Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Ljubovta pred se parite ama voopsto ne mi se vazni. Nekoj ke rece od ljubov ne se zivee ama ne e vistina koga se ima ljubov se moze da se postigne. Barem jas taka razmisluvam.

љубовта е движечка сила, а парите ако претставуваат кочница, и ако тука престане љубовта, тогаш таа не била доволна... се` се постигнува со љубов... ама вистинска...

Site prvicno glasate deka ste pred se za ljubov pa posle za pari :) da da da taka e site vikame ako imame partner pored nas i ni pruza ljubov ke postigneme sve i ke imame sve ha ha ha, ova e veke detsko...
site znaeme dobro deka kolku i da ima ljubov pomegu eden skitnik od nekoja kaldrma i pomegu nekoja dvorska princeza ..kolku i da se sakaat mnogu sloevi gi razdeluvaat niv..
tocno e deka so ljubov se se moze., se sto se saka se postignuva....
no parite go vrtat svetot.gi imas i gi nemas. ti go vrtat covekot preku nok..a dojde vreme koga nekoj i so pari ja kupuvaat ljubovta i svojata sreka

Колку се важни парите во една врска?
Дали некогаш би оделе со човек кој нема скршен денар во него?
Дали парите имаат навистина толкаво значење кога се во прашање чувствата?

Ај, да си кажам за мене..
Би одела со човек кој нема ниту еден е*ан денар во него. Затоа што не сум човек кој мисли дека парите се се во животот. Има поважни работи од нив, како на пример да си среќен со тој што го сакаш. Општо познато е дека среќата со пари не се купува, а таа не може да ти ја даде секој:) :wink:
Jas mislam deka kaj povekje lugje parite im se povazni od ljubovta,t.e. parite im se najvazni,bez razlika dali toa go priznavaat ili ne.Zal mi e sto toa e taka.Mene parite ne mi wse bitni.Toa e pricinata poradi koja ne sum bogat.

пари-денес ги имаш утре не,денес си на небо утре на земја
од љубов не се живее точно,но и премногу пари прават проблеми па и од нив не се живее како што треба,не аздисуваат луѓето кои немаат е*ан денар у џеб него оние на кои им се пуни џебовите,оние кои немаат се држат еден до друг љубовта ги зближува и не ги оттуѓува луѓето за разлика од парите,колку што гледам кај нас сеуште трае онаа класна распределба,почнувајќи од еден мочан пример кој сум го гледал пред дискотеки па се понатаму,ако не си среден/а како што треба нема да влезеш,прочитав некои постови од стилот другарите/ките одат во дискотеки ти седиш дома,одат по одмори ти седиш дома епа јебига некој едноставно и не знае што значи да сакаш и да бидеш сакан не е се во парите

их го отупев ептен:podsmev:

Јас не можам да бидам со некој ако не чувствувам нешто за него. Прво љубовта се знае. Не сум материјалистка, ниту пак се дружам или разговарам со некого врз основа на неговата финансиска состојба.

За мене парите се минлива работа. Во еден момент можеш да ги имаш премногу, а веќе наредниот да немаш ништо. Не велам дека не се потребни, ама па не ги сметам за неопходни кога се работи за врска.

Ништо не вреди целото богатство на светот ако не постои љубов. Љубовта е движечка сила, а парите служат за материјални и неопходни добра. Или што, ќе бидам со некого поради неговиот статус и неговите пари и еден ден кога ќе ги нема ќе му речам "Извини маче, сега немаш пари па не си ми интересен, а открив и дека не те сакам"???
Подобро да нема и да го сакам поради тоа што е како личност, а не да го сакам поради тоа што го поседува.

Нормално љубовта, парите се пролазна работа, сега ги имаш утре не, ама љубовта е таа кој аостнува и те одржува во живот.

Ајде малку бидете реални...Те. кажете што се парите прават околу нас?
Колку парите разбудиле љубов кај некои личности?
Колку парите се важни во овој свет, и колку без нив ни со газот не можеме да мрднеме?
За жал, вистина која мора да ја прифатиме , е дека парите се двигател на сите убави моменти кои можеме да ги споделиме со нашите партнери....
Не се одлучувачки, но зависиме од нив....Предуслов се за убавите моменти во овој свет во кој се се плаќа...
Помина времето кога баба ми се чувствувала пресреќно гледајќи се под око со дедо ми на чешма...А јас за да си поминам убаво треба прво да се дотерам, да излезам на убаво место, да платам се разбира за тоа итн..

parite se povazni od ljubovta :)
so pari ke ja "imas sekoja ljubov" :)
hhahahahahha kolku sme cudni nie "lugeto" !!!!
ama zafrknati .

ljubovta kon parite. ama parite se zaebana stvar. e vidi so bi naprail sea site zenski(sekoja cest na isklucocite) se palat na pari neli. i ti nemozes da ja karis poso si tapa fraer a.k.a nemas pari:). e sea koa ke porasnam:) i koa ke imam MNOGU pari site tie devojki koi me odjebale u minatoto za taa pricina ke me molat a ja kurac ke im pokazam i ke ja fatam naj grdata i naj siromasnata i naj nikakvata devojka so postoi za ovie drugive da puknat od muka. dobar film a?:):)

Никогаш не сум сакала и почитувала некого затоа што имал или немал пари.Парите се минлива работа и не играат голема улога кога станува збор за љубовта(барем кај мене),кога сакам некој го сакам заради неговата душа,неговиот карактер,неговиот физички изглед итн....Кога постои љубов сме најсреќни и се чувствуваме Големи...а парите се само дополнување на тоа чувство,што значи надополнувам на претходно пишаното- дека е убаво кога ги има но не се пресуден фактор.

Абе знаете како...парите не му се битни на тој шо ги има.А сите тука ги имаат,логично,инаку воопшто не би ни имале интернет за да пишуваат на темата.
Како и да е,како што кажа членот над мене,парите не треба да се земаат како мерило за вредноста на некој човек,бидејки се минлива работа.Љубовта секогаш била и ке биде пред нив.Парите се само хартии за кои лугето со недоволно развиен менталитет(а такви се 90%),би си го продале газот.Сепак,имам надеж дека барем тие десет проценти ке успеат да ја добијат борбата и да докажат дека парите не се СЕ во животот.
Значи за мене,значење има само љубовта.Парите воопшто..

Едно време мислев дека без пари ништо не се може. Тоа беше така се додека не се залубив во ???????. Од тогаш ни пари ми беа важни, ништо само сакав да ми се оствари таа неостварена љубов. Ама за жал не се оствари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom