Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па со 2-3 алијанси пример со Russia, Indonesia или пак Hungary ќе се одбраниме Грција и не е толку јака а ќе имаме тогаш повеќе играчи секој да донира по 1 злато месечно и ќе ги платиме алијансите иако мислам дека ќе го вратат по старото повеќето почнаа да се бунат.
Многу нормалнo дека ќе се бунат.
А што мислиш,дека ќе имаме 300 голд само за тие 3 алијанси.А каде парите за болници,за ДС,за вооружување,па да направиме бар една политичка партија ќе треба пари...........
Сепак овааа одлука многу ќе не оштети(ако не ја укинат до тогаш).Можеби ќе се одбраниме,но по огромна цена.Големите земји се оштетени исто со ова,а не ние што на почетокот нема да имаме повеќе од 300 жители.

:vozbud::vozbud: 10 стренгт...:vozbud: а ова за златово, стварно е многу 100 злато за една алијанса...

Многу нормалнo дека ќе се бунат.
А што мислиш,дека ќе имаме 300 голд само за тие 3 алијанси.А каде парите за болници,за ДС,за вооружување,па да направиме бар една политичка партија ќе треба пари...........
Сепак овааа одлука многу ќе не оштети(ако не ја укинат до тогаш).Можеби ќе се одбраниме,но по огромна цена.Големите земји се оштетени исто со ова,а не ние што на почетокот нема да имаме повеќе од 300 жители.

Епа тоа кажав секој може 2 плати во месецот да остави во Банката и ќе имаме за три алијанси, а кој сака повеќе тоа ќе оди плус за болници и слични работи, партијата е ефтина 40 злато чини и не барем една туку само една ќе направиме не мислиме одма тејковер да праваат по повеќе партии иако ако сакаат не е проблем барем за Грците да платат 40 злато.

А можеа комотно да воведат ограничување, на пр. само 5 или 6 МПП, ама кретените мораа да им ја дигнат цената.

И тоа не е добро за малите држави. Пошто големиве, Индонезија, Русија, Унгарија, Србија, UK

ќе ги потрошат тие 5-6 на измеѓу себе а другите ќе се сликаат...

Но админите секако првенствено си гледаат да има повеќе војни и повеќе голд да се купува со реални пари.

И тоа не е добро за малите држави. Пошто големиве, Индонезија, Русија, Унгарија, Србија, UK

ќе ги потрошат тие 5-6 на измеѓу себе а другите ќе се сликаат...

Но админите секако првенствено си гледаат да има повеќе војни и повеќе голд да се купува со реални пари.
Многу нормално.

кој сака да купува леб од русија..нека купува од "Macedonian Food" секогаш поефтин леб од другите компании....плус од македонец купувате :)

поздрав!

Tret medal :vozbud:
You have worked for 30 days in a row and you are now known as a Hard Worker. An amount of 5 Gold was added to your account as a reward for your achievement.

ВАЖНО!
Се надевам дека админите нема да ми го избришат коментаров бидејќи се работи ја игра која е копија на ерепулик...
www.ejahan.com е игра која ја направиле иранците и е многу слична на ерепублик речиси иста...
Играта постои само 18 дена... има 29 држави, и најважно Македонија е една од нив! па ајде сите да се регистираме и да ја направиме веле-сила !

Абе седи на еРеп. џабе ти веле сила без играчи... И да дојдат играчи... не знам како сакате ама јас велам да си останеме на еРеп па да си ја пробаме среката со еМак. ако ништо не ни успее одеме на ејахан :helou:

Конечно :vozbud:

Имаме уште еден генерал. Генерал Dragje. :)

Ај нека ми е аирлија чинот.

^^ ооо, уште еден генерал... честиткиии... еве бе, 20+ генерали сме, и еден ФМ...:vozbud:

ВАЖНО!
Се надевам дека админите нема да ми го избришат коментаров бидејќи се работи ја игра која е копија на ерепулик...
www.ejahan.com е игра која ја направиле иранците и е многу слична на ерепублик речиси иста...
Играта постои само 18 дена... има 29 држави, и најважно Македонија е една од нив! па ајде сите да се регистираме и да ја направиме веле-сила !

И јас сум за. На никој не му менви ништо ак потроши уште 5 минути на друга игра. Плус уште е старт на играта па можиме да направиме јака држава итн. Нема потреба да се бориме за држава ко веќе ке ја имаме. Засеа се 3100 играчи и уште 2500 чекаат активација. ЈАс предлагам сите таму да се регистрираме, по секако не губиме ништо.

Кој рано рани две среќи граби:pos2::pos2::pos2:

We'll have 7 new countries in eJahan from day 13. 4 of them are requested in Forum, and 3 of them were not.

They are:

1. Poland (requested): Will be bordered with Germany

2. Serbia (requested): Will be bordered with Romania, Bulgaria and Hungary

3. Finland (requested): Will be bordered with Russia

4. Croatia (requested): Will be bordered with Hungary and Serbia

5. Macedonia: Will be bordered with Serbia and Bulgaria

6. Georgia: Will be bordered with Turkey and Russia

7. Egypt (the 1st African country in eJahan): Will be bordered with Turkey

Грција не е додадена така да ке мојме да ја освојме без проблем ко ке ја додадат:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom