Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Колку се важни парите во една врска?
Дали некогаш би оделе со човек кој нема скршен денар во него?
Дали парите имаат навистина толкаво значење кога се во прашање чувствата?

Значи вака парите не се толку важни колку што е важно партнерите да се сакаат и да постои љубов меѓу нив. Инаку сум одела со таква личност, али мене воопшто не ми беше битно дали има пари или не , мене не ми е битно дали е богат или е сиромав и да е најпарталавиот така е зборот јас ако го сакам ке бидам со него без разлика што нема пари. Тука има уште една работа можда не е битно дали има пари, но на некого му е битно покрај материјал за секс да има и некој кој е фиинансиски помоќен за да го дере и користи на секој можен начин. А тоа дали парите имаат толкаво големо значење кога се во прашање чувствата се зависи од тоа колку тој човек има чувства и дали знае што значи да се сака и зависи што бара дали бара некој за да биде со него цел живот или бара економска потпора. Има луѓе кои се мртви ладни и ама ич не им се битни чувствата, туку гледаат да земат повеке за себе а што помалку да даваат за другиот, тоа се таканаречени безчувствителни суштества и саможивници.

па вака...кога бев мала посакував еден ден да се омажам со некој богат маж т.е. да имам се што ќе посакам...и постојано викав дека нема шанси да бидам со некој што ќе биде сиромав (демек, ако нема пари што ќе барам јас кај него) :nesvest: (колку незрело, детско размислување:))
но...се се промени кога кај мене почнаа да се раѓат нови чувства, чувства кои ми дадоа многу поголемо задоволство отколку било која материјална работа што сум ја имала или што воопшто можам да ја имам...значи, сватив дека човекот е богат само ако му е исполнета душата...а тоа што мене ме исполни беше љубовта.
сега, тоа што посакувам не е да бидам со некој богат туку да бидам со некој кој ќе го сакам и ќе ме сака.кога се во прашање чувствата кај мене парите немаат никаква моќ.
ако не постојат чувства, тогаш да-парите ќе имат моќ, т.е. се ќе се врти околу нив...но ако има чувства-тогаш тие се најважни.

Парите не се вистински. Можеш да ги имаш во изобилство и пак да се чувствуваш како најсиромашниот човек на светот. Љубовта и тоа како знае да биде вистинска

неможам да ги разберам девојките кои излегуваат од дома без денар во џеб, затао што се навикнати дечкото да им плати..јас мноооооогу мразам такви работи....Да, дозволувам понекогаш да бидам почастена, но најчесто сама си ги плаќам сметките кога сум излезена.......многу ми е глупаво да чекам некој да ми плати, за таквите обично добивам мислење дека се од интерес.
како и да е воопшто не ми се битни парите, љубовта е пред се...............

Нкогаш не сум гледала пари и никогаш нема. Не можам самата да сфатам како може да постојат толку површни луѓе кои што ќе се интересираат само за парите на некоја личност. Се заљубувам во некого бидејќи тој некој поседува нешто што парите никогаш не можат да го заменат, многу ми е побитно каков е човекот и каков карактер има бидејќи тоа ме привлекува кај некого, па сега ако има пари зашто да не но, никогаш прво парите, никогаш!

Parite doagaat i si odat a ljubovta zasekogas ostanuva.Ne mi trebaat nikakvi pari mi treba samo ljubov...

Parite doagaat i si odat a ljubovta zasekogas ostanuva.Ne mi trebaat nikakvi pari mi treba samo ljubov...

Девојките доаѓаат и си одат, имотот и парите остануваат.(ако не се зезнеш, земеш и разведеш па да ти земе пола на суд)

Зависи колку пари има тој што нема пари?

Не се битни парите бе луѓе!Секако за секоја љубов колку толку се битни парите,не дека ги гледаш у колкава количина ги има туку ако тој спротивниот нема ама баш ич пари како прво нема да те привлече а како второ ке нема шанси со тој да се гледаш зш тој ке нема пари.Во случајов зборам дека човеков нема воопшто пари:smir:

Brat parite nemaat veze ama ima luge za koi e pobitno kolkav ti e paricnikot nego srceto,pa zatoa doaga do kombinacija na pari so ljubov-onaka u kratki crti :nesvest:

Девојките доаѓаат и си одат, имотот и парите остануваат.(ако не се зезнеш, земеш и разведеш па да ти земе пола на суд)

Mozebi donekade si u pravo ama sto deka ke imas pari i imot ako nemas so kogo da gi spodelis, a i da imas djabe ti e ako toj nekoj e vljuben vo parite a ne vo tebe taka?

Парите и имотот остануваат
и што? Ти имај ги сите пари имај најдобар имот,што ке правиш ако немаш некој/а со кој ке ги уживаш тие благодети.Ке си останеш сам и беден ,а парите и имотот што... ке си ги носиш со тебе у Бутел. Немојте вака бе АЛООО.:vozbud:

Не си се заљубил како што треба така? хехе

Најди некоја сродна душа, со која се сложувате во се, со која секој миг ти е посебен со само една помисла на неа....... Да ти се измени хемиската состојба на крвта и да се збогати со хемикалија кратко наречено ЉУБОВ, па види дали пари се во прашање.

Со таа со која сме како едно, поубаво ќе поживеам со неа уште 2 дена и секој миг ќе го потрошам со неа, одколку бесмртен живот со сите пари на светот. Е, ова е љубов. Парите се хартија.....

Прво, да му дадам рака на Стенмарк за доста реалниот пост!
Секоја чест за сосема трензвениот пост братче!

А за парите... да да! Вистина е тоа! Секоја година како се враќам за МКД, се повеке се осеќа материјалната моќ! Колку повеќе пари - толку повеќе риби, помалце разговори за освојување, и повеќе лигавења!!!

Хах, па колку добро се преправаат као демек те сакаат, а усвари пари ти сакаат! Од толку добро што се преправаат дури понекад е тешко да поверуваш во што е работата, иако си свесен за тоа!
Од ден на ден,се повеке се врти окулу парите,најмногу девојки трчаат по богаташи,со коли и мотори кој ке ги частат итн..иако можеби се глупи,нив им е битно да им тежи џебот само!А,и некои машки гледаат и девојката да има пари,но не е се во парите!Ја гласав љубов,па пари,оти да бидеме реални,да не се лажеме,само ако се сакаме,а неаме динарче скршено,и од љубов се земеме,без подршка од родителите и без работа од што ке живееме,од љубов???Ке дојдат и деца на свет,ке рече-,,Мамо,тате,гладна сум..,,а,вие шо ке им речете,,Сакајте се,љубете се ,тоа е најважно???,,Не сум матријалиска и не трчам по пари,и да дознаам дека дечко ми нема пари не би го оставила,колку ке имам за мене,толку и за него,что можам ке помогнам,заедно сме посилни и со труд и работа се се постигнува!

Ovdeka na forumov ili epten se site sokrstot na celo ili pak se trudat da glumat moralisti.NE SE VAZNI PARITE rekovme a? Zosto nadvor e nekako poinaku se se vrti okolu niv.Izlezi v grad ke vidis na site mokni luge vo gradot decata im vrtat po 5 devojki okolu niv ili momcinja i im se ligavat so recenici od tipot lele zakon si abe ti najdobar si .Parite se mok a nema covek koj ne saka da bide moken toa e vo covekovata potsvest silno razvieno.E sega zavisi kolkavi celi imas vo zivotot i koi ti se ambicite .Vprocem zs go zede ana nikol smit onoj 100 godisnion od ljubov? i ne samo taa mnogu kako neze .Ova e mislenje sto go nametnuva opstestvoto sakle nie ili ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom