Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
Дали си дошол од на работа, дали си станал од спиење не е битно од каде кинектот уморува. Ама сега за сега такви се игрите, малце е нелогично да играш пинк понд седнат, или паки куглање? Нема смисла ете таа што ќе биде со пукањето да не ја барам наназат викаат дека ќе се игра и сендат.
Па можеби е лошо да играш пинг понг седнат али сепак на некои им е тоа подобро. Со Мув ги имаш и двете опции, можеш и седнат ако те мрзи да стоиш ама и не мораш да седиш. Кога ќе видиш и во овој поглед повеќе опции имаш со игрите за мув.

А ако си така изморен ќе можиш да мавташ со рацете од седечка положба ама нема да можиш од стоечка? Хмм..... Хммммммм.

А ако си така изморен ќе можиш да мавташ со рацете од седечка положба ама нема да можиш од стоечка? Хмм..... Хммммммм.
Да нормално. Не си пробал веројтно па незнаеш. Раката со лактот можеш да си ја потпреш каде сакаш па така да нема да ти тежи. Па така единственото нешто што треба да го мрдаш ќе ти биде дланката, а тоа не е заморно :)

Да нормално. Не си пробал веројтно па незнаеш. Раката со лактот можеш да си ја потпреш каде сакаш па така да нема да ти тежи. Па така единственото нешто што треба да го мрдаш ќе ти биде дланката, а тоа не е заморно :)

Ами дај ми гејмпад тогаш :/

Кинектот, па и мувот и вимотот се контролери замислени да се играат со движење на цели екстремитети па и тело, едноставно такви за замислени.
Неможеш ти на таков контролер кој бара движење да играш без движење ЛОЛ. Ако нејќиш така земај гејмпадот/тастатурата и играј на нив.

Кинектот, па и мувот и вимотот се контролери замислени да се играат со движење на цели екстремитети па и тело, едноставно такви за замислени.
Неможеш ти на таков контролер кој бара движење да играш без движење ЛОЛ. Ако нејќиш така земај гејмпадот/тастатурата и играј на нив.
Agreed =) За изморените или кревет или гејмпад ...

Во целата историја на гејмингот, не постоела успешна периферија која се барала за да се играат одредени игри.

Мислам дека Kinect е на добар пат да ја смени историјата, ама само ако доведе до иновативни игри. Вака е малку смешно, бидејќи иако Move повеќе личи на Wii контролерите - сепак на Xbox360 излегуваат Wii игрите...еве последен пример, Brain and Body Exercises. Дури и графиката е Wii-like...

Значи само сакав да нагласам дека Мув ти нуди поголема флексибилност и што е најважно има доста добри игри........за разлика од Кинект каде што има само една игра која ми се допаѓа и за нејзе ти треба голем простор.

Во целата историја на гејмингот, не постоела успешна периферија која се барала за да се играат одредени игри.

Мислам дека Kinect е на добар пат да ја смени историјата, ама само ако доведе до иновативни игри. Вака е малку смешно, бидејќи иако Move повеќе личи на Wii контролерите - сепак на Xbox360 излегуваат Wii игрите...еве последен пример, Brain and Body Exercises. Дури и графиката е Wii-like...

Брат дали може да ми најдеш торент за играва? Се утепав од барање никако да најдам :).

--- надополнето ---

Значи само сакав да нагласам дека Мув ти нуди поголема флексибилност и што е најважно има доста добри игри........за разлика од Кинект каде што има само една игра која ми се допаѓа и за нејзе ти треба голем простор.

Би требало да има нови игри. Се надевам дека ќе ти се допадне некоја :).

http://www.gdconf.com/

Искрено ни еден од контролериве не би купил. Ако ми се игра фудбал, се договарам со другари и играме фудбал, ако ми се игра пинк понг исто, тенис исто... Кога играм на конзола сакам да мрдам што е можно помалце и да се релаксирам. Не ми се свиѓа целата и концепт на виртуелни спортови со моушн контролери зошто уште повеќе ги асоцијализира луѓето и ги држи да не излезат од дома и да се бават со вистински спорт.
Како технологија кинектот ми прави повеќе мерак и сметам дека е едно од најголемите достигнувања моментално и дека целосниот потенцијал (не само за играње) тек ќе го видиме за некое време.

Значи ова било најсмешното нешто што сум го прочитал.

Force Feedback

Another cool thing that surfaced during this new preview is that Child of Eden will have Force Feedback. So not only will you be able to enjoy the game through beautiful graphics and sound, you can actually feel the beat of the game too! How does it work? Well you just use your existing Xbox controllers! Put them in your pockets or strap them to you and you will feel the vibrations of Child of Eden. Up to 4 Xbox controllers can be used simultaneously for this. Pretty cool stuff!

Додека играш можеш да ставиш и до 4 контролери во џебот и да играш до свршување хахахахаххахахахаххахахахаа

kajgana.jpg

Зошто досега ништо не пробував незнам, но го исталирав кинектов на ПЦ. И на хп и на 7-ка. Првиот хак е ете слика 3д. Вториот е што го направив да го коритам и како веб камера. Интересни работи има здравје утре да најдам нешто позанимливо :D

Штотуку го правев ова

Се потрудиле дечките но не секогаш работи како што треба. На моменти фаќа одлично, а некогаш не фаќа ама баш ич.

Хаха закон!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom