On.net WADSL интернет

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Кај мене е топ..
Не ми паднала конекцијата во последниве 3месеци..
јас сум инаку на базната во Аеродром..Сивите воени кули кај базенот Бисер.

Патем ..што е федора?:eek:ftopic:

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
[MkD]Scout напиша:
Кај мене е топ..

Se zbori za delenje konekcija, ne obichna.
Fedora e varijanta na linux.
Potrvrduvam deka nema problemi so dve pppoe.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
[MkD]Scout напиша:
Кај мене е топ..

Федора е дистрибуција на Линукс.

Иначе моите се на пат и ме мрзи да го уклучувам компјутерот на брат ми да пробам дали ќе не дисконектира со исти јузер. Ај утре ако не ќе пробам па ќе пишам.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
[MkD]Scout напиша:
Кај мене е топ..

Последниве 3 месеци?!?....Па адсл-от што го сметаат за најстабилен интернет во мак ми паѓа на 2-3 дена(нон-стоп ми е уклучен и компјутерот и интернетот)ама 3 месеци да не ми падне :shok:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
CT напиша:
Potrvrduvam deka nema problemi so dve pppoe.
Ниту кај мене (поврзан на Карпош), ниту кај Бушав (поврзан на Водно), ниту пак кај Урбан Мувер (поврзан на МСУ). Ова се членовите на форумот, а воедно и мои маалски другари. Имам уште 4-ца другари кои користат WADSL и го делат преку Switch со комшиите (или со братчињата) и немаат проблеми.

Принц, да не го имате истиот (има име?) свич со останатите што имале проблем? Ти знаеш некој лично што неможе да направи повеќе од 1 сесија? Кој антивирус го користиш за Fedora-та? :)

P

Princ

Гостин
Acid напиша:
Принц, да не го имате истиот (има име?) свич со останатите што имале проблем? Ти знаеш некој лично што неможе да направи повеќе од 1 сесија? Кој антивирус го користиш за Fedora-та? :)
Има име, D-LINK DES-1008D.
Не знам никој друг, ама штом сабајлево ми потврдија од нивната техничка поддршка (хаха, what a joke) дека повеќемина се јавиле и се пожалиле на "проблемот" (проблем во наводници бидејќи после празнициве ќе се знаело точно дали е проблем до базната, системот, или частење од но.нет во време кога неговите конкуренти зголемуваат брзини/лимити, бидејќи сме им верни корисници). Инаку не знам лично некој друг што е на WADSL, преку базната на нерези и што дели конекција. Ама сепак прочитај го одговорот на второто прашање уште еднаш од почеток :)
ClamAV :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Јас сега ги прашав на он-лајн поддршката. Викаат дека нема проблеми и дека секој може да ја дели конекцијата преку свич. Ама, пожелно било преку рутер затоа што свичевите некогаш правеле проблеми. :wink:

Имам и свич и рутер... Што сакаат нека прават, гајле ми е :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Принц јас го имам потполно истиот свич. Пробав и мене ме дисконектира.

P

Princ

Гостин
Jane напиша:
Принц јас го имам потполно истиот свич. Еве сега пробав и немам проблем. А ко што знам на иста базна станица сме. Го оставив интернетот 30 минути уклучен на компјутерот на брат ми и на мојот истовремено со исти јузер и немаше никаков проблем.:toe:
Две посебни PPPOE конекции направи со истиот јузер и и двете останаа конектирани подолго од 15 секунди?

* кога го смени мислењето, не можам да те пратам :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Jane напиша:
Принц јас го имам потполно истиот свич. Пробав и мене ме дисконектира.
Принц, дали сега си убеден дека МОЖЕБИ е до свичот?
Јане, на која базна си?

P

Princ

Гостин
Ама не е до свичот човече, како може да биде до свичот кога помина пун стап тестови на други ИСПа (АДСЛ на мтњет)? Како може да е до свичот кога федората ако ја конектирам на мојот јузер а XP-то на јузер од другар ми и двете ќе цепаат (само другар ми нема да може да се конектира тогаш, него го клоца па ми се жали мене)?
Башка, она на јане не се важи. Смени мислење дур му реплицирав. Јане, ќе сакаш да појасниш те молам?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Вака. Го оставив овој компјутер и отидов во дневна на тој да поработам. и Дојдов овде после 30 минути да пишам дека не ме исклучи. Стискам да се прати мислењето и гледам не сум конектриан на интернет што значи ме избацило.
Затоа го сменив мислење во истиот дел од секунда ама одма си ме цитирал:)
Иначе истиот свич го имам и на иста базна станица сме на Нерези.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Иха, тоа е веќе друго.

Чекајте го одговорот што Принц го побарал во вторник тогаш... :)

Член од
28 февруари 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
i ja koristam WADSL. povrzan na vodno go delam so ruter i nema problemi! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom