Oscars 2010

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување

Кој од следниве филмови ќе го добие Оскарот за најдобар филм?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .
ИоСоњо Остај ти таа работа, битно ми се направи ќејфот :)

И мене ќе ми се направеше да победеше Up In The Air или Копилињата, иако не ги сакам.

Ама тоа што најголемиот хит губи од филм кој е ништо друго освен шетање во пустина и демонтирање бомби... го прави ова доделување на оскари едно од поглупите во историјата.

Ај, да не го нервирам џимеј, нека се радува на победава на Хурт Локер, кога веќе Милан не може да тепа никаде :pos:

^ него ако уште еднаш ми ја поплукаш Булок ќе ти направам толку офтопик мислења that your head'll explode. :devil3:

^ него ако уште еднаш ми ја поплукаш Булок ќе ти направам толку офтопик мислења that your head'll explode. :devil3:

Оти бе ја не реков дека не е симпатична хаха

Sekad imalo iznenaduvanja taka da ne se razocaruvajte..Bar Avatar 3 zema a Inglourious Bastards?Odvaj zema 1 ...zatoa legnuvajte da ne ve boli glava :pos2: :toe:

Hurt Locker го изгледав 6 месеци пред премиерата, го имаше leaked на интернет и го изгледав како нормален филм, ништо посебно, а за Аватар се чекаше многу и стварно оствари голем дел од очекувањата. Така да како се распределија оскарите не ми се допаѓа.

Како и оваа година зафркнаа работа почнувајки од самите номинации.

Не ги гледав доделувањава ама ко што глеам The Hurt Locker 6 оскари-ту мач,ма да аватар ги доби тие што ги заслужи.Штета за Тарантиновиве копилиња и за Горе во воздухот кој не освоил ниту један.

Не ги гледав оскарите ама гледајќи ги добитниците на награди може да прокоментирам нешто. The Hurt Locker го имам гледано, и изгледа не му обрнав доволно внимание, па не ми изгледаше ништо посебно, а очигледно има нешто. За Avatar ми е мило шо не зема многу награди, едноставно го нејќам зашто ми е премногу форсиран и пренапумпан со реклами и слични стратегии за популарност. Криво ми е за Inglourious Basterds единствен филм од овие неколку Оскаровци кој го изгледав без око да ми трепне, а доби само 1 Оскар... Ај овие денови ќе удрам на „Оскаровци“ да ги изгледам, и тие што не ми се гледани... Crazy Heart, Invictus и слично.

:pos2::pos2::pos2:

Испадна наградите од критичарите да се совпаѓаат можеби и 100 проценти со овие овде... Колку беше коефициент за The Hurt Locker во Спорт Лајф??? За Аватар мислам 1.5 дека беше. У курац.
Значит еднаш дојде жена да режират филм и ги споеба на сите онде.

Филмов мене ми се бендиса, ама за олку оскари маме му ебам? Штета за Тарантино и Неславните копилиња, стварно се неславни.

А најголема штета за Сандра Булок. Да добијаш во иста година златна малина и оскар требит да си неверојатен актер.:tapp:

Добро бе... како можеле толку оскари да и дадат на една... напната? драма за фрик кој сака само да војува и да се полни со адреналин, филм налик на документарец, али тоа е... американци, американска војска - патриотизам на ниво :toe: (мора да си ја рекламираат ди арми)

Сандра Булок бе Оо:

И најпосле, кој тоа ги номинира филмовите? И ако веќе номинираа каде е фантастичниот Шерлок Холмс кој заслужено ќе собоереше доста голем дел од "патриотските" статуетки (поради квалитетот кој го има да се разбереме)

Испадна наградите од критичарите да се совпаѓаат можеби и 100 проценти со овие овде... Колку беше коефициент за The Hurt Locker во Спорт Лајф??? За Аватар мислам 1.5 дека беше. У курац.

Филмов мене ми се бендиса, ама за олку оскари маме му ебам? Штета за Тарантино и Неславните копилиња, стварно се неславни.

А најголема штета за Сандра Булок. Да добијаш во иста година златна малина и оскар требит да си неверојатен актер.:tapp:
Мене ме интересира дали на некој друг му се случило да земе Малина и Оскар во иста година или не?

јас мислам дека од кога ќе изгледаш како сандра Булок си ја примеа Razzi (златна малина) наградата за најлоша актерка се ќе ти биде јасно како тие награди се добиваат

Једино Кристоф Валц вредеше у оваа шарада наречена Оскари. И да, Џејмс Камерон може да иде у Пандора и да им убаци 3Д океаени од солзи на неговите лејм аватарчина.

Мене ме интересира дали на некој друг му се случило да земе Малина и Оскар во иста година или не?

Хали Бери. Се избаци да ја прими Малинката со Оскарот (незаслужен) у рука... :)

Колку и да се потсмевате на Џемс Камерон и Аватар што не добија оскари тој со филмот си направи огромна работа на финансиски план и прилично добро филмот го прифаќаа ширум светот низ 3-д кината.Доволен е фактот што ќе остане со најголема заработувачка и за понатаму нема да има некој конкурент.На крајот пак ќе се зборува за Аватар него за другите филмови.Ако има и второ продолжение на филмот како што најавуваше Камерон пак би имало голема заинтересираност за филмот.И лани победи нискобуџетен филм али јебига може сега иде ерата на ниско буџетните филмови.

Камерун мислеше 50 оскари ќе земат, како ги гледаше со љубомора и со сила аплаудираше на оскарите на другите (кои си ги сметал за свои очигледно) :pos:
Добро е понекогаш да имаш излитени комуњари во академија, барем ја ценат камерата а не 3д игри, анимации, без некоја посебна приказна...жал ми е за Inglourious , ама тоа е...till next year...

Сандра Булок бе Оо:

Ќути боље на Сандра Булок него на онаа дебелана од Precious, да добиеше таа немаше више Оскари да глеам. :pos:

Него мислев Камерун ќе земе за најбољи режисер, али бившата го заеба. Добро е земаа за најбољи визуелни ефекти, пошо стварно ѕверски ефекти има. :)

А Heart Locker шо зема за најбољи филм, не сум го глеал, баш ќе го симнам па да видам шо се дешаа. :) :)

А Стив Мартин и Алек Болдвин ѕверки, комедијанти. Јако им беше тоа со Paranormal Activity. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom