Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
се згазив од смеа.. али сепак тоа е вистината. што е подобро од гејмпадот во твојата рака, тоа е смислата на конзолите и како мали најмногу тоа не привлекувало за да купиме конзола.:smir:

Во целата историја на гејмингот, не постоела успешна периферија која се барала за да се играат одредени игри.
Хм. Virtua Cop или Rock Band би играл со пад?

...или со ligth gun и гитара

Хм. Virtua Cop или Rock Band би играл со пад?

...или со ligth gun и гитара

Тоа е друго, тие одат со специфични производи. :)
А light gun-от на Нинтендо доаѓаше со конзолата.

Збориме за додаток, кој е произведен за конзолата специфично. Такво нешто беше на пример SEGA CD, најкатастрофа уред што постои. :)

Тоа е друго, тие одат со специфични производи. :)
А light gun-от на Нинтендо доаѓаше со конзолата.
Сите такви пиштоли со едно име, општо, ги викаат ligt gun-ови, по (најверојатно) првиот, што ти го спомна за NES.

Збориме за додаток, кој е произведен за конзолата специфично. Такво нешто беше на пример SEGA CD, најкатастрофа уред што постои. :)
Блиску си, ама тоа не е најкатастрофалниот додаток. Има конкуренција тука. А кога веќе сме кај Genesis/MegaDrive-от:

--- надополнето ---

On topic:
Мислам дека им скурчи на Мајкрософт и Сони да делат колач со (сиротиот) Нинтендо.
Имено, ја колку што знам на запад (т.е. у нормалниот свет) не беше дилемата дали: 3-ка, 360-ка или Wii. Туку дилемата беше - 3-ка или 360-ка. Wii си го имаа и сопствениците на 3-ка и сопствениците на 360-ка, како конзола од сосема друга класа и намена. Затоа едно време Wii повеќе се продаваше од двеве (не знам дали уште е така).
Сега, со популаризирњето на move-от и кинетикот, овие двеве сконтаа дека не мора да го делат колачот со Wii. Овие две "перифералии" сметам дека имаат поголема намена да ја надминат потребата од присуството на Wii во куќата (како втора конзола), отколку да се натпреваруваат со противничката "перифералија".

--- надополнето ---

Се мислам дали да инвестирам у тоа kinetik-от. Не за мене, него за ќерка ми и жена ми, да се размрдаат малку место да дремат на компјутер пред тие фејсбук фарми, болници, продавници и ресторани.
Таа со галење тигарчиња играта добра ли е (за мали деца)?
Има ли уопште критична маса на добри наслови кои би го оправдале вложувањето од 180 евра у тоа? Или уште нема.

Ако си фамилијарен човек, има финтес игри за жената, куп игри за малата + куп игри кој можете да ги играте заедно. Сега за сега нема игра кој што има некоја си приказна или незнам што за да можеш да се уфилмаш, сега се што е е само за забава. Како и да е има доста игри кој треба да излезат годинава а за вгодина СИГУРЕН сум дека кинектот и ќе биде must have.

Е вакви игри би сакал за во иднина, не ти одговара со кинект или мове земиси контролерот и продолжи.

Сеј хелло то Виртуал тенис кинект

Изгледа интересно, ја ставам на листа на чекање :)

Кога ќе одам пак во странство, ако го најдам за 100 евра Кинект-ов ќе го купам само заради сестра ми и таа проклета Kinectimals. Од насловиве што излегоа, лично еден не би играл јас сам кога би бил дома...само да се заебаваме кога ќе дојдат другари.

Но, би размислил и за тоа, ќе ми испокршат се по дома. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom