On.net WADSL интернет

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
nikolabt напиша:
Od on.net ke imalo nov paket so brzina 2048kbps i download od 2gb za okolu 900 den
Тие 512 неможат да дадат, не па 4 пати побрзо:tapp:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
nikolabt напиша:
Od on.net ke imalo nov paket so brzina 2048kbps i download od 2gb za okolu 900 den
Овој пакет ти е за побрзо да го поминат лимитот и после да си со 32/32.
АБЕ ДО КОГА ВО МАКЕДОНИЈА СО ЛИМИТИ БРЕ НИГДЕ ГО НЕМА ОВА, САМО КАЈ НАС??!?!!?!?!?!?!?!?!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
nikolabt напиша:
Иначе од кај ти е информацијава?

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Tie so se za vo Bitola zastapnici za on.net mi se komsii i taka mi rece eden od vrabotenite, navodno veke mu rekle da go nudat paketot

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Класични шпекулации во очајнички обид да се поправи лошо стекнатиот имиџ на ценетиот он.нет. Превземена тактика од МтНет.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
outcast напиша:
Класични шпекулации во очајнички обид да се поправи лошо стекнатиот имиџ на ценетиот он.нет. Превземена тактика од МтНет.
Offtopic:
Ај чекај мало. Мт-нет, што ветува, можеби го реализира подоцна, ама сепак го реализира. Ветија поголеми брзини, дадоа. Ветија зголемување на лимитот, го зголемија. Крај. Не им го валкај името. :smir:

P

Princ

Гостин
Вашата моментална брзина е:

308.00kbps

што значи дека може да симнувате со 38.5 KB/sec. од нашите сервери.

Некој рече 2048? Yeah Right... баба ми преку викенд станува машко.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Баш ме интересира да ги слушнам остантите од Охрид и Струга што имаат да кажат за Он нет, ево јас сум од Охрид па немам толкави проблеми едноставно си е како што треба.

J

JohnnyMass

Гостин
Епа да браво за вас скопјаните !!!Ви ги разбирам проблемите ама треба да знаете дека овие луѓево од ОН.НЕТ си ја знаат работата и пробуваат да ни угодат.Па дајте им време бе маму му ебем.Нели секој почеток е тежок, не им го прајте потежок.
А да ви кажам дека се сериозна фирма ќе ви го кажам следново Околу 2 саато попладне пред неколку дена мислам среда, снема интернет у мојата базна станица.и ја му се јавувам на чило ми иначе он мести за ОН НЕТ у Куманово и му кажуем.Он одма им се јави на другарите и овие одма пратат екипа да го отклони дефектот.Ја до 4 саато имав нет.А они стигнале екипа од Скопје и го отклониле дефектот за два саата.
А иначе за да немате проблеми со нетот битно, многу битно е каков ви е сигналот или каде се наваѓете у некоја дупка или у некоја зграда.Ја на пример седам на 7 спрат и гледам на сите 6 станици у Куманово.Една ја фаќам со download 100/upload 100, трите други со по 98/99, после 93/95 и 78/83.Па сега правите споредби само знајте ја сум на максимумот што го нуди ОН НЕТ.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Joey напиша:
Баш ме интересира да ги слушнам остантите од Охрид и Струга што имаат да кажат за Он нет, ево јас сум од Охрид па немам толкави проблеми едноставно си е како што треба.
Мноооогу ретко се случува да е ужас.
Не се жалам, добар е. Барем сега за сега. Задоволна сум.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
JohnnyMass напиша:
А иначе за да немате проблеми со нетот битно, многу битно е каков ви е сигналот или каде се наваѓете у некоја дупка или у некоја зграда.Ја на пример седам на 7 спрат и гледам на сите 6 станици у Куманово.Една ја фаќам со download 100/upload 100, трите други со по 98/99, после 93/95 и 78/83.Па сега правите споредби само знајте ја сум на максимумот што го нуди ОН НЕТ.
:pos::pos::pos::tapp:
Што зборите вакви работи без врска што не се никако поврзани со интереов. Ај те молам објасни ми што означуваат бројкиве??? Сигналот си го мериш со некоја твоја единица или точно знаес од која базна станица колкава брзина можеш да добиеш??? Или па сигналов во проценти си го мериш???

Јас колку што памтам кога ми го местеа, со лап-топот кога ја подесуваа антената полево-подесно на лап-топот се отчитуваше сигналот и таа бројката што го покажуваше требаше да биде над 400 RSSI за да имаш беспрекорен интернет, цело време, без никаков проблем. Значи се што е над тоа е непотребно. Можеш и 1000 RSSI да имаш пак ќе имаш исти интернет со тој што има 400 RSSI. А брзината зависи од повеќе фактори.
:helou:

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
abe ok si e internetov od on net, samo limitov na downloadov ne mu cini. i nikogas ni do 512kbps ne stignuva brzinata i od domasnnite serveri.

kaj nas nema net uste dobar.
primer: jas film tuka siminjam za 5h eden, a drugar u kanada za 6 min
razlika?!!!!!!

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Ај момци да ве расположам малку...
со една песна...верувам ке ви текне
ABBA | Chiquitita

Chiquitita, tell me whats wrong
Youre enchained by your own sorrow
In your eyes there is no hope for tomorrow
How I hate to see you like this
There is no way you can deny it
I can see that youre oh so sad, so quiet

Chiquitita, tell me the truth
Im a shoulder you can cry on
Your best friend, Im the one you must rely on
You were always sure of yourself
Now I see youve broken a feather
I hope we can patch it up together

Chiquitita, you and I know
How the heartaches come and they go and the scars theyre leaving
Youll be dancing once again and the pain will end
You will have no time for grieving
Chiquitita, you and I cry
But the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before
Sing a new song, chiquitita
Try once more like you did before

So the walls came tumbling down
And your loves a blown out candle
All is gone and it seems too hard to handle
Chiquitita, tell me the truth
There is no way you can deny it
I see that youre oh so sad, so quiet

Chiquitita, you and I know
How the heartaches come and they go and the scars theyre leaving
Youll be dancing once again and the pain will end
You will have no time for grieving
Chiquitita, you and I cry
But the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before

*ако сеуште не ви текна ова е песната која ке ја слушате добри 45 минути пред некој од операторите во он.нет да се смилува да ви одговори на повикот..

J

JohnnyMass

Гостин
Jane напиша:
:pos::pos::pos::tapp:
Што зборите вакви работи без врска што не се никако поврзани со интереов. Ај те молам објасни ми што означуваат бројкиве??? Сигналот си го мериш со некоја твоја единица или точно знаес од која базна станица колкава брзина можеш да добиеш??? Или па сигналов во проценти си го мериш???

Јас колку што памтам кога ми го местеа, со лап-топот кога ја подесуваа антената полево-подесно на лап-топот се отчитуваше сигналот и таа бројката што го покажуваше требаше да биде над 400 RSSI за да имаш беспрекорен интернет, цело време, без никаков проблем. Значи се што е над тоа е непотребно. Можеш и 1000 RSSI да имаш пак ќе имаш исти интернет со тој што има 400 RSSI. А брзината зависи од повеќе фактори.
:pos2::pos2::pos2:Ти друже писмен ли си???:pos2::pos2::pos2:

Oва што го пишував и за кое ти се смееш, се всушност процентите на јачината на сигналот со кој уствари колку ти е појак толку поголем ти е процентот download/upload како н.пр. 95/97.:vozbud:
И "паметен" :baeh:за твоја информација јас не зборев за брзината:ne:, ја зборев за сигналот бидејќи As I said before досега не сум го губел сигналот и не сум снемал интернет (само еднаш, читај мој претходен пост) за разлика од мои познаници од други делови на градот или пак од Скопје кај кои не е чудно ако у сред бел ден снемаат интернет.А за брзината да у право си и го знам тоа - не можеш да имаш повеќе брзина од тоа што го нуди сигналот , т.е. у нашиот случај 512 kbps.
И BTW "паметен" ако пак не ме разбираш најдобро би ти било да си платиш и да си идеш на курсеви по мрежи и интернет кај некој електроинженер.:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
JohnnyMass напиша:
:pos2::pos2::pos2:Ти друже писмен ли си???:pos2::pos2::pos2:

Oва што го пишував и за кое ти се смееш, се всушност процентите на јачината на сигналот со кој уствари колку ти е појак толку поголем ти е процентот download/upload како н.пр. 95/97.:vozbud:
И "паметен" :baeh:за твоја информација јас не зборев за брзината:ne:, ја зборев за сигналот бидејќи As I said before досега не сум го губел сигналот и не сум снемал интернет (само еднаш, читај мој претходен пост) за разлика од мои познаници од други делови на градот или пак од Скопје кај кои не е чудно ако у сред бел ден снемаат интернет.А за брзината да у право си и го знам тоа - не можеш да имаш повеќе брзина од тоа што го нуди сигналот , т.е. у нашиот случај 512 kbps.
И BTW "паметен" ако пак не ме разбираш најдобро би ти било да си платиш и да си идеш на курсеви по мрежи и интернет кај некој електроинженер.:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Извини вака господине паметен, може ли да ми кажеш каде и како го мериш сигналот во проценти? Дај програмот и ние да си го измериме сигналот.

Ај те молам објасни ми го првово болдирано:tapp: стварно не ми се јасни термините како си ги поврзал, господине образован.:tapp: Каков е тој процент на download/upload :tapp:, господине паметен?
Незнам кој во случајов е паметен и образован.

Иначе сигнал и јас и СЕКОЈ друг имаме стално освен кога ќе снема струја. Проблем со (немањето) интернет е само до Оннет. ЗНачи или имаат дефект некаков па немаат интернет, или преполна е базната станица неможе да ги опслужи сите корисници, па тапа брзина.... и да не ги редам другите слични проблеми. А сигнал може да снема само од една причина, господине паметен. Ако се качиш на кров и ја изместиш антената. Или антените на твоите другари сами се изместуваат за да немаат сигнал и после пак се враќаат?:tapp: Колку што јас сум образован WADSL (поточно Canopy Motorolla системот, немој само да се збуниш нешто) НЕ МУ СМЕТААТ НИКАКВИ ВРЕМЕНСКИ НЕПОГОДИ, ниту пак темница, господине образвоан. Според тебе чудно е што сред бел ден снемал интернет. Ти пишав погоре која е причината порад која може да нема интернет. Сигналот е тој што си е цело време. Може да има минимални варијации ама воглавно е истиот.

Е сега господине образован, за да се уверите зборете со техничка подршка или со некој што се разбира повеќе од тебе (ако воопшто постои таков) и што одел на курс по WADSL и ќе ти оbјасни декa сигналот се мери со RSSI. Ако уште нешто не ти е јасно слободно прашај, господине образован.

Поздрав, Јане

Kajgana Shop

На врв Bottom