PayPal (официјална тема)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ja verifikuvav kartickava na paypal .. kako mozam sega da stavam pari na paypal za da kupuvam od na ebay.. odam vo add funds i mi izlaga ova :
Add Funds is Not Available

PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Ja verifikuvav kartickava na paypal .. kako mozam sega da stavam pari na paypal za da kupuvam od na ebay.. odam vo add funds i mi izlaga ova :
Add Funds is Not Available

PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
значи, не треба да ставаш никакви funds на пејпал
кога купуваш нешто, автоматски пејпал ти повлекува пари од картицата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.302
значи, не треба да ставаш никакви funds на пејпал
кога купуваш нешто, автоматски пејпал ти повлекува пари од картицата.
да автоматски си повлекува, така да гледајте да имате на сметка пари и тоа во денари

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
da da vidov.. a sto moozam so ovie 1.5 euraa da napravam sto gi imam na paypal acaunt ?mozam li nesto da kupam vo taa vrednost ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.302
da da vidov.. a sto moozam so ovie 1.5 euraa da napravam sto gi imam na paypal acaunt ?mozam li nesto da kupam vo taa vrednost ?
уживај си, ко ке купуваш нешто со поглема вредност од 1.5 евра, ке ти ги повлечи автоматски тие 1. 5 евра и остатокот ке ти го повчели од сметка.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ја верификував Виза Интернет од Стопанска банка и сега сакам да го купам ова. Дали може некој да ми каже уште колку ќе треба да платам за царинење? И како оди таа постапка, прво купување ќе ми биде од ибеј.
Кај мене повеќе неможам да ставам пари од Виза Интернет картичката на PayPal акаунтот, го укинаа после 48 часа. Припази да не ти се случи истото.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 01:18 ---
Кај мене повеќе неможам да ставам пари од Виза Интернет картичката на PayPal акаунтот, го укинаа после 48 часа. Припази да не ти се случи истото.
И еден совет за сите! Користете го PayPal само за да ставате пари од вашата картичка на PayPal акаунтот и да плаќате преку PayPal. За повлекување пари не го користете него бидејќи може да се заебете и да ви побараат документи и после да ви останат парите во PayPal. За повлекување на средства користете го Moneybookers ( Skrill ) бидејќи ја подржува Македонија за разлика од PayPal и нема да ви прави вакви проблеми, преку Moneybookers се си оди легално.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 01:18 ---

И еден совет за сите! Користете го PayPal само за да ставате пари од вашата картичка на PayPal акаунтот и да плаќате преку PayPal. За повлекување пари не го користете него бидејќи може да се заебете и да ви побараат документи и после да ви останат парите во PayPal. За повлекување на средства користете го Moneybookers ( Skrill ) бидејќи ја подржува Македонија за разлика од PayPal и нема да ви прави вакви проблеми, преку Moneybookers се си оди легално.
Јас не можам да ставам пари на PayPal. Ми пишува во моментот кога ќе купам нешто, ќе повлечат од картицата и ќе ги пренесат на продавачот. Ова е вака кај сите што се имаат регистрирано по туторијалот на Анон. Се уште ја немам употребено за билокакво купување.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Зошто нема Македонија?
Пробував и таму кај што се праи акаунт, и таму нема за Македонија.
(Колку да пробам, моментално не ми треба. Ама може да ми затреба :) )

Attachments

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
не знам како може да не знаеш, македонија е на блек листа на пејпал долги години....

Kajgana Shop

На врв Bottom