Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Од на шалтер во тутунска :smee:
А што барам во тутунска ? Таму вработените на шалтер незнаат што е paypal :tapp:
Сакаш да кажиш дека Visa Electron од тутунска банка дека е блокирана од paypal дека paypal ги суспендирала .... не те разбрав?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
А што барам во тутунска ? Таму вработените на шалтер незнаат што е paypal :tapp:
Сакаш да кажиш дека Visa Electron од тутунска банка дека е блокирана од paypal дека paypal ги суспендирала .... не те разбрав?
Не ми кажаа ништо во врска со тоа само ми рекоја не брзајте за 1 месец ќе има и paypal во МК. Сите знаеме колку е тоа точно :smee:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Не ми кажаа ништо во врска со тоа само ми рекоја не брзајте за 1 месец ќе има и paypal во МК. Сите знаеме колку е тоа точно :smee:
Тогаш кога не ти кажале во врска со тоа што пишуваш тука нешто што не ти кажале што измислуваш :tapp:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Тогаш кога не ти кажале во врска со тоа што пишуваш тука нешто што не ти кажале што измислуваш :tapp:
Море ЧИТАШ ШТО ТИ ПИШАМ БЛОКИРАНИ СЕ АЛОООООООООО

ОД КОЈА ПРИЧИНА НЕ МИ КАЖАА :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Море ЧИТАШ ШТО ТИ ПИШАМ БЛОКИРАНИ СЕ АЛОООООООООО

ОД КОЈА ПРИЧИНА НЕ МИ КАЖАА :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Каде се блокирани бе не знаеш да пишиш paypal ги блокирал или тутунска банка причина за тоа од каде таа информација бе алоооо :pos2:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Дај нека пиши некој нека објасни што се случува со viza electron од тутунска банка дали е блокирана и ако е нека пиши некој причина за тоа :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не летајте бре... јас имам Visa elektron дебитна, па си ставив пари, се зачленив на Pay pal (како словенец) па на e-bay и нарачав батерија за лап-топот од Сингапур. Си платив пред 2 недели лепо фино, батеријата ми стигна без никаков проблем.

Од каде инфото дека картиците се блокирани? Вработените во Тутунска на шалтерите веза немаат шо е pay pal а не пак како се користи. И да ги прашаш ќе ти манат некој ни мој ни твој одговор така да ич не се замарајте.

p.s. Тутунска е членка на NLB групацијата, ако ги имаат блокирано на pay pal баеги корисници неможат да го користат pay pal.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Не летајте бре... јас имам Visa elektron дебитна, па си ставив пари, се зачленив на Pay pal (како словенец) па на e-bay и нарачав батерија за лап-топот од Сингапур. Си платив пред 2 недели лепо фино, батеријата ми стигна без никаков проблем.

Од каде инфото дека картиците се блокирани? Вработените во Тутунска на шалтерите веза немаат шо е pay pal а не пак како се користи. И да ги прашаш ќе ти манат некој ни мој ни твој одговор така да ич не се замарајте.

Значи се отвараше во моментот не може да се извади од кој причини не ми кажаа. А кој ти кажа дека не знаеа?

Кога редам пари таа на шалтер ме прашува за колку време ти стигнуваат порачките?
Кога се регсрирав на paypal правев грешка од бројот и во рок од 2 мин ми ѕвонеа од тутунска во 4 сабајле.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Значи се отвараше во моментот не може да се извади од кој причини не ми кажаа. А кој ти кажа дека не знаеа?

Кога редам пари таа на шалтер ме прашува за колку време ти стигнуваат порачките?
Кога се регсрирав на paypal правев грешка од бројот и во рок од 2 мин ми ѕвонеа од тутунска во 4 сабајле.
Ај на македонски подобразложи поарно пошто од ова неможам ништо да сватам.

Како да мислам дека знат шо е pay pal ко ќе одам на шалтер му викам можам да се зачленам на pay pal, а тие ми викат можиш шо сакаш да плаќаш на интернет :vozbud:. Pay pal нема никаква врска со банките, има врска со регулативата во Македонија. Додека не се промени, нема да има PayPal за нас. Зошто? Само ти треба бројот од кредитната картичка и сигурносните цифри за да можиш да влечиш пари од нечија сметка. Тоа ти е во превод, ако ја загубиш картичката, некој трет ја пронајде може преку PayPal да ти ги извлече сите пари без мака.

Е сега багот во системот е тоа што NLB е словенска банка, па и картиците издадени во подружница Македонија се водат под Словенија. Така да во базата се внесени и pay pal си ги препознава како Словенски.

п.с. пробал некој со картица од Охридска банка да се пиши Французин?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
При регистрација на paypal правев грешка од бројот и не ме приваќаше системот. ВО РОК ОД 2 МИНУТИ ми звона дежурната екипа од тутунска банка и ми објасни што точно да направам.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
При регистрација на paypal правев грешка од бројот и не ме приваќаше системот. ВО РОК ОД 2 МИНУТИ ми звона дежурната екипа од тутунска банка и ми објасни што точно да направам.
Блокирана it is not my friend :helou:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Виса Електрон не е блокирана, едноставно не ја издаваат од Тутунска во моментов, со отварање на трансакциска сметка наместо Виса електрон даваат Маестро од Мастеркард.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај на македонски подобразложи поарно пошто од ова неможам ништо да сватам.

Како да мислам дека знат шо е pay pal ко ќе одам на шалтер му викам можам да се зачленам на pay pal, а тие ми викат можиш шо сакаш да плаќаш на интернет :vozbud:. Pay pal нема никаква врска со банките, има врска со регулативата во Македонија. Додека не се промени, нема да има PayPal за нас. Зошто? Само ти треба бројот од кредитната картичка и сигурносните цифри за да можиш да влечиш пари од нечија сметка. Тоа ти е во превод, ако ја загубиш картичката, некој трет ја пронајде може преку PayPal да ти ги извлече сите пари без мака.

Е сега багот во системот е тоа што NLB е словенска банка, па и картиците издадени во подружница Македонија се водат под Словенија. Така да во базата се внесени и pay pal си ги препознава како Словенски.

п.с. пробал некој со картица од Охридска банка да се пиши Французин?
Функционира ако се внесе и Бугарија, не само Словенија, а мислам имаше еден што внесе и Албанија.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Функционира ако се внесе и Бугарија, не само Словенија, а мислам имаше еден што внесе и Албанија.
ErT внесе Бугарија и се заеба :). Па требаше 3-4 месеци да ги врати парите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom