ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ох, ох, ОК. Ај ќе се праиме на форумов пристојни и одмерени и ќе тврдиме дека Македонците што живеат и работат во претежно албански средини можат тоа да го прават мирно и безбедно како и Албанците кои живеат и работат во претежно македонски средини.
И после кога ќе ја извадиме главата од песокот ќе видиме дека задникот отишол јабана.
Не се правам пристоен нити храбар.Јас работам во таква средина.И фала богу досега сум немал проблеми од етнички карактер.Но проблем мислам дека е ако ни остане главата во песокот.

Не се правам пристоен нити храбар.Јас работам во таква средина.И фала богу досега сум немал проблеми од етнички карактер.Но проблем мислам дека е ако ни остане главата во песокот.

Да не даде Господ да имаш, како на пример овој несреќник:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49311
...и многу други.

А главата, таму е. Сега за сега у песок, со задникот на бучка.

Религиите имаат големо влијание во Македонија .

Па затоа античките македонци ги нарекуваат браќа србите и русите .
Додека албанците ги нарекуваат браќа турците и наопаку.

Vidi, terenot e onoj koj e podgotven za neshto takvo. Makedoncite muslimani - torbeshi, dobri raporti imaat jedino so Albancite, i toa poradi slicnite performansi koi shto do den denes takvite spored mene stereotipi vazat. Kaur si e kaur, so krst, a albanec (torbesh toa go kazuva) e onoj koj odi vo dzamija. Kraj. :)

Ovoj da go ubiesh, nema da mu "dade" kjerka na Makedonec. No i obratno e. Makedonka kako leandra, nikad nema da se mazi so Makedonec Musliman od Labunishta ili od Peshtalevo.

I poradi toa, vremeto odlucilo taka, poleka leka, da se promeni svesta, i da se kreiraat takvi dva bloka, Makedonski - Albanski, kade i torbeshite i nekoi od bosancite (ne site) se priklonat tamu kade shto im e podobro. Interesi, pragmatizam.

A shto si naprail ti kako Makedonec za tie da se evidentiraat kako Makedonci?

Znaesh shto im pravevte vo Bitola 2001? Prilep 2001? Znaesh kako bitolskite "mangupi" gi vikaat Torbeshite po ulici "Ej, more Albanec, ela vamu..."

Terenot e slozena rabota.

Moze moze, ne e cudno. ;)
Ехе кај отиде сега пак ти?Ај сеа ќе ги броиме рушевините?Токму од вакви претерувања се случи тоа што се случи во 2001.Види го болдираното и ти кажими:Како си пак ти толку сигурен оти Албанците направиле нешто за торбешите да го променат својот идентитет.Ај јас не сум направил ништо.Дај тогаш кажи што е тоа што го направија Албанците?

Baraj ja pricinata zoshto taka stojat rabotite i vo svesta na ljugjeto i vo toa pragmaticno terensko podracje.
Duri na kraj i da ne se albancite 20%, t.e. da se pod 20, sho mislish, nema da vazi Ramkovniot?

Sakash da ima ushte eden konflikt i ubivanje i mestenje i vojni i palenje?
Jas nejkam, ti ako sakash ok, tvoja rabota.
за сРамковниот не знам што како стои нешто во него,А БОГАМИ ни тие што го напишале не знаат(Фрчко,Поповски итн).........што ЗНАЧИ се додека ЈАВНО НЕ СЕ ПРЕЗЕНТИРА и е достапен за сите,ние можеме со денови да дебатираме што има а што нема во него...........

ако се под 20% дали ќе имаат над 20 пратенции во Собрание,дали законите ќе се донесуваат според бадинтер,дали мора да се има правична застапеност..............и 1000000000 ДАЛИ

а што демек ако се под 20% настанува нова војна???
дај те молам со овие излитени фрази.......војната не ја диктираат Македонците и албанците се зависи од странскиот фактор;)(сети се само на Талибанците,да не биде и тука за едно 20 години така):toe:

........и што ако има нова "војна"???што е тука страшно,војни имало и ќе има??но и албанците и македонците(народот,политичарите) и странскиот фактор знае дека со таа војна ќе биде нова Босна...со 100% можност да ескалира во Косово..........али доста забегавме

Да не даде Господ да имаш, како на пример овој несреќник:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=49311
...и многу други.

А главата, таму е. Сега за сега у песок, со задникот на бучка.
Такви примери има секој ден по не знам колку.Но кога ќе се случат во етнички мешана средина тогаш добиваат на значење.

Ехе кај отиде сега пак ти?Ај сеа ќе ги броиме рушевините?Токму од вакви претерувања се случи тоа што се случи во 2001.Види го болдираното и ти кажими:Како си пак ти толку сигурен оти Албанците направиле нешто за торбешите да го променат својот идентитет.Ај јас не сум направил ништо.Дај тогаш кажи што е тоа што го направија Албанците?

A sho identitet ke menuva torbeshot? Torbeshot nema identitet.
Identitetot na torbeshot e islamot, i sekoj shto e musliman, e negov brat i objekt na identifikacija.
Vo slucajov, albancite se najkrupna i najgolema etnicka grupacija posle Makedoncite, i istite (albanci) se muslimani. Dovolno za logikata na eden Torbesh, da si se pretopi vo niv.

за сРамковниот не знам што како стои нешто во него,А БОГАМИ ни тие што го напишале не знаат(Фрчко,Поповски итн).........што ЗНАЧИ се додека ЈАВНО НЕ СЕ ПРЕЗЕНТИРА и е достапен за сите,ние можеме со денови да дебатираме што има а што нема во него...........

ако се под 20% дали ќе имаат над 20 пратенции во Собрание,дали законите ќе се донесуваат според бадинтер,дали мора да се има правична застапеност..............и 1000000000 ДАЛИ

дај те молам со овие излитени фрази.......војната не ја диктираат Македонците и албанците се зависи од странскиот фактор;)(сети се само на Талибанците,да не биде и тука за едно 20 години така):toe:

........и што ако има нова "војна"???што е тука страшно,војни имало и ќе има??но и албанците и македонците(народот,политичарите) и странскиот фактор знае дека со таа војна ќе биде нова Босна...со 100% можност да ескалира во Косово..........али доста забегавме

Vidi, za tebe Sramkoven za mene e Ramkoven. Onie borci koi izumrea vo 2001 (zboruvam za Albancite), izumrea so taa ideja. Mene ne mi e gajle dali tebe te frustrira ili ne.
Ovoj dogovor si gi zede potrebnite zrtvi i treba da si ostane na niv.

A ovoj muabet shto sega go praime, e bash poradi nego. Poradi Ramkovniot dogovor za kogo ti smetash deka dokolku albancite na predstojniot popis ne ispadnat 20%, nego ke go nema. Se lazesh drugar.

Vidi, za tebe Sramkoven za mene e Ramkoven. Onie borci koi izumrea vo 2001 (zboruvam za Albancite), izumrea so taa ideja. Mene ne mi e gajle dali tebe te frustrira ili ne.
Ovoj dogovor si gi zede potrebnite zrtvi i treba da si ostane na niv.

A ovoj muabet shto sega go praime, e bash poradi nego. Poradi Ramkovniot dogovor za kogo ti smetash deka dokolku albancite na predstojniot popis ne ispadnat 20%, nego ke go nema. Se lazesh drugar.
за кога како.......Македонецот ништо не доби од тој конфликт...така да сРамковниот не е креиран за СИТЕ,туку за една етничка заедница...

не друже,да не беше сРамковниот немаше да има толкава напумпаност на Албанците....

Еден куп има такви,но сите тие се измешани со македонци.Знам луѓе што имаат предедо или само дедо србин и што сега,да се декларираат како срби?
А чисти срби да се декларираат како македонци нема.

Ехххх да се пишат сите Срби Срби.

Baraj ja pricinata zoshto taka stojat rabotite i vo svesta na ljugjeto i vo toa pragmaticno terensko podracje.
Duri na kraj i da ne se albancite 20%, t.e. da se pod 20, sho mislish, nema da vazi Ramkovniot?

Sakash da ima ushte eden konflikt i ubivanje i mestenje i vojni i palenje?
Jas nejkam, ti ako sakash ok, tvoja rabota.

Gledash sho ubo si kaza samiot. Dojdoa na pomosh od selata? Koj dojde? Makedoncite muslimani i Albancite muslimani.
Koga Makedoncite muslimani bi kazale za sebesi deka se Makedonci, togash samite bi se staile vo taa dupka, koja shto e razorna za niv.
Prvo samite ne sakaat da se istovetat so ljugjeto koi im palea dukjani, gi plukaa, ne gi sakaa, i na kraj ona shto im e najsveto (poshto islamskiot duh e mnogu silen vo ovie prostori) im se brani od nivnite braka po KRV i GENETIKA... Bad bad bad... ili losho losho losho..
Добро дали ти знаеш Ромите во Прилеп кај се молеа и на што оддаваја почит?Џамијата во Прилеп никогаш не била отворена за служби?И на крај краева дали тебе ти е познато дека истата џамија е направена на црква?Сега разговараме за бројот на Албанците а дискусијава доби поинаков тек.Вака ќе испадне дека се пребројува муслиманското и христијанското население.Но се сложувам дека Албанците до крај го искористија моментот во 2001 кога Македонците го истураа својот гнев врз се што е муслиманско.И тоа беше дел од валканото сценарио на некои кругови од Албанскиот блок.Но да ги оставиме тие рани нее тоа целта на темава.

Не се секирај нема да бидат албанците под 25% , доволно аргументи произнесов досега , и сите тие докажуваат дека албанците би требало да бидат 27% , ни 18% ни 35%.

А тука само си разговараме, и се обидуваме да се разубедиме , пошто што порано да се ослободиме од предрасудите толку подобро за сите.

А историските причи за 200.000 албанци од Македонија иселени во Турција , и 150.000 косовари дојдени во Македонија да им ги оставиме на историските разговори.
Не верувам дека некој албанец има мадиња да им гарантира на иселените албанци во Турција подобар живот во Македонија и да им изгради куќи и да им најде работа , исто како што не верувам дека некој македонски политичар има мадиња да протера 150.000 албанци наводно дојдени од Косово.

Денешната реалност е дека во Македонија има 500.000 албанци со македонско државјанство.

Што мислите колку ке бидат во 2011 ? не само албанците туку и македонците и другите ?

Ех да се пишат сите Турци како Турци, сите Роми како Роми, сите Торбеши како Македонци, сите Бошњаци како Босанци... Ќе видиме колку ќе биде вистинската бројка на Албанците.

Се останато е само мачкање очи.

Не се секирај нема да бидат албанците под 25% , доволно аргументи произнесов досега , и сите тие докажуваат дека албанците би требало да бидат 27% , ни 18% ни 35%.

А тука само си разговараме, и се обидуваме да се разубедиме , пошто што порано да се ослободиме од предрасудите толку подобро за сите.

А историските причи за 200.000 албанци од Македонија иселени во Турција , и 150.000 косовари дојдени во Македонија да им ги оставиме на историските разговори.
Не верувам дека некој албанец има мадиња да им гарантира на иселените албанци во Турција подобар живот во Македонија и да им изгради куќи и да им најде работа , исто како што не верувам дека некој македонски политичар има мадиња да протера 150.000 албанци наводно дојдени од Косово.

Денешната реалност е дека во Македонија има 500.000 албанци со македонско државјанство.

Што мислите колку ке бидат во 2011 ? не само албанците туку и македонците и другите ?
ако бидат 27% тогаш кој друг народ ќе има -2%????

многу е чудно за еден народ кој е мнозински со 1 300 000 да бележи пад на неговот население,а другиот народ кој е 3 пати помал енормно да се зголемува????

и убаво си постирав на претходните постови како е можно ова:

Тоа значи дека од минатиот попис во 1994 година до 2002 годи
на бројот на етничките Македонци се зголемил за 2.017, а на етничките Албанци за речиси 68.000. Оваа бројка покажува дека годишно се раѓале 8.500 деца од албанска етничка припадност, а само 250 од македонска.

биди љубезен и објасни ми ја оваа статистика??:smir:

ако бидат 27% тогаш кој друг народ ќе има -2%????

многу е чудно за еден народ кој е мнозински со 1 300 000 да бележи пад на неговот население,а другиот народ кој е 3 пати помал енормно да се зголемува????

и убаво си постирав на претходните постови како е можно ова:

Тоа значи дека од минатиот попис во 1994 година до 2002 годи
на бројот на етничките Македонци се зголемил за 2.017, а на етничките Албанци за речиси 68.000. Оваа бројка покажува дека годишно се раѓале 8.500 деца од албанска етничка припадност, а само 250 од македонска.

биди љубезен и објасни ми ја оваа статистика??:smir:

Македонците 100% би требало да одат во минус , прашање е колку , јас реков 10.000-15.000 , а изгледа ке треба нешто повеќе.

Тука ти дадов објаснување за другиот дел
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3477948&postcount=108

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom