- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
нема проблем... за криминалниот момент со картици:Ме збунуеш, ај опиши една криминална превара со кредитна и платежна картичка преку системот на PayPal од кој тие толку се исплашени , што превентивно КОМПЛЕТНО не избришале за да не ги контаминираме?????
Од друга страна , детално се изнаразговарав со релевантни луѓе во СИТЕ БАНКИ во Македонија И НИЕДНА не издава картичка со која, на интернет, преку PayPal или преку кој било сличен клон, нуди можност за on-line плаќање во странство.
Освен магловитата можност кај NLB да лажеш дека си всушност од Словенија????
Подигање пари од аутомат и плаќање при престој ВО СТРАНСТВО да, но on-line...не..
крадена, не стопирана, напалтено, роба испорачана и се појавува на нет дека е употребена крадена картица која е украдена, не авторизирано наплаќање и кој ги враќа парите? сигурно продавачот не... ке речеш е како не бе додека стигне робата стопати ке се запре... ај да речеме дека јас и ти се познаваме и сме одлучиле да опељушиме некого... јас ке продавам едно ептен сакпо цд на нет преку пејпал, да речеме 300 евра... ти со крадената картица ке го купиш, јас парите ке си ги земам, а пријавата за украдена картица ке биде подоцна... пеј пал ке враќа пари...
понатака е перењето на парите... на криминално стекнати средства, се креира акаунт и сметка од ДОН ЏО кој ке купи цд од 50.000 евра... јас ке му го испорачам на врата и така парите се легални, испрани и пуштени во оптек на регуларен начин, а во цеилот криминал пеј пал е посредник...
околу тоа, дали може на нет да се плаќа со картица... очигледно не си разговарал доволно добро со вистинските личности.. јас имам употребено барем 50-тина пати за извесни плаќања преку нет... и со виза и со мастер...
ај да не вадам сега мои лични податоци на форумов, ама имам и електронски потврди за извршено плаќање... али ако се фатиме за гуша баш, ке седнам, ке покријам податоците и ке ви покажам...