Не разбрав како точно си направила, колку што сватив:
Си добила на аукција itemot
после тоа сте напраиле cancel на трансакцијата
после сте си се договориле да му уплатиш 60$ директно на PayPal? Ова немал намера он да те прелаже, напротив, Ebay им одзима голем процент на поскапи продукти, и оваа опција била подобра и поефтина за тебе, услуга ти правел.
после си му уплатила 60$ на PayPal, па он испратил на адреса во Словенија.
Си требала однапред да расчистиш и да му ја напишеш на која адреса да ти испрати и он да ти потврди, а не откако си платила: не овака, онака... Можеби он одма во ист момент го спакувал и пратил, па сега он ти е крив.
Е сега он ако стварно пред PayPal го напишал тоа дека го испратил и ти стигнало на 12 Јануари, а ти си платила на 20 Јануари се заебал, треба да го потенцираш ова пред PayPal, со коментар: How it's possible the item to arrive on 12 January, when i ordered it, and paid on 20 January? и во овој случај ти добиваш dispute. Си можела да почекаш дали ке стигне, па после да отвориш dispure, имаш рок од 45 дена од плаќање, он неможе да докаже дека го пратил пакетот ако ти не се потпишеш. Ова го кажувам пошто имам рејтинг на Ebay од 203, и досега не сум изгубил случај, а сум отворил 10-15, обично сите не стигнале на време, па правам dispute, и добивам одма, пошто они немаат доказ, дури отпосле и ми стигале работите, ете од пример 15, 13 ми стигнале и ем ми стигнало, ем ми вратиле пари, испаднало беспари, али не практикувам намерно да правам вака, ова пошто чекам 40, дена, па ке стигне 50 ден...
Значи би требало да си ги вратиш парите, иако безпотреба си искомпликувала, само тоа PayPal да не дознае дека си од Македонија, па и уште да ти банира акаунт...