Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум струшки freak ама охрид си го поштовам ....... средно и војска бев тамо ( скоро 5 години секој ден бев охрид ) градот е супер и дечките се фини , јаки журки имат и супер места за кафе и шетање , е сега за*бано е со плажите што многу ви се далеку ама не може се да е погодено :)

Јас сум струшки freak ама охрид си го поштовам ....... средно и војска бев тамо ( скоро 5 години секој ден бев охрид ) градот е супер и дечките се фини , јаки журки имат и супер места за кафе и шетање , е сега за*бано е со плажите што многу ви се далеку ама не може се да е погодено :)
Предавник :pos2:. Абе стариве в гроб се вртет ко че слушнет дека стружанец го фалит на охрид .хахахахаха :pos2:

Браво бе djizi ги искажа своите фрустрации и не заеба сите. Продолжи да се нервираш шо не живејш во Охрид:).

во право е Chombe има бугарофили татарофили
пр велгошти и коцарев
кажетеми зошто татарите го сметаат за свој град Охрид
Е ова е најголема глупост ... велгошти ти се едни од најмакедонските села( за информација таму немат албанци и торбеши- извинете за изразов незнам како да ги наречам поинаку, се надевам нема љутиш) не викам не... има бугарофили ! ама ти како напрај како цел охрид да е.! и тие што се бугарофили во велгошти се неколку фамилии кои се во тешк филм :P ! И не се прает бугари и глупости... а за коцареви тие се 2 фамилии дечко ! и имам другарка коцарева шо се презиват од охрид... и не се прајт бугарка или слично... а општо можеби за фамилијата... и како што реков тоа ти се 2 фамилии... 30 души максимум... позздрав на сите...
П.С - ДА ВИДАМ ОХРИД, СТРУГА ДА ВИДАМ ! :):smir::smir::smir::smir::vozbud:

Ех што има да се зборува за Охридот прекрасен град, со прекрасни места а во последно време на лето и добри журки
Ма супер е Охрид!!!

А бе и јас си го сакам Охрид многу бидејќи влечам корени од таму. Секое лето цело време сум таму и имам многу роднини и пријатели со кои се журкаме.
Темава малку забега поради недоразбирања и мислам дека треба да прекинеме со кавги и да си пишуваме само конкретни работи за Охрид:salut:

Предавник :pos2:. Абе стариве в гроб се вртет ко че слушнет дека стружанец го фалит на охрид .хахахахаха :pos2:

Порано можит постоело некое ривалство , ама сега мислам дека го немат, изумрено е!!!
Поздрав до моите Охриѓанки, Охриѓани и Охриѓанчиња и нормално да не се љутет и до сите Стружанки, Стружани и Стружанчиња :smir::)

Порано можит постоело некое ривалство , ама сега мислам дека го немат, изумрено е!!!
Поздрав до моите Охриѓанки, Охриѓани и Охриѓанчиња и нормално да не се љутет и до сите Стружанки, Стружани и Стружанчиња :smir::)
Фала за поздравот, еве и јас ги поздравувам сите охриѓани, а да не се лутет, и струмичани.

TheRealSanta! ме потсети на еден муабет за бугарите и Велгошти.

Ова ми го кажа мојот покоен професор по литература од гимназија. Вели, се снима филм во Македонија и доаѓаат да снимат неколку сцени во Велгошти, не можам да се сетам за кој филм стануваше збор. Ги снимаат потребните сцени во првите неколку дена, и наеднаш се престанува со снимање, но плата и храна се дели на стажистите (скоро цело село) ама камерите стојат. После неколку дена некој прашува од селаните што е работата, зошто се престанало со снимање. Одговорниот вели дека биле потребни бугарски воени униформи од пред таа и таа година, па сеуште ги собираат потребните униформи од по театрите и кината низ земјава и Бугарија...

И реакцијата на човекот, "е, па шо не кажа, ние сите по дома имаме такви униформи!

:)

Дали е урбан мит или жива вистина останува дискутабилно. Можеби приказната (или ситуацијата) не е баш вака, ама јас од она што се сеќавам ви го кажувам од збор до збор. Серпико ако се присети може да ме поправи.

Кај ме потсети TheRealSanta!, се изнасмеав.

Да,баш тој Драган Протуѓер.Нека му е лесна земја еден од најдобрите професори по македонски јазик во МК.:wink:

TheRealSanta! ме потсети на еден муабет за бугарите и Велгошти.

Ова ми го кажа мојот покоен професор по литература од гимназија. Вели, се снима филм во Македонија и доаѓаат да снимат неколку сцени во Велгошти, не можам да се сетам за кој филм стануваше збор. Ги снимаат потребните сцени во првите неколку дена, и наеднаш се престанува со снимање, но плата и храна се дели на стажистите (скоро цело село) ама камерите стојат. После неколку дена некој прашува од селаните што е работата, зошто се престанало со снимање. Одговорниот вели дека биле потребни бугарски воени униформи од пред таа и таа година, па сеуште ги собираат потребните униформи од по театрите и кината низ земјава и Бугарија...

И реакцијата на човекот, "е, па шо не кажа, ние сите по дома имаме такви униформи!

:)

Дали е урбан мит или жива вистина останува дискутабилно. Можеби приказната (или ситуацијата) не е баш вака, ама јас од она што се сеќавам ви го кажувам од збор до збор. Серпико ако се присети може да ме поправи.

Кај ме потсети TheRealSanta!, се изнасмеав.
Абе остај ти таја приказна.Дали ви кажвеше ко го искасале осите???
"Идам ја дома,кревам чаршафот и гледам 300 000 оси.На друга страна уште 200 000 оси.Едвај жива гла извадов.":pos2:

Fortune погрешно ме има разбрано, ако нешто сака да дискутираме за Охрид, има мој мсн тука па може да се разбереме!
Не знам што ќе ми е мсн, си имаме цела тема тука:vozbud:

Да,баш тој Драган Протуѓер.Нека му е лесна земја еден од најдобрите професори по македонски јазик во МК.:wink:
Се сложувам! Ја имав честа да ми е и класен и под негово влијание ја зацврстив желбата да се запишам на факултетот на кој се запишав. Ретки се професори со толку знаење и умешност да го пренесат материјалот (кој и до денес ми стои во главата).
:cuc:

Чудна работа.. ретки се женските што го запамтија по добро :)
Во секој случај беше експерт во својата работа.. И јас ја имав честа да ми предава, ама имав 3ка за жал! хехехех

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom