Пиво

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

  • Скопско

    Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

    Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

    Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

    Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

    Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

    Гласови: 17 2,5%
  • Други

    Гласови: 122 17,7%

  • Вкупно гласачи
    690
Кој се го има пробано пивото на Темов-Пивница Стар Град? Искрено црното и црвеното иако ги пробав не ми оставија впечаток за да утре се навратам и пак се напијам. Ова беше прилично брзо по промоција па незнам дали е "изгланцано" сега или?
Ништо посебно. Ги имам пробано темното и матното. Матното е како проплакнато, никаква арома ниту блажина, скоро и да не е газирано, мала количина на алкохол. Темното исто, како проплакнато, мала арома на кафе, ама ептен суптилна, никаква блажина. До толку ли е комплицирано да се направи добро пиво бе пичка ли му материна?
Па тоа изгледа како од филџан испиено кафе талогот да го ставиле во пивото. Одвратно нешто. :sick:
Потполно се согласувам, лошо искуство имав во темов околу нова година, не само што не беа вкусни и немаа вкус на пиво туку и лошите мириси.... си ветив самиот на себе дека моја нога таму нигогаш не стапнува, се до пред некоја недела кога бев во мк и бев приморан да отидам атер за пријателот германец кој што целиот живот е во пивската индустрија. Најпрво се обидов да го разубедам да не одиме поради лошиот квалитет на пивата и од страв да не се обрукам, но никако не можев да го избегнам одењето во пивница.
Најпрво морам да кажам дека и пријатно бев изненаден од пивата,за толку кратко време толку голема промена на квалитет ( секоја чест ) посебно ме израдува и пофалбата на германецот ( не се обрукав ) кој што рече дека пивата можат да се носат со светски брендови.
Има огромна промена и подобрување на пивата, но мислам дека најверојатно имаат донесено мајстор од германија или чешка.
 
Последно уредено:
Потполно се согласувам, лошо искуство имав во темов околу нова година, не само што не беа вкусни и немаа вкус на пиво туку и лошите мириси.... си ветив самиот на себе дека моја нога таму нигогаш не стапнува, се до пред некоја недела кога бев во мк и бев приморан да отидам атер за пријателот германец кој што целиот живот е во пивската индустрија. Најпрво се обидов да го разубедам да не одиме поради лошиот квалитет на пивата и од страв да не се обрукам, но никако не можев да го избегнам одењето во пивница.
Најпрво морам да кажам дека и пријатно бев изненаден од пивата,за толку кратко време толку голема промена на квалитет ( секоја чест ) посебно ме израдува и пофалбата на германецот ( не се обрукав ) кој што рече дека пивата можат да се носат со светски брендови.
Има огромна промена и подобрување на пивата, но мислам дека најверојатно имаат донесено мајстор од германија или чешка.
И јас приметив големо подобрување кај темното пиво, за другите не знам.
 
beer1.jpg

Едно од поубавите пива кои сум ги пробала во последно време. Се работи за pale ale, со мек вкус, не е газирано и доста освежително пиво. Кој може да го проба и кој е љубител на нешто слично топло му го препорачувам.
 
beer1.jpg

Едно од поубавите пива кои сум ги пробала во последно време. Се работи за pale ale, со мек вкус, не е газирано и доста освежително пиво. Кој може да го проба и кој е љубител на нешто слично топло му го препорачувам.

Топло да го пиеме?! :D
 
Топло да го пиеме?! :D
секое пиво ладно е убаво али освен ладното слабо шо друго ќе осетиш
вистинската арома и вкус на пивото се осеќе на температури од 20-25 степени
 
секое пиво ладно е убаво али освен ладното слабо шо друго ќе осетиш
вистинската арома и вкус на пивото се осеќе на температури од 20-25 степени
Лашки Голдинг, БИП, Зајечарско, Тузлански Пилснер, Карловачко...
 
Лашки Голдинг, БИП, Зајечарско, Тузлански Пилснер, Карловачко...
некои од овие беа добри пива пред 40 години сега не, во главном сега се сите лагер пива најголем број правени по лиценци и со готови смеси на кои само им турваат жешка вода во пиварите
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Лашки Голдинг, БИП, Зајечарско, Тузлански Пилснер, Карловачко...
Заеднички именител на сите овие пива е нискиот квалитет и високиот маркетинг.
Вклучувајки ги и домашните скопско и даб.[DOUBLEPOST=1467744371][/DOUBLEPOST]
Топло да го пиеме?! :D
14/18 C
 
Последно уредено:
Топло да го пиеме?! :D
Па да ти кажам првиот пат го пиев неладено, купено од продавница каде не стоеше во фрижидер. И ми беше ОК. Али кога го оладив лично повеќе ми се допадна. А уствари и пишува на него како се препорачува да се пие. На други пива не сум загледала дали пишува, кај John Smith и на original пишуваше. Го пробав и другото, али ова дефинитивно беше (y)
 
Па да ти кажам првиот пат го пиев неладено, купено од продавница каде не стоеше во фрижидер. И ми беше ОК. Али кога го оладив лично повеќе ми се допадна. А уствари и пишува на него како се препорачува да се пие. На други пива не сум загледала дали пишува, кај John Smith и на original пишуваше. Го пробав и другото, али ова дефинитивно беше (y)

Ако си во УК, пробај ги Newcastle Brown Ale, Doombar и Bishops Finger. Сите се Brown Ales слични на John Smith.
 
Само за себе или малку повеќе ?
само за себе,зборам за квалитетно непастеризирано ејл пиво со вкус и шмек.
За големо ти треба фабрика со вработени со опрема со материјали и пред се - судир со прилепска и скопска пивара кои ќе те уништат на старт.
лично мене би ми било доволно 50 стина литри месечно секој ден по една две кригли пред или уз или по ручек
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom