Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
ja iam naracano graficka karta od 122 dolari mi stigna i nisto ne plativ pisuvase oslobodeno od carina,, inace do 350 evra nema carina,
До 350 евра нема царина ама на граница а преку пошта лимитот е 45 евра. Се случува и за поскапи работи да не бидат царинети али тоа е ретко, пр. како што е во твојот случај.

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
Го прочитав само првиот пост , и да ти кажам дека можеш да имаш PayPal во секое време и да го употребуваш , но бидејќи провизијата е малце "чудна" има ептен многу подобри опции , се разбира дали земаш или даваш пари преку тој акаунт .. иначе има и македнонска е-банка(неофицијална) но сепак фунционира беспрекорно :helou:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Го прочитав само првиот пост , и да ти кажам дека можеш да имаш PayPal во секое време и да го употребуваш , но бидејќи провизијата е малце "чудна" има ептен многу подобри опции , се разбира дали земаш или даваш пари преку тој акаунт .. иначе има и македнонска е-банка(неофицијална) но сепак фунционира беспрекорно :helou:

е па немој само првиот пост да го читаш... прочитај ги и другите, пошто има и луге со искуства... сподели и ти твое искуство некое... убаво би било.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Напраив пејпал акк пред 2-3 дена и сакав баш на нлбклик да го најдам кодот што го бара за верификација али не можам да се логирам.
Имам одамна пробано директно на страната да се регистрирам али ми немаат вратено мејл, потоа директно отидов до банка да ми дадат пријава која гласи "Пријава за користење на електронски сервиси во население" и во неа содржи корисничко име и активационен код кој за моја несреќа ни тоа не го чита на нлбклик.
пријавата е издадена на 24.11.11 што е повеќе од 2-3 дена за овозмужување на активирање на електронскиот преглед.
што да правам сеа освен да чекам до понеделник на шалтер да ми извадат тековна сметка??

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Напраив пејпал акк пред 2-3 дена и сакав баш на нлбклик да го најдам кодот што го бара за верификација али не можам да се логирам.
Имам одамна пробано директно на страната да се регистрирам али ми немаат вратено мејл, потоа директно отидов до банка да ми дадат пријава која гласи "Пријава за користење на електронски сервиси во население" и во неа содржи корисничко име и активационен код кој за моја несреќа ни тоа не го чита на нлбклик.
пријавата е издадена на 24.11.11 што е повеќе од 2-3 дена за овозмужување на активирање на електронскиот преглед.
што да правам сеа освен да чекам до понеделник на шалтер да ми извадат тековна сметка??
Исто и јас се регистрирав пред 2-3 дена,на мене вечерва ми го даде кодот на нлбклик и го активирав акк.

--- надополнето ---

Ќе морам да се регистрирам на amazon.co.uk за да купувам преку peypay производи на amazon.co.uk?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.114
Поени од реакции
12.697
Мој совет е да чекаш до понеделник и да побараш извештај за направените трансакции од ноември 2010,
па се до денешен ден, во зависност од тоа кога PayPal ти ги одзел тие 1.5 или 1.0 евра или долари.

Ама чекај малце !!!
Ти си регистрирал PayPal account пред 2-3 дена, но дали си го регистрирал на словенскиот PayPal и
дали си ја регистрирал твојата Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка на истиот тој account ?
Доколку си ги исполнил овие 2 услова, дали PayPal те известил дека ти ги одзел тие 1.5 или 1.0 евра или долари
за да ја верификуваш картичката ?

Исто и јас се регистрирав пред 2-3 дена,на мене вечерва ми го даде кодот на нлбклик и го активирав акк.

Ќе морам да се регистрирам на amazon.co.uk за да купувам преку peypay производи на amazon.co.uk?
Не, за сајтовите на Amazon.com, а тука спаѓаат буквално и сите европски сајтови на Amazon.com,
нема потреба од PayPal, ниту од peypay (дали ти е печатна грешка, или не знам што е тоа), на истите тие
сајтови можеш слободно да плаќаш од Македонија преку дебитна или кредитна картичка со CVV2 или CVC2 код,
како на пример со истата Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка препорачлива за словенскиот PayPal,
како и со MasterCard Standard дебитна картичка од Охридска Банка.

V

Vollstandig

Гостин
Проблемот е шо си се регистрирал во иднината, затоа не ти го дава кодот. Врати се назад во минатото, регистрирај се пак и дојди во сегашноста и ќе го имаш активирано акаунтот.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Порачав од Кина еден домофон, ми наплатија трошкови од 2.400 денари, не знам зошто?
На еден колега му испратија навигација од Америка, му го свирнаа и на него 2.400 денари, тоа им изгледа некоја основна тарифа на колење?!
Само не знам кој ги наплати парите, царината или поштата?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Порачав од Кина еден домофон, ми наплатија трошкови од 2.400 денари, не знам зошто?
На еден колега му испратија навигација од Америка, му го свирнаа и на него 2.400 денари, тоа им изгледа некоја основна тарифа на колење?!
Само не знам кој ги наплати парите, царината или поштата?
Преку Македонски Пошти стигнаа пратките, или Федекс, ДХЛ, УПС? И за која вредност на пакет станува збор?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Преку Македонски Пошти стигнаа пратките, или Федекс, ДХЛ, УПС? И за која вредност на пакет станува збор?
Домофонот имаше вредност од 250 $, јас се договорив со Кинезот да го пише дека е 128 $, беше испратен преки Кинеската пошта, нашата пошта мислам дека ги лапна парите на име лежарина, чунки пратката во хотел беше па мора да се плати :)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Не знам за тоа, лежарина од пошта толку не наплаќале никогаш. Но, еве, твојава сума од 128 долари, ако ја помножиме со 15 посто царина и 18 посто ДДВ, колку што изнесува таа универзална царинска тарифа, се добива сума од околу 2100-2200 денари, плус стандардните 200 денари за поштенски услуги, ете 2400.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Не знам за тоа, лежарина од пошта толку не наплаќале никогаш. Но, еве, твојава сума од 128 долари, ако ја помножиме со 15 посто царина и 18 посто ДДВ, колку што изнесува таа универзална царинска тарифа, се добива сума од околу 2100-2200 денари, плус стандардните 200 денари за поштенски услуги, ете 2400.
Еми на колегата навигацијата која кошта некаде околу 70 евра, како дошле до сумата од 2.400 денари?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Еми на колегата навигацијата која кошта некаде околу 70 евра, како дошле до сумата од 2.400 денари?
па 70 евра се приближно толку долари... ако му прележало нешто повеке во пошта ете ја пак истата цена... веројатно се работи за коинциденција на суми...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
па 70 евра се приближно толку долари... ако му прележало нешто повеке во пошта ете ја пак истата цена... веројатно се работи за коинциденција на суми...
Конкретен одговор не ми даде, што ако прележала, грип, заушки или нешто друго?
Навигацијата е веднаш подигната кога е пристигната, туку на поштата така и одговара ама ај нека им, додека да се отвори друга пошта после ке ни дудлат да одиме кај нив...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom