PayPal (официјална тема)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
колку зимат провизија на entropay за да си ставаш пари и колку е минималното ставање? да не земаат 5%?
ако е толку многу е

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Зошто нема Македонија?
Пробував и таму кај што се праи акаунт, и таму нема за Македонија.
(Колку да пробам, моментално не ми треба. Ама може да ми затреба :) )
Македонија ја нема на листата на Пејпел :)
Извади си Виза електрон од НЛБ Тутунска, и при регистрацијата на ПејПел стави земја Словенија. После на и-беј ќе ставиш Македонска адреса.

Друг начин - нема..

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Македонија ја нема на листата на Пејпел :)
Извади си Виза електрон од НЛБ Тутунска, и при регистрацијата на ПејПел стави земја Словенија. После на и-беј ќе ставиш Македонска адреса.

Друг начин - нема..
Видов во претходните постови дека само така може. Благодарам, anyway :)

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Со обична Visa Electron картичка од ProCredit банка дали може да се отвори PayPal акаунт? На погоре спомнатите начини да се одбере земја како Словенија, Бугарија или Хрватска. И дали може порачки и плаќања на интернет да се вршат само на eBey или на било која страна која подржува PayPal?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Со обична Visa Electron картичка од ProCredit банка дали може да се отвори PayPal акаунт? На погоре спомнатите начини да се одбере земја како Словенија, Бугарија или Хрватска. И дали може порачки и плаќања на интернет да се вршат само на eBey или на било која страна која подржува PayPal?
За од про-кредит незнам, ама дека може да купуваш од сите страни што поддржуваат пејпел - тоа да.
Еве, купив часовник од DealExtreme, платив со пејпел :)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
За од про-кредит незнам, ама дека може да купуваш од сите страни што поддржуваат пејпел - тоа да.
Еве, купив часовник од DealExtreme, платив со пејпел :)
od dealextreme site raboti se free shiping?i dali si naracal dosega i dali stigaat i preku sto prakaat i za kolku dena stigaat

Член од
19 март 2011
Мислења
51
Поени од реакции
4
Здраво. Може малку ке сум off topic (исправете ме ако грешам), со paypal имам искуство веќе 2-3 години и се оди добро освен испораките на пратките. На почеток (негде 1 и 2 година) се беше супер месечно ми стигаа по 5-6 работи шо ги нарачував, ама после тоа повеќето од пратките не ми стигнаа, (испораката беше стандардна, беше запазено дека продавачите праќаат на секакви адреси), сите пратки беа праќани на исто име и адреса (цела среќа шо пола од продавниците ми направија refund). Пред некое време пак нарачував ама на друго име и адреса и стигнаа, моментално очекувам една на мое име да ми стигне. Конечно крајното прашање: Дали има шанси од поштата да ми ги земаа пратките, јас реагирав во локалната ама ми рекоа дека требало да се реагира во главната пошта во скопје. дали има некој вакво искуство со нашава пошта?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
od dealextreme site raboti se free shiping?i dali si naracal dosega i dali stigaat i preku sto prakaat i za kolku dena stigaat
да, се е со бесплатна :)
незнам за колку време ќе стаса, пошто сеуште ја немам добиено, а ова ми е прва порачка :)

од Амазон, од кинезите стасуваат за 2ипол-3 недели

K

kalimer0

Гостин
Штотуку извршив прво купување од eBay и за неколку часа ми се јавија од Paypal па за да го разберам подобро дечкото го замолив да ми прати mail. Сега го читам мејлот мислам дека се работи за некаква проверка дали производот сум го купил јас или некој друг кој има пристап до мојот акаунт.

We’re sorry we missed you. We tried to call you to verify recent activity on your PayPal account. At your convenience, please log in to your PayPal account to ensure all recent activity has been authorized. If all activity has been authorized, no further action is necessary.

If you notice a transaction that you didn’t authorize, please let us know right away in the Resolution Center.

Here's how to report an unauthorized transaction:

Log in to your PayPal account.
Click "Resolution Center" near the top of the page.
Click "Dispute a Transaction."
Select "Unauthorized transaction: I did not authorize a recent transaction."
Click "Continue."
Follow the steps to report the transaction.
If you can’t log in to your PayPal account, please contact us at 888-221-1161 to file a claim.

Remember, you’re 100% protected against unauthorized transactions sent from your PayPal account.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.307
да не почнаја да ве ловат како глувци.
ова некако кратко траеше.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Јас во саботата направив нарачка. И се беше во ред Инаку на пејпал се регистрирав минатата недела.

Сега ми стигна овој маил.

Thanks for your purchasing from our peoplemarketing store.

Regarding to your item:

Item Number: 270755660523
From Seller: peoplemarketing

We are excited to inform you that your item has been shipped out.

The delivery will take:

To US: 7-15 Business Days
To other countries: 10-20 Business Days, for some areas, may needs more than
30 business days.

Should you have any queries, please feel free to contact us via 'eBay Message'.
Since we have more than 4,000 emails dealing daily and we are in different
time zones, please give us 24-48 hours(excludes Public Holidays and Sundays)
to reply your messages. Thanks for your patience and kind understanding.

Yours sincerely,
peoplemarketing

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Штотуку извршив прво купување од eBay и за неколку часа ми се јавија од Paypal па за да го разберам подобро дечкото го замолив да ми прати mail. Сега го читам мејлот мислам дека се работи за некаква проверка дали производот сум го купил јас или некој друг кој има пристап до мојот акаунт.
Е добро де, не треба ништо да правиш.
If all activity has been authorized, no further action is necessary.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
јас до овде стигнав

значи успеав да внесам дебитна виза електрон картичка од Унибанка
само за верификација ова ми го пишува...
дали ова ми го пишува бидејки имам 50 денари на сметката и не може да си повлечи или нешто друго е во питање ?
а да и ова ме плаши доле што пишува Бугарија (тоа најверојатно затоа што сум избрал Бугарија како држава)
благодарам однапред
Некои прашања не заслужуваат одговор. Дали ако нема вода ќе се избањаш?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Некои прашања не заслужуваат одговор. Дали ако нема вода ќе се избањаш?
хехе само смирено
прашав бидејки не видов некаде да ми каже дека нема доволно да си повлече
и прашав исто така ако некој исто така не е имал доволно пари за да му повлече дали истото му го напишало или нешто друго :)

Kajgana Shop

На врв Bottom