On.net WADSL интернет

Член од
19 јануари 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Не е можно ,далноуд со 700 кб/с од торент денеска ,а вчера од 23 кб/с не мрдна погоре . Изгледа имат стварно некои технички проблеми ( 100 % ) штом се испуштиле да ми дадат до 700 кб/с . Ајт ,можеби не ми беше за џабе одењето во нивната канцеларија ,само нека продолжи така :D:D:D:D:D

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
MetalOne напиша:
Не е можно ,далноуд со 700 кб/с од торент денеска ,а вчера од 23 кб/с не мрдна погоре . Изгледа имат стварно некои технички проблеми ( 100 % ) штом се испуштиле да ми дадат до 700 кб/с . Ајт ,можеби не ми беше за џабе одењето во нивната канцеларија ,само нека продолжи така :D:D:D:D:D
Не си само ти.. и на еден мој колега исто. Само глеј да не се заебеш ко него, не рестартирај конекција :)

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
има ли некој од струмица шо е на оффнет ва-де-ес-ел?

промена: (бидејќи се лути админот :) ) муабетот ми е дали некој во струмица има проблеми со оффнетот, ќе одам у струмица да работам, па ако ми побараат да плаќам пенали за раскинување на договорот, да побарам некакво префрлување.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Josif напиша:
има ли некој од струмица шо е на оффнет ва-де-ес-ел?
А да дискутиравте на темава за промена, наместо да четувате? Уклучи се на IRC, пиши /j #macedonia и поставувај таму вакви прашања. Ја сфати поентата?

Дискутирај, изјасни се.. нека има некоја поента дискусијата.
И дискусиите за програмчиња за „пингање“ нека одат во друга тема, а не во оваа.

Немора да ми реплицирате, едноставно вратете ја дискусијата во вистинска насока.

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Acid напиша:
А да дискутиравте на темава за промена, наместо да четувате? Уклучи се на IRC, пиши /j #macedonia и поставувај таму вакви прашања. Ја сфати поентата?

Дискутирај, изјасни се.. нека има некоја поента дискусијата.
И дискусиите за програмчиња за „пингање“ нека одат во друга тема, а не во оваа.

Немора да ми реплицирате, едноставно вратете ја дискусијата во вистинска насока.
а зашто едноставно не ги бришеш сите непотребни глупости од темава зашто навистина стана непрегледна

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Da ne znae nekoj zosto nema Off Net vo Ohrid veke od Vcera prikvecer, i uste nemam. A momentalno sum kaj eden drugar so imat Mt Net od tamo vi pisam.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Martin$ напиша:
Da ne znae nekoj zosto nema Off Net vo Ohrid veke od Vcera prikvecer, i uste nemam. A momentalno sum kaj eden drugar so imat Mt Net od tamo vi pisam.
Има корисници на WADSL од Охрид на форумов кои ги гледам логирани. Сигурен си дека не е само до тебе проблемот? Јави се и прашај. :wink:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ми го направија интернетот (сам си го направив - го форматирав компјутеров (како шо ми кажаја од Оф нет :)) ама сега се појавуват еррор 676 - Д фоун лајн ис бизи. Им се јавив 20 пати и 20 пати ми кажаја дека ќе ми се јават од некој број тамо за техничка поддршка. И ете не се јавија :(

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Sega sum na gosti vo dracevo, oni imaat wadsl.Pa gledam mnogu vikaat deka ne cini ama sega kaj sto sum e super.Download ide so 60kb/s kontinuirano.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Е просто немогуче! Аплоадирам со брзина поголема од 120Kb/s ! Дај да сидовам некое торентче, ќе се порадва некој :)

P

Princ

Гостин
Знае некој кој .!. им е на No.Net што секои 10 секунди се дисконектира последниве 20 минути?

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
puknala nekoja cefka ???? i sega no.net stanal eptem.no.net

P

Princ

Гостин
Стана 1 саат и 30 минути... Сеуште исто, без проблем се конектираш, ама конекцијата ти трае не повише од 13 секунди. Ај баш да видам до кога вака...

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Kolega Princ ke sakas da gi izraduvas lugeto i da im kazes sto iskoci problemot :)

P

Princ

Гостин
Ќе заборавев колега.
Прво проблемот па причината за проблемот.

Проблемот е: со ист јузер, не можеш два компјутери да конектираш на интернет (секој за себе да има PPPOE конекција). До завчера можеше (15:09 часот, датум 04.04.2007, ако баш мора до толку да бидете ситни души). Едната паѓа на секои 10 секунди. Значи иако ти дозволува да се конектираш и на втората PPPOE, не можеш ни www.worldsex.com да напишеш во адрес барот за 10 секунди.
Е сега, енигма ми е сеуште дали само на одредени базни станици се случува тоа (дали? споделете искуства), или на сите.

Причината е: е не знам, пробав да ја дознаам али не иде. Ми беше сугерирано да скенирам против вируси (вклучувајќи ја и федората, хехе), да проверам свичот да не ме заебава, за да ме отшутираат, знаете стандард: не е кај нас проблемот. Све тоа направив, нит црви најдов, нит свичот ме заебавал.*
Во 6 сабајле откако ми пукна оваквото (цревото) се јавив пак на техничката им поддршка. Тој што беше на смена призна дека не сум бил единствениот што се пожалил, дека имало неколкумина како мене кои се жалеле на новонастанатите проблеми (секогаш ги има, ги проколнал некој да си ее матер), и не можеше да ми одговори дали се работи за ново правило во услугите кои ни ги нуди но.нет или пак е дефект на кој треба што побрзо да се работи и да се реши. До кога, до после празниците (односно понеделник) ми одговори дека нема да знаеме со сигурност.

Дали пациентот ќе умре или докторот? Стеј онлајн (макар и со дисконекти на секои 10 секунди) за да дознаете. Во наредната епизода....

П.С. Јас си се снајдов. На федората бидиков направи да се конектира, и од таму да зимам интернет на икспето, подобро - амин. Фала многу колега :helou:

*Дополнување: доказ дека свичот не ме заебава е што го однесов кај другар во интернет кафе кој има АДСЛ и направивме две PPPOE конекции и топ си работеше. Вториот факт е што федората си ја конектирав на мојот јузер а икспето на јузерот на еден другар кој не беше онлајн во 5 саат сабајле. И тука си работеше перфектно. На истиот свич. Кога другар ми станал, мене ме исфрли и пак почна она со 10 секунди.

Kajgana Shop

На врв Bottom