- Член од
- 20 февруари 2011
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 60
Не се радувајте многу нема да дојде никогаш кај нас . Знаете ли кога би имале пејпал колку би се намалил прометот кај нас ?? Па сите ќе купуваат од на интернет . Патики што коштаат овде 6000 ден на интернет се наоѓаат по 3-4.000 , еве за Iphone порачав заштитна маска овде иста таква беше 600 денари а на ebay 1.89$=помалце од 100 денари , за кај екранот протектори овде еден 200 денари , на ebay 6 за 1.99$ = 100 денари . Пред тоа за на еден другар ЛГ порачав екран 40$= 1900 денари а овде истиот го кошташе 4500 . Разлика има огромна има многу ефтини работи така да ако ни одобрат пејпал поштарите не ќе можат да постигнат од носење нарачки
Сосема си во право за разликата во цените, за тоа дали ќе дојде кај нас, времето ќе покаже. Јас имам Paypal преку словенска адреса, словенска картичка, скоро купив Iphone 3gs за 250 $ ама со испорака во Америка, од таму ми го донесе една другарка. Ако го купев на македонска адреса, веројатно ќе ме отепаа со царина и данок.
Сега чекам да ми стигнат маска за телефонот и други ситни работи на македонска адреса. Ме интересира дали плаќаше царина за тие ситните нарачки и за екранот и дали ти стигнаа дома на адреса ?