Озборување

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Грда работа е, ама неизбежна. :) Башка зближува. :) Во една прилика, при триесетминутна штама, на пет присутни, некоја почна да јаде бурек за нејзина бивша школска, и толку фалеше. Муабети до рано по сабајле, и смеење, и пиење и музики и се`. Чудна ствар. :icon_lol:

А кој повеќе, уопште не е битно. :icon_lol:

Еј неам оговарометар :(

Хах... закон....

Него муабетот....
Оговарањето у МК е социјален феномен.....
Шо најверојатно потекнува од фактот, дека не знаеме да си го гледаме сопственит двор.......
Па гледаме во на комшијата, а тој во нашиот и тако даље....

Процентуално незнам кој колку оговара......
Ај да речеме дека процентите се исти на двете страни....
Убоо рече Армин06 немам оговарометар....:baeh:

Неможеме со жените,нормално.
Али ипак,реално гледано,оговараме и ние.
Јебига,тоа е полезен начин да се осеќаш убаво и да се насмееш на туѓа сметка,без притоа да навредиш никој.
И се додека останува само на ниво на оговарање(ради смеа,заебанција,етц),не е ништо страшно.
Проблем настанува кога некој сака да постигне нешто со тоа што ќе озборува друга личност,како на пример да проба да го смени и негативизира општото мислење за таа индивидуа.
Тоа е злобно во секој случај и не треба да се прави.

Уствари,се е до човекот и до моментот.Нема некој што не оговара,само има некој што оговара повеќе и некој што оговара помалку.Јас досега од вториов вид и немам баш сретнато,ни па се вбројувам у него.

Mislam deka nie zenite poveke.. mazite i ne se zamaraat tolku.. na nas sitnica ni treba za da zapocneme so ogovaranje...ali pak, zavisi se i do licnosta, ne se site isti :pipi:

Искрено и двете страни оговараат подеднакво
Барем јас така мислам
За мен никој не светец разликата е во тоа што женските не чуваат тајни(некако работата им оди потешко) али мажите пак не сваќаат дека сексот со некоја личност е приватна работа или со кого флертуваш исто така па они исто така се издаваат
Така да за мене и двете страни се еднакви во оговарање

Јас мислам дека мажите мн мн мн помалце оговараат за разлика од жените... а сум заприметил дека жените оговараат бидејќи немаат што да прават друго муабет па ајде ќе ја оговараме оваа па другаркае па после дечкото нејзин и така им поминало еден сат... и на крај че си речат леле се изнапрајфме муабет чоек утре кога на кафе =)))))

И жените и мажите оговараат само што жените го прават тоа ептен злобно и да си го наполнат егото а мажите оговараат на комичен начин за зафрканција :)

Оговараат де... само што голем дел незнаат дека го прават тоа, голем дел од нив поради непознавање на поимот оговарање, така помал дел не признаваат а најмал дел не ни осеќаат дека оговараат едноставно оговарањето и јадењето бурек за некој кој не е присутен им е дифолт функција.

На сите добро ни е познато дека жените оговараат сто на саат, за све и свашта, од битни до небитни работи... Но, некои истражувања покажале дека мажите се поголеми оговарачи од жените. Не секој муабет на мажите е за коли, јаки пи*ки, гејмање и слично...Во мое друштво, сите машки ( во кои спаѓам и јас), знаеме понекогаш добро да се најадеме гомца за друга личност. Па ме интересираат вашите мислења на темава?

Ахам да си знам.. :pos2:

Он топик: Сите оговараат подеднакво.. Не гледам некоја многу голема разлика тука.. Само ние женските многу сериозно го сфаќаме тоа што некој го кажал за нас.. А да.. и оговарањето зближува..:kesa::baeh:

si ogovarame ne ogovaraat niso strasno,a maskite se poveke i poveke se dokazuvaat deka mozat da bidat pogolemi ogovara4i i od nas :kesa::)

Абе машките поише оговараат ама женските оговараат за безвезни работи и затоа се попознати оговарачи :)

Вчера почнавте да носите хулахопки, денес оговарате повеќе од нас! Е не може!

Не, мажите не оговараат повеќе од жените. Аман веќе со генерализациите. Колку оговараме е прашање на лична база, а не зависи од полот.
Сепак, имам чувство дека имаме различен начин на оговарање. Ние знаеме да затераме за која што носела, со кој се смувала, а тој мувачот нејзин со која има идено во осмо, и така натака каде личностите не ни се никаков фактор во животот. Во машко друштво оговарањата што сум ги слушнала биле претежно од типот “Брат на оваа не би и простил.“ или “Добри ноџиња држи малава.“
Ние не оговараме повеќе, туку оговараме во повеќе области, а количински сме тука некаде. :)

Оговараат и машките и женските ма да мислам дека машките ке ги достигнат и женските.:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom