PayPal (официјална тема)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Само што напраив акаунт на ПејПал и да внесам број од картица (иначе имам виза електрон од тутунска) и ми појавува ерор:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Да фак?! да не треба да има пари на картичката или? и како иде после, некој код треба да ми пратат по пошта или за нешо друго беше тоа? :)

ЕДИТ:
сеа па ова ми го покажува:
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

На почетокот одбрав земја Словенија, кај грешам?
A sto ke ti e tebe paypal koga pojma nemas kako raboti paypal,, poradi takvite ko tebe ke ni go ukinat paypalot nie sto go imame, 30 stranici so po 10 postoranja ti uste prasuvas dali treba da imas pari na kartica i dali treba nekoj kod da ti stigne,, OMG od vakvi seljacista, vrati se nazad vidi gi postarite postiranja i nemoj da prasuvas

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
лол :D

пишано!

барав Коруне :) никој нема - затоа од и-беј се одлучив ..

јбг, ќе почекам недела-две, може и ќе стаса.. who knows ..
А тој јас што ти го предложив, што ти реков дека ќе ти среди се за истиве пари?

Вака да не мислеше дека сама ќе го средиш? :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
А тој јас што ти го предложив, што ти реков дека ќе ти среди се за истиве пари?

Вака да не мислеше дека сама ќе го средиш? :)
не не, го прашав јас :) рече нема, затоа порачав ..

Член од
10 август 2009
Мислења
63
Поени од реакции
17
Не разбрав како точно си направила, колку што сватив:
Си добила на аукција itemot
после тоа сте напраиле cancel на трансакцијата
после сте си се договориле да му уплатиш 60$ директно на PayPal? Ова немал намера он да те прелаже, напротив, Ebay им одзима голем процент на поскапи продукти, и оваа опција била подобра и поефтина за тебе, услуга ти правел.
после си му уплатила 60$ на PayPal, па он испратил на адреса во Словенија.

Си требала однапред да расчистиш и да му ја напишеш на која адреса да ти испрати и он да ти потврди, а не откако си платила: не овака, онака... Можеби он одма во ист момент го спакувал и пратил, па сега он ти е крив.

Е сега он ако стварно пред PayPal го напишал тоа дека го испратил и ти стигнало на 12 Јануари, а ти си платила на 20 Јануари се заебал, треба да го потенцираш ова пред PayPal, со коментар: How it's possible the item to arrive on 12 January, when i ordered it, and paid on 20 January? и во овој случај ти добиваш dispute. Си можела да почекаш дали ке стигне, па после да отвориш dispure, имаш рок од 45 дена од плаќање, он неможе да докаже дека го пратил пакетот ако ти не се потпишеш. Ова го кажувам пошто имам рејтинг на Ebay од 203, и досега не сум изгубил случај, а сум отворил 10-15, обично сите не стигнале на време, па правам dispute, и добивам одма, пошто они немаат доказ, дури отпосле и ми стигале работите, ете од пример 15, 13 ми стигнале и ем ми стигнало, ем ми вратиле пари, испаднало беспари, али не практикувам намерно да правам вака, ова пошто чекам 40, дена, па ке стигне 50 ден...

Значи би требало да си ги вратиш парите, иако безпотреба си искомпликувала, само тоа PayPal да не дознае дека си од Македонија, па и уште да ти банира акаунт...

Член од
27 јануари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
pozzz do site ,eve samo sto se vrativ on NLB tutunska banka bev da podnesam baranje za visa elektron i voedno sakam da ve izvestam deka prijatelkata sto raboti tamu mi pokaza interen mail od bankata vo koj bese navedeno deka poradi obemno koristenje na visa kartickite od ovaa banka za paypal i se registrirani so slovenski adresi od pred edna nedela NLB tutunska makedonija gi ispratilo site broevi na veke izdadenite i idnite sto ke se izdavaat karticki do paypal so sto ke bide onevozmozeno vrsenjeto transakcii preki paypal!PA dragi kolegi sakav samo da ve izvestam deka nekako opciite za paypal ni se namaluvaat pa bi ve zamolil za pomos ako moze na mail ili tuka od koja druga banka moze karticka na paypal da se vnese ?Odnapred vi blagodaram!

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Затоа јас со Тутунска банка раскрстив мнооогу одамна :D. Ако кажам, може да и кажеш на пријателката да направи уште некоја беља да прати маил кај што не треба. Или лично да отиде некаде....

Член од
27 јануари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
hehehehhehehehe mazena e veke za mojot komsija !nego kazimi sto mislis ti za ova druze mene me fati strav ko go procitav mailot ama sepak dadov baranje za karticka pa ke vidime slednata nedela koga ke stigne dali ke ja prifati na paypal!
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 12:48 ---
e de aman nemam druga rabota pa sega ke odam po bankive ke bidam tuzi baba ,a plus i mene mi treba paypalot ko lepce!

Член од
27 јануари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
pa ne e nesto slaba viska ama ne e nesto se zgadnila vo zadno vreme!;)
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 12:55 ---
Чеовекот те праша дали е секси а не дали е мажена.
bi te zamolil da mi kazes dali da odam do uni banka da izvadam edna ???

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Не разбрав како точно си направила, колку што сватив:
Си добила на аукција itemot
после тоа сте напраиле cancel на трансакцијата
после сте си се договориле да му уплатиш 60$ директно на PayPal? Ова немал намера он да те прелаже, напротив, Ebay им одзима голем процент на поскапи продукти, и оваа опција била подобра и поефтина за тебе, услуга ти правел.
после си му уплатила 60$ на PayPal, па он испратил на адреса во Словенија.

Си требала однапред да расчистиш и да му ја напишеш на која адреса да ти испрати и он да ти потврди, а не откако си платила: не овака, онака... Можеби он одма во ист момент го спакувал и пратил, па сега он ти е крив.

Е сега он ако стварно пред PayPal го напишал тоа дека го испратил и ти стигнало на 12 Јануари, а ти си платила на 20 Јануари се заебал, треба да го потенцираш ова пред PayPal, со коментар: How it's possible the item to arrive on 12 January, when i ordered it, and paid on 20 January? и во овој случај ти добиваш dispute. Си можела да почекаш дали ке стигне, па после да отвориш dispure, имаш рок од 45 дена од плаќање, он неможе да докаже дека го пратил пакетот ако ти не се потпишеш. Ова го кажувам пошто имам рејтинг на Ebay од 203, и досега не сум изгубил случај, а сум отворил 10-15, обично сите не стигнале на време, па правам dispute, и добивам одма, пошто они немаат доказ, дури отпосле и ми стигале работите, ете од пример 15, 13 ми стигнале и ем ми стигнало, ем ми вратиле пари, испаднало беспари, али не практикувам намерно да правам вака, ова пошто чекам 40, дена, па ке стигне 50 ден...

Значи би требало да си ги вратиш парите, иако безпотреба си искомпликувала, само тоа PayPal да не дознае дека си од Македонија, па и уште да ти банира акаунт...

Види, се договоривме да ја испрати на адресата од и-беј акаунтот, т.е Македонската адреса, а не онаа од пејпел. еве што напиша:

Dear s.sokolova,
Not a problem. I will ship to the address requested.. However i would like to cancel the purchase on ebay. Because i sold it to you at a lower price. Im getting charged for the express mail. Unless u want it sent regular mail without tracking.
- sunnibouno

Моментално dispute`от е во фаза на разгледување од ПејПел ( Being reviewed by PayPal )
А тоа што напиша дека сум го добила на 12ти Јануари, пратив порака на ПејПел и ми вратија:

Thank you for providing this additional information regarding your account. Please be assured that we will ensure that the shipping information relates to your purchase when we review your case.

We have asked the seller to provide us with information relating to this case. The seller has not yet responded. If they don't respond within 10 calendar days, the claim will automatically be found in your favour.

Исто така, сите е-мајлови што сум ги пратила на ПејПел, во врска со тужбава, сите биле додадени во истата ( Be assured, that I have attached your email to your claim. I would like to take this opportunity to thank you for your patience and understanding regarding this matter. )

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
epa ajde dojdite na po nekoe pivo do tetovo i ke ja vidite!a za ova drugovo da vadam li od uni banka ili ne?
Мене колега ми кажа пред некој ден дека успеал да регистрира картичка од Уни. Дали купувал или не, не знам затоа што не е тука да го прашам.

Член од
10 август 2009
Мислења
63
Поени од реакции
17
Нема што да се грижиш, или ке ти стигне, или ке ти бидат вратени парите, заштита имаш од PayPal, не од Ebay.

Kajgana Shop

На врв Bottom