Ќе заборавев колега.
Прво проблемот па причината за проблемот.
Проблемот е: со ист јузер, не можеш два компјутери да конектираш на интернет (секој за себе да има PPPOE конекција). До завчера можеше (15:09 часот, датум 04.04.2007, ако баш мора до толку да бидете ситни души). Едната паѓа на секои 10 секунди. Значи иако ти дозволува да се конектираш и на втората PPPOE, не можеш ни
www.worldsex.com да напишеш во адрес барот за 10 секунди.
Е сега, енигма ми е сеуште дали само на одредени базни станици се случува тоа (дали? споделете искуства), или на сите.
Причината е: е не знам, пробав да ја дознаам али не иде. Ми беше сугерирано да скенирам против вируси (вклучувајќи ја и федората, хехе), да проверам свичот да не ме заебава, за да ме отшутираат, знаете стандард: не е кај нас проблемот. Све тоа направив, нит црви најдов, нит свичот ме заебавал.*
Во 6 сабајле откако ми пукна оваквото (цревото) се јавив пак на техничката им поддршка. Тој што беше на смена призна дека не сум бил единствениот што се пожалил, дека имало неколкумина како мене кои се жалеле на новонастанатите проблеми (секогаш ги има, ги проколнал некој да си ее матер), и не можеше да ми одговори дали се работи за ново правило во услугите кои ни ги нуди но.нет или пак е дефект на кој треба што побрзо да се работи и да се реши. До кога, до после празниците (односно понеделник) ми одговори дека нема да знаеме со сигурност.
Дали пациентот ќе умре или докторот? Стеј онлајн (макар и со дисконекти на секои 10 секунди) за да дознаете. Во наредната епизода....
П.С. Јас си се снајдов. На федората бидиков направи да се конектира, и од таму да зимам интернет на икспето, подобро - амин. Фала многу колега :helou:
*Дополнување: доказ дека свичот не ме заебава е што го однесов кај другар во интернет кафе кој има АДСЛ и направивме две PPPOE конекции и топ си работеше. Вториот факт е што федората си ја конектирав на мојот јузер а икспето на јузерот на еден другар кој не беше онлајн во 5 саат сабајле. И тука си работеше перфектно. На истиот свич. Кога другар ми станал, мене ме исфрли и пак почна она со 10 секунди.