PayPal (официјална тема)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
ми повлече пари сега останува 4цифрениот код да го бапнам
од извештај од банка ?
нема некој побрз електронски начин ?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
25
Поени од реакции
18
Македонија ја нема на листата на Пејпел :)
Извади си Виза електрон од НЛБ Тутунска, и при регистрацијата на ПејПел стави земја Словенија. После на и-беј ќе ставиш Македонска адреса.

Друг начин - нема..
А таа виза електрон од тутунска е кредитна или дебитна картичка

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
ти стаса кодот по смс порака?
не никаков код не добив по телефон а го имав ставено кога се регистрирав телефонот
демек тој код бил на извештајот од кој е уплатено ... така разбрав
ке отидам деновиве да прашам за тој код во банка

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Значи вака, пред 5 дена, порачав логичка плоча за iPhone од и-беј. Ја добив на аукција, за 41долар + 39 за шипинг. Откако проверив дека немам толку средства на картичката ( моментално ) му кажав на продавачот дека немам толку средства, и дека во наредните ден-два ќе му ја уплатам целата сума. На тоа тој ми одговори: прати ми $60,и ќе ти ја испратам плочата. Му пратив $60, и рече дека ги добил, и дека истиот ден ќе ја испрати плочата ( му напоменав едно 3-4 пати дека треба да ја испрати на и-беј адресата, а не на пејпел,тој се согласи ), и само му вратив да ми ги даде деталите околу нарачката ( датата кога би требало да пристигне, и бројот за следење АКО ИМА.

По некое време, добив одговор од него, дека и-беј ќе му наплаќале за превисоки поштарински трошоци, и дека најдобро би било тој да го откаже купувањето, а да ми ја испрати на негова рака плочата, бидејќи така било "подобро", и "поефтино". Се согласив, и откако ми го прати барањето за откажување, го прифатив.

После 3-4 дена, без апсолутно никаков одговор од негова страна, и ниедно враќање на барем еден од моите 5-6 е-маилови, вчера решив да отворам расправија ( dispute ) преку ПејПел. Еве дел од разговорот на расправијата:

1/25/2012 09:23 PST - Buyer: Hi. It's been couple of days since you said that the logic board will be shipped. I still haven't received any of your messages, regretting some of the questions I've asked. Give me an info, if you want me to withdraw the dispute. OR I'll be filing a claim.

1/25/2012 19:59 PST - Seller: Buyer recieved item on the 12 Jan 2012. See tracking info below: EG918780730US

1/25/2012 19:59 PST - PayPal: Seller escalated this dispute to a Claim.

1. Сега, проблемот е што: Како може, јас да сум платила на 20ти Јануари, а да сум ја добила плочата на 12ти Јануари??? Проверив преку USPS за следење, и пишува дека пратката се спрема за испорака.

2. Дали и покрај испраќањето на ПејПел адресата, имам некакви шанси да ја добијам? Адресата на ПејПелот е
S***** S*******
s.Jakimovo
Vinica, 02310
Ljubljana
1211
Slovenia

Згора на тоа, се дрзна да ми врати на е-маил, со содржина:

Your item was sent today and on the custom form, I put the regular price.. $81.. And i sent the item to the paypal address.. Thanks for being impatient and a dumb ass.. Goodbye!

Парите што отидоа отидоа, што лаже лаже, туку, од вас по искусните, барам совет. ДАЛИ ИМА НЕКАКВИ ШАНСИ ДА СИ ГИ ПОВРТАМ ПАРИТЕ?!

Ако пресудат во негова корист, ем без пари ќе сум, ем без плоча .. FML :mad: !!!

-.-

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
60$ dolari preku ebay gi pusti konkretno za itemot ili samo mu prebaci pari na negova smetka?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
mislam deka tesko da gi vratis parite taka no ne sum siguren nekoj ako znae povekje neka pomogne

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ако добро те разбрав те зезнал на многу лесен начин. Со тоа што он те убедил да го откажеш купувањето, легално аукцијата е невалидна и ти немаш никакви шанси да си ги вратиш парите. Сте иделе во „трансакција“ независно од Ebay и со тоа е он правно комплетно покриен.

Поштенските трошоци и онака ти ги плаќаш не сфаќам како те убедил во нешто што не постои како негов трошок?

Ако најдеш некој доказ дека те излажал имаш некаква шанса инаку џабе ти е трудот.

Многу наивно си настапила во секој случај.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Десило се случајно, ето:tapp:. Само пеку пајпл имаш заштита, на приватна сметка од продавачот тоа ти е како мене да ми пратиш пари на моја сметка и јас ако сакам ке ти ги вратам ако не нема. Пејпл зема данок
(минимална провизија на продавачите)на оваа плочка можеби 1-2 долари, како ли добро те наседнал, исто така пејпл нуди заштита на купувачите со тоа што ти дава можност за отценка на производот (фидбек), затоа и се користи.
Во следното купување не прифаќај мафијашки предлози како пушти ми пари и во знак на доверба и јас ке ти го испратам производот по поефтина цена, од 81 долар за 60 во конкретниов случај- како па да не.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
:( не можеш ништо...прво немаш легален Пејпал (официјално Пејпал не работи со Македонија)...второ си се согласила на трансакција надвор од ибеј....

...памет во глава и внимавај наредниот пат...

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
не размислував во тој момент, изгледаше како добро, бидејќи по сите разговори со него, излезе како "солиден" продавач, и немаше негативен feedback.

почетничка грешка -.-

Како и да е, ги контактирав ПејПел вчера директно, и им оставив копија од разговорите. Пред 10мин. ме контактираа, и рекоа дека " ќе помогнат " во решавањево :)

let's hope for the best (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom