Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Вака сеа... не сакам да се возам у BMW (не дека не сакам, ама ако некад се возам сакам да биде лично мое, од мои пари купено, а не поклон) АМА, еве тргнувајќи од себе, знам дека, како фанатик за музика, сакам на пример еднаш годишно да лупнам пари за блок-карта за Џез фестивал (пошо неќам да се лижам за гратиси многу ми е бедно), сакам да идам на скоро сите концерти шо се дешаваат кај нас, сакам да идам на некои од журките - ако доаѓа некој што сакам да го видам.
Сакам во лето апсолутно да отидам на одмор на море (не у Кан, едноставно на море, може и Турција да биде), сакам у зима да идам на скијање (јеби га, филинг ми е коа се спуштам у цик цак по бели падини а у позадина лупа некое добро музиче), итн итн...
Значи зборам за оние задоволства што духовно ме исполнуваат, а кои воедно коштаат ПАРИ.
И да одговорам на прашањето, да бидам со чоек шо нема пари да ми се придружи во овие задоволства не значи дека нема да го сакам, ама значи дека ќе ми биде малку тешко и ќе се осеќам малку празно што не можам да си ги споделувам омилените активности што ме прават среќна (као музиката) со љубениот. А тоа со текот на годините може дури и во фрустрација па и во проблем да се претвори.

MarthaGraham напиша:
А тоа со текот на годините може дури и во фрустрација па и во проблем да се претвори.

Значи колку што разбрав тебе парите ти се движечка сила во животот,а јас знам дека парите се релативна работа,еднаш ги имаш после 7 години си пропаднал и така,а знам и една поговорка која ке те погоди а е доста реалистична Да даде господ да имаш,па да снемаш, ти дефинитивно ке станеш најисфрустрираната девојка,исто како на некој у војна да ги изгубил двете нозе и половиот орган.И шо сега кога ке се омажиш ако паднете во криза шо ке правиш ке земеш кило мастика и ке одиш на Бил Гејтс да му плачеш пред вратата да ти даде некој долар за одмор?

astrion напиша:
Значи колку што разбрав тебе парите ти се движечка сила во животот,а јас знам дека парите се релативна работа,еднаш ги имаш после 7 години си пропаднал и така,а знам и една поговорка која ке те погоди а е доста реалистична Да даде господ да имаш,па да снемаш, ти дефинитивно ке станеш најисфрустрираната девојка,исто како на некој у војна да ги изгубил двете нозе и половиот орган.И шо сега кога ке се омажиш ако паднете во криза шо ке правиш ке земеш кило мастика и ке одиш на Бил Гејтс да му плачеш пред вратата да ти даде некој долар за одмор?

Темава беше дали би биле со некој што нема пари, а не колку вас лично ви значат парите, така или грешка сум???
Е сеа, ако збориме за темата за која што мислам дека збориме, поентата ми беше, да појаснам, дека духовните задоволства, оние кои те прават среќен и те исполнуваат, многу често коштаат пари. А ако не можеш да ги споделуваш тие задоволства со саканиот, тоа може дефинитивно да предизвика мала празнина во љубовта и врската.
А коа ќе се отвори тема за тоа колку вас лично ви значат парите може и ќе ти реплицирам на напишаново.

MarthaGraham напиша:
Темава беше дали би биле со некој што нема пари, а не колку вас лично ви значат парите, така или грешка сум???
Е сеа, ако збориме за темата за која што мислам дека збориме, поентата ми беше, да појаснам, дека духовните задоволства, оние кои те прават среќен и те исполнуваат, многу често коштаат пари. А ако не можеш да ги споделуваш тие задоволства со саканиот, тоа може дефинитивно да предизвика мала празнина во љубовта и врската.
А коа ќе се отвори тема за тоа колку вас лично ви значат парите може и ќе ти реплицирам на напишаново.
Па кој не оди на одмор на море жити се,има ли таков,можда се 20 % од државата а на скијање,малку потешко ама одат,може у МК поефтино е .Сега тука се прашувам --???--Море?Широк поим.Турција?За бодрум ти требаат за квалитетен провод минимум 2000 евра,а шо ако дечкоти ти е ептен по кејф и сака да оди на Ибица или во Куба,ке се осекаш ли деградирано или има да му потпреш па ако треба и да банкротираш?
П.С Не е до морето,до друштвото е

astrion напиша:
Па кој не оди на одмор на море жити се,има ли таков,можда се 20 % од државата а на скијање,малку потешко ама одат,може у МК поефтино е .Сега тука се прашувам --???--Море?Широк поим.Турција?За бодрум ти требаат за квалитетен провод минимум 2000 евра,а шо ако дечкоти ти е ептен по кејф и сака да оди на Ибица или во Куба,ке се осекаш ли деградирано или има да му потпреш па ако треба и да банкротираш?

Е ако инсистира да оди на Ибица или Куба онда значи дека е сноб, а ако е сноб онда по дифолт не може да ми биде дечко и не можам да го сакам :icon_lol:
Затоа се прави компромис. Ако ја на пример иам пари да идам на Куба а он нема, ќе идеме на место кај што ќе може да дојде, затоа што мене ми е битно морето и битно ми е да се опуштам, а кај ќе биде тоа не ми е битно - море си е море, чим си со тој што го сакаш на место кај што ти е убаво тоа е правото чувство.

MarthaGraham напиша:
Е ако инсистира да оди на Ибица или Куба онда значи дека е сноб, а ако е сноб онда по дифолт не може да ми биде дечко и не можам да го сакам :icon_lol:
Затоа се прави компромис. Ако ја на пример иам пари да идам на Куба а он нема, ќе идеме на место кај што ќе може да дојде, затоа што мене ми е битно морето и битно ми е да се опуштам, а кај ќе биде тоа не ми е битно - море си е море, чим си со тој што го сакаш на место кај што ти е убаво тоа е правото чувство.

Ок,јас па да имам доволно пари у мене пред да одам на одмор а по некоја си случајност сум запознал девојка која ми оставила некој впечаток а девојката гледам оти стварно нема пари,идемо на мој трошок,парите се за трошење а и моментите у живот остануваат,значи не чекам ситуациии си правам ситуации,барем додека сум млад к*р ме боли за пари

Jas sum basic devojce i nikogas pari ne mi igrale uloga nit pak imponirale na mene nekogas . Pari se zarabotuvaat i se trosat znaci za mene se bez vrednosti nemat vrska so ljubov ama bash voopsto nemat vrska so ljubov.
Od 16 god do 85% se izdrzavaam sama i sum imala sekogas za sve sto sakam i odmori i obleka ama to znacelo deka koga drugite spiele posle zurka jas sum rabotela cel den . Znam da cenam vlozen trud a znam i da trosam ama togas se moj pari i moe si e na sto ke gi trosam. Nikogas ne sum gledala sreka vo parite .Sitni raboti me raduvaat mene ,ubavini kako izlet , picnic vo park tie ubavini se seuste dzabe a ispolnuvaat mnogu.

Dolphin напиша:
Сите пари на овој свет не можат да ти ја купат љубовта... Кај што има пари, не значи дека по дифолт има и љубов..

Ама без пари, љубовта исчезнува. За жал тоа е реалноста, ама љубобвта во сиромаштија, не опстојува па тоа ти е... А стечајци, сиромашни и невработени? Ако е он/она заљубен во партнерот, многу силно, ќе најде работа која што ќе придонесува за нормален живот, и нема да кука дека “државата е крива“...

Јас можам да ви кажам од мачки аспект гледано. Каква и ситуација да дое, жена ми ќе има доволно цел живот!!!
Kako mozis da recis deka bez pari ljubovta izceznuva ?? Ako se nema pari bas od ljubov eden megu drug i kon semejstvoto se bori zaednicki za podobra situacija a zaednicka takva borba , zblizuva i se ceni trudot na dvata i so i ljubovta rasti ama za to treba volja i zrtvuvanje a NE da se kreva ramenici i da se reci deka ljubovta izceznuva. Sepak e "for better for worse ".

Alal

zocipro напиша:
Е јас мислам дека сите скриено се интересирате дали тој/таа од спротивниот пол е колку од колку барем малку парично покриен/а......Јас така мислам......можи сум во заблуда ама многу многу повеќе примери знам каде парите ги тера луѓето да се заљубуваат, а не таа апстрактна љубов, ах љубов :pos:
Па зарем ќе питате на улици за парче леб и љубовта ќе Ве одржува во живот???

Alal da ti e im go plesna u lice ,ma dajte ne glumite site sakame pari,of course.

Јади ми го паричникофф!!
за разлика од вас, бесполезниците, јас си се заљубив беспари во девојка беспари, беспари си се земавме, потоа се си дојде бидејќи љубовта наша нема граници и успеавме се да надминеме и сега имаме и отпојќе.
Сакаме пари, нормално, а вие припиздеци ниедни, јас, за мене зборам, не одев да прашам првин, по девојки, колку имаат нејзините, дали има кола, станови, што нејзе ќе и припадне за да се смувам.
Сељачаана.

jas mislam deka toj so go saka partnerot ke najdi pari za da izlezi so nego na kafe ili vo diskoteka pa ako treba ke odi i do krajot na svetot koga stanva zbor za vrska vo pomladi godini:) a vo brakot normalno deka treba pari ama koga ima ljubov ima za so da se boris i da postignis nesto vo zivotot i da zarabotis nekoj denar za da ima dovolno za zivot.jas sum so zenskata 4-5 meseci i nikogas ne mi se slucilo da nemam pari da izlezam so nea ako od mojte doma ne dobivam bas mnogu pari a vo nejziniot slucaj e obratno.i najcesto ja castam zosto mi e glupo zenskoto da si ja plaka pijackata. a da ke zaboraev. tha bitch jas te svakam so sakas da kazis i mene kako masko bi mi bilo mnogu glupo ako ne mozam na zenata da i obezbedam normalen zivot ama mislam deka ako nekoj te saka ke napraj ama bas se za da ti obezbedi normalen zivot i siguren sum deka ke uspej vo to.

parite voopsto ne mi se vazni,vazno mi e da bidam srekna so toj sto sum,da me saka,da go sakam,da me pocituva i ceni,toa mi e sosema dovolno.klasicen primer e filmot "Nepristoen predlog" so Demi Mur koj go ima gleano znae sto sakam da kazam.ona ke spie so milijarderot edna vecer i ke zeme milon dolari,ama odnosot so toj sto i bese edinstven nikogas poveke nema da bide ist,doeka ne svatat deka ni milionot sto go dobija,ne vredi tolku kolku sto vredi nivnata ljubov :kajg:

smizlicka напиша:
parite voopsto ne mi se vazni,vazno mi e da bidam srekna so toj sto sum,da me saka,da go sakam,da me pocituva i ceni,toa mi e sosema dovolno.klasicen primer e filmot "Nepristoen predlog" so Demi Mur koj go ima gleano znae sto sakam da kazam.ona ke spie so milijarderot edna vecer i ke zeme milon dolari,ama odnosot so toj sto i bese edinstven nikogas poveke nema da bide ist,doeka ne svatat deka ni milionot sto go dobija,ne vredi tolku kolku sto vredi nivnata ljubov :kajg:

Јас па мислам да не ја откачеше Роберт, ќе останеше со него. Незнам дали беа пресудни парите, ама по почетокот на нивното пријателство што би можело да е друго. Така да, барем тој филм не е за споредба дека парите се подолу од љубовта за некои:kajg:

Не знам дали гледавте не ТВ пред 2-3 дена имаше, едно истражување кое покажа резултати дека во Македонија голем процент од девојките (не ја знам точната бројка) одговориле дека пред се партнерите ги избираат по парите,а после по се друго

Mnogu cesto devojkite gledaat prvo korist pa posle pristoen izgled,znam zasto imam takvadrugarka.Blazesi i

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom