deXterche
тадаммм
- Член од
- 12 февруари 2006
- Мислења
- 4.920
- Поени од реакции
- 942
Тие 512 неможат да дадат, не па 4 пати побрзоnikolabt напиша:Od on.net ke imalo nov paket so brzina 2048kbps i download od 2gb za okolu 900 den
Тие 512 неможат да дадат, не па 4 пати побрзоnikolabt напиша:Od on.net ke imalo nov paket so brzina 2048kbps i download od 2gb za okolu 900 den
Овој пакет ти е за побрзо да го поминат лимитот и после да си со 32/32.nikolabt напиша:Od on.net ke imalo nov paket so brzina 2048kbps i download od 2gb za okolu 900 den
Иначе од кај ти е информацијава?nikolabt напиша:Od on.net ke imalo nov paket so brzina 2048kbps i download od 2gb za okolu 900 den
Offtopic:outcast напиша:Класични шпекулации во очајнички обид да се поправи лошо стекнатиот имиџ на ценетиот он.нет. Превземена тактика од МтНет.
Мноооогу ретко се случува да е ужас.Joey напиша:Баш ме интересира да ги слушнам остантите од Охрид и Струга што имаат да кажат за Он нет, ево јас сум од Охрид па немам толкави проблеми едноставно си е како што треба.
JohnnyMass напиша:А иначе за да немате проблеми со нетот битно, многу битно е каков ви е сигналот или каде се наваѓете у некоја дупка или у некоја зграда.Ја на пример седам на 7 спрат и гледам на сите 6 станици у Куманово.Една ја фаќам со download 100/upload 100, трите други со по 98/99, после 93/95 и 78/83.Па сега правите споредби само знајте ја сум на максимумот што го нуди ОН НЕТ.
:pos2::pos2::pos2:Ти друже писмен ли си???:pos2::pos2::pos2:Jane напиша:
Што зборите вакви работи без врска што не се никако поврзани со интереов. Ај те молам објасни ми што означуваат бројкиве??? Сигналот си го мериш со некоја твоја единица или точно знаес од која базна станица колкава брзина можеш да добиеш??? Или па сигналов во проценти си го мериш???
Јас колку што памтам кога ми го местеа, со лап-топот кога ја подесуваа антената полево-подесно на лап-топот се отчитуваше сигналот и таа бројката што го покажуваше требаше да биде над 400 RSSI за да имаш беспрекорен интернет, цело време, без никаков проблем. Значи се што е над тоа е непотребно. Можеш и 1000 RSSI да имаш пак ќе имаш исти интернет со тој што има 400 RSSI. А брзината зависи од повеќе фактори.
:helou:
Извини вака господине паметен, може ли да ми кажеш каде и како го мериш сигналот во проценти? Дај програмот и ние да си го измериме сигналот.JohnnyMass напиша::pos2::pos2::pos2:Ти друже писмен ли си???:pos2::pos2::pos2:
Oва што го пишував и за кое ти се смееш, се всушност процентите на јачината на сигналот со кој уствари колку ти е појак толку поголем ти е процентот download/upload како н.пр. 95/97.
И "паметен" :baeh:за твоја информација јас не зборев за брзината:ne:, ја зборев за сигналот бидејќи As I said before досега не сум го губел сигналот и не сум снемал интернет (само еднаш, читај мој претходен пост) за разлика од мои познаници од други делови на градот или пак од Скопје кај кои не е чудно ако у сред бел ден снемаат интернет.А за брзината да у право си и го знам тоа - не можеш да имаш повеќе брзина од тоа што го нуди сигналот , т.е. у нашиот случај 512 kbps.
И BTW "паметен" ако пак не ме разбираш најдобро би ти било да си платиш и да си идеш на курсеви по мрежи и интернет кај некој електроинженер.