Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Метаморфоза или такозвана Преобразба од Кафка на српски, хрватски јазик се најдува на нетов? Не можам да најдам да ја симнам, а во книжарнициве во Прилеп и Битола ја нема да си ја купам. Па дали му се најдува на некој да ми прати линк во порака да речеме?

Ај ваљда ќе се најде некој што би знаел.

Каде, значи во која библиотека, или интернет на pdf, и дали воопшто би можел да најдам книги со религиозна содржина, односно Светите книги од повеќе религии, Библијата, Куранот, Будистички, Хинду книги, све, све значи, кај би можеле да се најдат?
Во универзитетска библиотека имаш:
Еве ти наслови од дела и сигнатури под кои ќе ги најдеш:
Ова ти е составен дел од списание:
1. Аспекти на раниот Будизам од Драшко Митрикески - СII 7840 ова ти е сигунатурата, а годините се од 2011-2013
2. Budizam - на српски е, сигунатурата ти е - О К II 261840
И да не ти барам јас сѐ, еве ти http://www.vbm.mk/scripts/cobiss?ukaz=SFRM&id=2238497189065446 од тука можеш да стигнеш до сите библиотеки во Македонија

Ај некој ако може да ми напише кратка содржина за Скржавецот од Тит Макциј Плаут

Сакам да ве прашам дали ја имате читано книгата Децата на ѓаволот од Дитас и каков впечаток ви има оставено и ако знаете во која книжарница ја има зошто многу сакам да ја прочитам.

Сакам да ве прашам дали ја имате читано книгата Децата на ѓаволот од Дитас и каков впечаток ви има оставено и ако знаете во која книжарница ја има зошто многу сакам да ја прочитам.
Една од најдобрите книги на Димко Тасески.
Всушност, те излажав... нема кај него подобро полошо... сѐ е прекрасно(што би рекле шпанците Extraordinario)
Мислам дека издавачката куќа беше неговата, Дитас, околу 350 денари беше кога јас ја купив. Ако не ти се брза да почекаш до викендов кога одам за дома, ќе ти кажам сигурна информација во која издавачка куќа да ја најдеш.

Вака...сестрами ги има прочитано Ерагон и Првородениот,додека останатите 2 книги од тетралогијата неможе да ги најде низ книжарниците...Знае ли некој каде може да се најдат (Brisingr и Inheritancе)?

Dali nekoj ima slusnato za knigata Kriv Pravec od Dimko Tasevski i dali moze da se najde negde?

Некој ја има ли ,,The Game" и ,,Тhe rules of the Game" од Neil Strauss

Ovie dve knigi gi imam pro4itano i mnogu se interesni(no gi piratizirav).Sega dojaga rodenden na eden moj drag drugar i ja znam deka ovie knigi ke bidat odli4ni za nego no skapoe da se donesat.Ako nekoj gi ima i volja da gi prodade neka napisi.iLi(golemo I i malo l se isti)ako gi ima vo nekoja nasa knizara ne ka kaze kade.

Материјали на нетов за паганското во народните празници (конкретно од 1 март (ден на паганска нова година до Ѓурѓовден - најголемиот пагански празник)? Споредба на дејностите што ги вршеле старите Словени за време на тие празници и денес христијаните што вршат слични такви дејности? HELP

Ме интересира, дали “Франкенштајн“ од Мери Шели ја има на македонски јазик?

Ме интересира, дали “Франкенштајн“ од Мери Шели ја има на македонски јазик?
Да, мислам дека на Детска радост беше изданието.

EDIT: Еве на Магор била. :P

Еден добар цитат од И.Џ не ми текнува точно како беше вика: Лугето се направени да се сакаат предметите да се користат светот некако како да се.измеша. -Како беше точно ?

Да не знае некој некоја книжарница во Кавадар (освен Просветно дело)?

Понудете книги од Сигмунд Фројд, во каква состојба се, која цена, и на кој јазик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom