Озборување

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Лоша навика, ама сепак сите оговарат, тоа е во мода :vozbud:

Со другарки најчесто се зезаме на сите туѓи сметки, ама и сами меѓусебно си се ругаме. Оговарање мислам дека делува злобно кога се измислуваат глупости за да му се наштети на некој, а коа си кажуваш факти за некој и ги дискутираш и не е толку страшно.

Нее оговарам:):) ептен енкој ако ми е трн у очи со нешто што ми смета па може но во принцип не ;)

Ооооо колку само оговарам со другарките и со брат ми посебно :vozbud: а иначем вака по надвор не оговарам ако личностите не ми се блиски и ако немам доверба во нив и секогаш менувам тема кога ќе се најдам во таква ситуација. Ама затоа со другарките...

Ооооо колку само оговарам со другарките и со брат ми посебно :vozbud: а иначем вака по надвор не оговарам ако личностите не ми се блиски и ако немам доверба во нив и секогаш менувам тема кога ќе се најдам во таква ситуација. Ама затоа со другарките...

Не,не,не,тоа не е оговарање,тоа е удирање сеир на туѓа сметка,додуше не ретко се дешава и на наша.
Ама па сега,некои луѓе греота се да не им се изнасмееш,плачат за сеир(иф ју ноу уат ај мин):pos: :pos: :pos:

пиес:дојди на мсн морам да ти кажем нешто (л’жем)

Па со другариве не оговарамо многу многу .... !! :nesvest:

Ако зборам нешто за некого на страна тоа можам и му го кажувам и во лице директно.Ако и тоа спаѓа во оговарање тоагаш го правам тоа понекогаш.

Знам некад да седнам и да оговарам за некој што стварно го заслужува тоа, уствари нема чоек којшто нема оговарано...ама пазам да биде у некоја си граница на нормалното ...

кој ќе рече дека не оговара лаже :icon_lol:

Е да си ми жив и здрав. :) Сите оговараме. Ако некој рече дека не оговара, или лаже или не го знае значењето на поимот оговарање. Оговарањето не опфаќа лажење, туку пренесување “сочни“ информации за други луѓе. Е сега, постојат трачарки што си ги филуваат работите, тогаш и се кажуваат невистини, ама не е тоа пример секогаш.

Јас на пример, си имам женско (па море и машко) друштво со кое редовно практикувам трач-партии. Онака, за забава. Како рекламна пауза меѓу муабетите за нас самите, трачевите се лежерната нишка во муабетот. :) Оговарам само меѓу 4-5 луѓе, за кои знам дека ако не сакам нешто да биде после истрачарено на други луѓе, дека нема ни да биде. Не трачарам пред било кој. И не измислувам трачеви, тоа ми е веќе премногу ниско, затоа што знам колку е грдо кога ќе чуеш некоја лага за себе.

Трачевите се нормална појава се додека не се измислици. Трачевите се уствари и добра појава. Барем ти покажуваат како тајните се откриваат и се пренесуваат со брзина на светлината, и ти укажуваат дека постојат бедни луѓе на кои не треба да им се верува. Мразам кога некои луѓе со кои имам два реда муабет, некогаш случајно ќе се најдат со мене и почнуваат да раскажуваат приказни за некои трети луѓе, тоа е прв знак за некултура и простотилак.

Не,не,не,тоа не е оговарање,тоа е удирање сеир на туѓа сметка,додуше не ретко се дешава и на наша.
Ама па сега,некои луѓе греота се да не им се изнасмееш,плачат за сеир(иф ју ноу уат ај мин):pos: :pos: :pos:

пиес:дојди на мсн морам да ти кажем нешто (л’жем)

Да, да неретко и на наша...:)
Оговарање, сеир и сл. Да. Ама само во кругот на пријатели. Пред други неее.

А да шириме муабети тоа никако!

Нее оговарам:):) ептен енкој ако ми е трн у очи со нешто што ми смета па може но во принцип не ;)

Еих не... немат чоек шо не оговарат,да не се мамиме то е чоечка карактиристика и крај (посебно женска :wink:) сигурно некош,барем некош си оговарала

И јас оговарам не викам не...туку најмногу се нервирам вака ко ке викат некој дек не оговарал...:tapp:

..да...да...хих епа сеа...онака мораш бре...од досада..некои со сила тоа го тража бре...занесуање само..тепање време...хихих...и плс не викајте дека не оговарате...нема чуек шо не оговара..а као шо рече некој погоре...да :wink: машките са поголеми оговарачи ама бре знаа да траа кад треба...то е то...:toe:

Еднаш еден голем човек рекол:
Секој човек барем да знаеше што другите зборуваат за него, во светов немаше ни да постојат 4 вистински другари.

Водејќи се од оваа мисла, и од фактот дека дури и да зборуваш со ѕидот, луѓето слушаат - ако имам нешто против некого му го кажувам. И многупати сум одбегавал оговарања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom