D Tоа ти е доказ колку е јако Plyometrics. А и Тони Хортон вика this is the mother of all excercises.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Првиот пат коа ги правев тие вежби издржав 30 минути али повторувања исто колку и они.Вака 20% помалце правам од нив гледано во тој цел дневен програм.За некој месец мора да правам баш колку и они.
Иначе,до толку сум нестабилен јас или тие вежбите за јога за стабилност што се,се стварно за апла луѓе со добра стабилност или ја сум 0 во стабилност.
Стабилноста е производ на вежбањето јога, значи практикувај ја јогата и ќе добиеш стабилност, се е во концентрација верувај, пробај ќути сконцентрирај се и седи во една јога положба, и мисли само на тоа како да седиш што повеќе во таа положба, и ќе видиш ви првиот момент кога ќе ги тргнеш мислите одма ќе паднеш или ке ја смениш позицијата, гарантирам, јас највеќе се нервирав ради тоа, ако сакаш да правип јога мора 100% тишина, мир и концентрација.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
А како се прават вежбите, секој ден по едно од цедињата, или?

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Будејќи ги прааам само за стомачни вежбите супер ми иде , го правам цел клип 16 мин со ист број на пофторувања ко нив и за 2 месеци како ги праам доста ми зацврсте стомакот и ми се истакнаа стомачните..

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.290
Како иде ? до кај сте ? кажувајте каква е,не ќутите :D
Хах па ти не почна? :D. Што да кажуваме, многу е јака, за 3 месеци ќе се види со слики :)

A имам едно прашање, во случај ако не можеш да вежбаш 1-2 дена, дали си продолжуваш после од кај што си застанал, или цела таа недела треба да ја повториш? Ќе бидам надвор од земјава, не знам точно колку, ама сигурно минимум еден тренинг ќе пропуштам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Хах па ти не почна? :D. Што да кажуваме, многу е јака, за 3 месеци ќе се види со слики :)

A имам едно прашање, во случај ако не можеш да вежбаш 1-2 дена, дали си продолжуваш после од кај што си застанал, или цела таа недела треба да ја повториш? Ќе бидам надвор од земјава, не знам точно колку, ама сигурно минимум еден тренинг ќе пропуштам.
Не брат,тек вчера најдов шипка,деновиве ќе ми ја наместат и почињам...вежбав овие 2 недели со тегови и држачи,и стомачни правев да се спремам малце...:confused:

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
Не сакам да ме разберете погрешно, односно како да сакам да контрирам и да се правам паметен, али ниту едно од горе пастираните видеа не е од програмата P90X. Оригналните видеа траат по повеќе од еден час, вклучувајќи везжби за загревање, истегнување, па потоа последователно вежбите за мускулните групи кој се вежбаат тој ден. Програмата неможе да се вежба само туку така, со две три серии склекови, и два три згиба, таа е цел систем базиран на мускулна конфузија, програма која опфаќа повеќе од 5 различни ситеми на градење на телото, од 5 различни ако можам така да ги наречам „ дисциплини “. Програмата ја има на торент, но поради тоа што е голема ако некој планира да ја вежба али 100% посветено јас би можел да ја изрежам(само дајте ми ЦД-иња) би ми било драго да споделувам мои искуства низ текот на програмата, ако дозволите да и да ве советувам, јас се советувам со луѓе од USA , иверувајте ептен многу ми помогнаа да стигнам до ова ниво.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 00:17 ---

Ефектите се неверојатни ако се посветиш на нуреиционистичкиот план, кој нема врска дека е Американски и нема можност да се прилагоди на македонската кујна, и намирниците што се потребни во секој случај ги има кај нас(или барем нивна замена) и тоа многу подобри, поквалитетни, природни и здрави, за разлика од вакумираните, пастериризани Амерички производи. Значи според мене 70% исхрана, 30 % вежбите, али резултатите се неверојатни, барем според мене. Јас за 4 месеци изгубив 9кг, и од 29,7% Body Fat се симнав на 12%.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 00:22 ---

Јас во текот на целата програма се држам строго до вежбите, а и до нутриционизмот, али во првиот месец тешко ми беше да ја доведам исхрана во ред поради тоа што се работи на процентуално внесување на протеини, јагленохидрати и масти во телото, па имав работа со рачунање, математики, мерења и сл:) Али во секој случај сеа има една алликација за мобилен на Андроид платформа која многу ми помага, ви ја препорачувам за секојдневна употреба. Плус јас контактирам со еден човек од Америка кој исто така ми помага многу, он програмата ја практикува веќе 3 години и е експерт, а воедно и лиценциран фитнес тренер. Според мене ако се воведе исхраната во ред, вежбите се толку добро искомбинирани што невозможно е да нема одлични резултати. Поздрав
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 00:27 ---

Програмата генерално е адаптирана на почетници, али во секој случај има и т.н ФИТ ТЕСТ, кој што би требало да го поминете за да знаете дека сте спремни за програмата. Тој опфаќа неколку тестови како на пример на правење склекови, дигање на вратило, издржливост на нозете потпрен со грбот на ѕид, скокови, и слични работи, при кој што треба да го мериш и пулсот на срцето, при најголем напор, при среден напор и секако одморен. Подетално можам да ти објаснам али ако стварно сакаш да почнеш да ја правиш програмата тука сум да ти помогнам и да ти објаснам се, вака да не пишувам огромни текстови и да не мудрувам :)
Поздрав
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 00:31 ---

Нема клипови на ЈУТУБ или барем јас незнам да најдам :) Јас ги имам дома вежбите, секој дел за одделна група мускули трае од прилика 1 час, со најразлични вариации во зависност кој ден е и што имаш тој ден според програмата за вежбање. Можеш да си ја симнеш програмата на торент, па потоа ако се зафатиш озбилно слободно обрати ми се, ќе ти помогнам колку можам со совети, искуства мои низ програмата и сл.

Поздрав

дај ми линк од програмата да ја симнам мислам торент

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Најбитно од се: дали е за почетници, искусни, експерти...

Е тек понатака може муабет да правиме. Знам повеќе луѓе кои пробаа да ја следат "Spartacus" програмата на јутјуб и доведе до катастрофални резултати. :)
Како мислис до катастрофални резулатти од Спртакус...? Кажи зошто планирам да ја пробам и првата и 2.0 програмата па кажи и ако има видео/нешто напишано дај линк да видам

Kajgana Shop

На врв Bottom