А шо им фалеше претходно на Македонците, да со рамковниот не им се даде?
И како не видоа аир повеќе етнички заедници, коа скоро сите етнички заедници (малцинства) видоа аир од рамковниот. Ама ај, пломба си е пломба.
или навистина не знаеш или со сила на тошо се правиш.........

после 2001 наместо да се вработува високообразован кадар,се вработуваше ВАЖЕН НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ:pos2: беше етничка застапеност во државните институции.....ХММММММ а сакавме прогрес и интеграција во ЕУ и НАТО така
како дел од тој невработен високообразован кадар и припадник на Македонската заедница ЈАС како и остантите кадри со дипломи СУМ ИГНОРИРАН т.е. како што вие милувате да кажете ГРАЃАНИН од ВТОР РЕД.........јбг кој ми е крив што сум завршил факултет и што не сум Албанец( не ми објаснувај дека и мк политичките партии се крив)
-па тогаш зашто Албанците мора да бидат во секоја институција 25%,???
-зашто сите ЕТНИЧКИ заедници не бидат ВКУПНО 25% застапени во државните институции???
-зашто МОРА МОРА МОРА да има конкурси наменети само за Албанската етничка заедница, па и за другити заединици???
-ЗАШТО НЕМА КОНКУРС каде што не се бара одредена националната припадност????
порано можеби Албанската заедница е маргилизирана,сега тоа и се случува на Македонската со таквите етнички вработувања......кој е КРИВ-МК партиите кои дозволуваат вакви некоректности и Албанската заедница(народ и партии) кои притискаат дека МОРА МОРА МОРА да се вработат Албанците.......
.и кажи ми ти ШТО КОРИСТ има НАРОДОТ ВО МАКЕДОНИЈА ОД ОВА-ЈАКА ЕКОНОМИЈА;ЕВРОАТЛАНСКИ ПРОСПЕРИТЕТ,НАМАЛЕНА СИРОМАШТИЈА,или САТИСФАКЦИЈА на една етничка заедница????
А на истите ако сакаш да им го намалиш наталитетот , дај им да учат , дај им работа , образовање на жените.
М. А албанците тешко се вработуваа во фабриките , па им остана да седат во селата и да раѓаат деца работејќи нива.
И мене не ми е јасно како можат албанците да инвестираат 100.000 евра за куќа во село , но сепак условите во албанските села се подобри , во некои села има све што ке ти треба , пицерии , ресторани , фудбалски затворени игралишта, ресторани за свадби , интернет , интернет клубови , превоз во секое време. Но сепак јас роден и израснат во град , не би можел да живеам во село.
па јас како што знам после 2001 година секоја Албанец има право на мајчин јазик да се образува,.....нема закон каде што му се забранува на Албанецот да не работи,......нема Закон каде што на Албанките не им е дозволено образование(високо)
па сегашниве статистики не укажуваат на тоа дека сите Албанци работат со земјоделие(процентот е 50/50)
истите услови како што ги напоменуваш ги има и во некои Македонски села..............но и таму и таму нема фекална,атмосферска канализација,асфалтиран пат,амбуланти па сепак Албанците сакаат да живеаат во селата за разлика од Македонците....има нешто трето нели:smir: