Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки важна битка денес...резистенс вор за Западен Сибир...после ова ќе видиме дали PEACE и понатаму ќе функционира и како...

за МФ прочитајте овде

Дечки важна битка денес...резистенс вор за Западен Сибир...после ова ќе видиме дали PEACE и понатаму ќе функционира и како...

за МФ прочитајте овде

Зошто да не функционира уште Peace сеуште ќе ја имаат Karnataka во нивни раце, сепак тука губат 3 високо квалитетни региони али дебело им имаат платено Русите колку и да кријат.. јас сум сигурен дека ќе им платат најмалку 5.000 злато поточно parter ќе им купи веднаш не даваат толку лесно согласност Индонезија за таков регион ако немаат дебела корист или ублажување.

Веќе е познато дека еРусија ги откупи индонезиските компании од WSR, исто како што направи со еУнгарија.

Веќе е познато дека еРусија ги откупи индонезиските компании од WSR, исто како што направи со еУнгарија.

Ги немаат откупено компаниите само на 30-тина одприлка кои имаа поквалитетни компании Q4, Q5 затоа и војската BlackList рече дека ќе ја брани во последните моменти WSR а имаат јак демиџ сите скоро се 19+ левел и се тенкираат стално така да можно е да ја одбранат.. а Русите како што знам ќе плаќале само 20 злато на компаниите како оштета и тоа не на сите.

Знае некој кој македонец има најмногу штета напраено? Што е најблиску до FM?

Абе плис да ми даде некој линк да се кладам :vozbud:

Баш тоа ме привлече, гледам на џоб маркет за лвл 6 ленд скил плата 15 па 14,87, па 14,76 и решив да се вработам во оваа третата.

пробај во шпанија ... ја едно време играв тамо и се обогатив (со 6 скил Constructions земаш скоро глод, ама со ленд скил ти е пола голд)

Ме интересира како се рачуна колку пример треба Турција да плати (за нападов) да го нападне регионот во Грција, Epirus пример ?

Мислам дека е слично или исто како и за resistance war. Пример за да кренеш востание во Аљаска, Унгарија чини 445 голд.

Па веројатно (не сум сигурен) е истата сума која Америка треба да ја плати за да ја нападне Аљаска, Унгарија.
Сумата зависи од бројот на жители во регионот а можеби и дали има и од кој квалитет болница и одбрамбен систем...

btw, лоша вест.
од ден. 714 ќе треба 100 наместо 30 голд за склучување договор/алијанса со некоја држава. Ова е лошо за малите/новите држави.... Пример за договор со 10 земји би требало 1000 голд месечно (за обновување)
Така да сега малите ќе го кркаат стапот и ќе гледаат да склучат со 3-4 најголеми држави и толку..
Крај и за големите алијанси од 25-30 држави??

Мислам дека е слично или исто како и за resistance war. Пример за да кренеш востание во Аљаска, Унгарија чини 445 голд.

Па веројатно (не сум сигурен) е истата сума која Америка треба да ја плати за да ја нападне Аљаска, Унгарија.
Сумата зависи од бројот на жители во регионот а можеби и дали има и од кој квалитет болница и одбрамбен систем...

btw, лоша вест.
од ден. 714 ќе треба 100 наместо 30 голд за склучување договор/алијанса со некоја држава. Ова е лошо за малите/новите држави.... Пример за договор со 10 земји би требало 1000 голд месечно (за обновување)
Така да сега малите ќе го кркаат стапот и ќе гледаат да склучат со 3-4 најголеми држави и толку..
Крај и за големите алијанси од 25-30 држави??
Сега глеадм многу луѓе се бунат за ова.Многу глупава одлука на админите со цел да ги намалат МПП-те.А можеа комотно да воведат ограничување,на пр. само 5 или 6 МПП,ама кретените мораа да им ја дигнат цената.:tapp:Е ај сеа ако не нападне Гејлада,како ќе се одбраниме?!

Сега глеадм многу луѓе се бунат за ова.Многу глупава одлука на админите со цел да ги намалат МПП-те.А можеа комотно да воведат ограничување,на пр. само 5 или 6 МПП,ама кретените мораа да им ја дигнат цената.:tapp:Е ај сеа ако не нападне Гејлада,како ќе се одбраниме?!

Земете q5 пушки, q5 патрони и q5 револвери
И револвери

Душманот да го истераме од нашата земја, аман, аман

Душманот да го истераме ко црв од јаболко
Од Македонија

:pos2::pos2::pos2:

Па со 2-3 алијанси пример со Russia, Indonesia или пак Hungary ќе се одбраниме Грција и не е толку јака а ќе имаме тогаш повеќе играчи секој да донира по 1 злато месечно и ќе ги платиме алијансите иако мислам дека ќе го вратат по старото повеќето почнаа да се бунат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom