Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Ehee i jas bi sakaal da se vreduvaat poceckite vrednosti.......Sve sto ne moze da se kupi so pari se kupuva so mnogu pari :)
Taka da do mozeme da diskutirame 3534534 dena ali toa e toa

KaKtus напиша:
Ehee i jas bi sakaal da se vreduvaat poceckite vrednosti.......Sve sto ne moze da se kupi so pari se kupuva so mnogu pari :)
Taka da do mozeme da diskutirame 3534534 dena ali toa e toa

Точно!
За жал вистинските вредности одамна игзубиле значење.:kafe:

Само пари да има партнерот/партнерката?

Колку проценти ви е битно да партнерот партнерката има пари?
а каде ги ставате остатокот од процентите?

ми текнува на народни приказни порано кога принцот се преправаше во сиромав за да најде вистинска љубов... а денес е обратно, имам другари што пред се гледаат да стекнат богатство за да најдат партнерка... а поголемиот број тоа го прави во овој свет...

Дали мислите дека тоа е еден вид себичност? у стил; најбитно е да имам пари за да ќарам некоја јака цура и да ми биде јако... а не е битно дали она ме сака заради парите или заради самиот себеси битно е само јас да имам јако парче тело покрај мене...
Или па се само наивни што ги гледаат повекето девојки трчаат по пари, и така они од наивност стануваат такви...
А исто и со жените; не е битно кој е, каков е влагам у врска сериозна само пари ако има ...

Или па мислите дека се е во ред со ова? не е битно, за дечкото нека е битно само јака цура да е до него, а за девојката нека е само со пари типот... важно "мене" да ми е убаво...

Abe kaj ima sloga,ima i Boga.Parite sami po sebe ke si dojdat,sloga i ljubov se najvazni.

тие што трчаат по парите, за мене не се луѓе, ама за жал се повеќе тоа се случува не само кај нас, туку и по целиот свет, тие луѓе (ако воопшто можат да се наречат луѓе) за мене се луѓе со ниски моралножи вредности, кои и задникот ќе си го продадат за пари

nikogas parite ne se vlijaat vo edna vrska mislam deka parite ne se najznacajni pa sega za kogo kako ja glasav za tretiot predlog od anketata :)

Za partner samo onaka NE SE BITNI.. No za seriozna vrska i zaednicki zivot.. Bitni se kolku tolku.. Ne sea multymilioner da e partnerot.. No da se ima dovolno za zivot.. Znam po moj primer vo familija.. Mozebi taka me vospitale poradi nekoi raboti vo zivotot ali ja taka mislam.. Nemoze edniot da go odrzuva drugiot.. Da imaat dvajcata kolku tolku zarabotka.. I kesh.. Ja sum izrasnata u semejstvo sto se raspadna poradi takof problem pa mozebi i zatoa razmisluvam taka.. Kako i da e.. Kolku i da vikame deka samo ljubov gleame a drugoto ne e bitno.. SITE kolku tolku gleame i na keshot.. Nema so da se lazeme...

Da bitni se parite, bitni se za zivot, bitni se za se, no ne se presudni za da bideme so nekogo!
Da vo denesno vreme se poveke lugje gledaat, dali toj/taa ima pari za da bide so nea/nego... toa e zalosno, da bides so nekogo zaradi pari!!! alooo! se prasuvam zarem ne se zaprasuvaat oni koi imaat mnogu pari dali taa sto e pokraj niv e zaradi niv samite ili zaradi nivnite pari...
Jas iskreno ne gledam koj kolku pari ima, bi sakala da ni bide vrskata zasnovana na ljubov, a i poveke bi sakala toj da e nekoj pameten, pa sam da si stekne otkolku da bide nekoj ligus, nekoj "tipac" so jaka kola i mnogu pari, ednostavno parazit...

немогуче изглеа истава тема постоела претходно со иста анкета :D

[mod]Кога отвараш тема прегледај прво дали ја има,ако сакаш и анкета ќе и ставиме :wink: а ако случајно ти се отвори дупла тема,немора да се коментира не двете:wink:
Темата е споена,продолжете овде.
leandra[/mod]

Koga e vo prashanje ljubovta, spremna sum da storam se za ljubenata licnost bez razlika dali ima pari ili ne...

Kolku i da si zboruvame toa deka e taka, pred moite oci postojano se slucuvaat takvi primeri kade parite zastanuvaat kako precka megu dvajcata.
PR: Se sakale premnogu , odlicno im bilo vo vrska, no koga ke stapat na scenata na brakot i decata seto toa se rushi od nemanje pari...Znaci ako nema pari razbiranjeto megusebno se liti i eden den celosno go nema...

Љубовта па парите.

Од ветар ни љубовта не опстојува а не пак сите ние како единки или пар сеедно.:)
Битна е љубовта пред се...ама зошто лицемерие демек парите кој ги је*е:pos: абе битни ми се многу!!!!...ама знам добро да „засукам„ ракави и да ги добијам со сопствен труд и работа...само така можат да ми го олеснат животот и да ме направат задоволна:)
Прво љубов, после пари:smir:

љубовта и само љубовта!

Љубовта ми е пред се, а после идат парите.
Од љубов не се живее така да неможам да кажам дека парите не се битни. Сепак прво ја избирам љубовта, зашто кога има љубов може се да се постигне друго.

не ми е важно ништо друго освен љубовта, парите се минлива работа и не ме интересираат воопшто
најважно од се ми е љубовта да ми биде возвратена и да бидам среќна заедно со него

А бе сите ко програмирани ќе испукаме љубов-што е нормалноо.
Ама ако немаш скршен динар тешко дека и во љубовта ќе ти иде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom