On.net WADSL интернет

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Jane напиша:
Точно е ама и не е точно. :)
Дека злоупотребуваме точно е тоа, ама па јас дома имам 2 компјутери да плаќам 2 претплати за да имаме јас и брат ми интернет:lud::lud::lud:. Ај објасни ми!

А тоа дека масовно се дели една претплата меѓу комшии е друго. Ама ај објасни ми го она горе што пишав.:)
купи си рутер...никој не ти брани..така не само бра ти, сите ќе имате дома интернет на посебни ком.не држи воопшто вода моабетот....овој пат право е на провајдерот да те ограничи...

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
deXterche напиша:
Е зошто де, и ти да делеше до вчера интернет на 4-5 компјутери сеа ќе ти беше криво.

BTW го подржувам потегов, барем нема да биде толку оптеретена мрежата, сигурно оптеретеноста ќе падне за едно 50%

токму така...плаќаш за еден а го користат 10 души и влечат 512кбпс....ќе се гуши мрежата.....ова е дефинитивно добар потег( ако е точно дека е ограничено)
никој нема право да се буни за ова.нема никаква основа

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Немам повеќе коментар зошто сте а и не сте во право. И јас сум против делењето меѓу комшии ама па не ми се свиѓа што треба да зимам рутер за дома и да ја делам брзината.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Jane напиша:
Немам повеќе коментар зошто сте а и не сте во право. И јас сум против делењето меѓу комшии ама па не ми се свиѓа што треба да зимам рутер за дома и да ја делам брзината.
Немораш...ќе си користиш интернет со една конекција и на еден компјутер како што и треба според договорот...таму ти пишува до 512кбпс, а не 10 х 512 кбпс....

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
TpH_Bo_OkO напиша:
Немораш...ќе си користиш интернет со една конекција и на еден компјутер како што и треба според договорот...таму ти пишува до 512кбпс, а не 10 х 512 кбпс....
Доброооооооооооооооооооооооооо, го разбрав тоа. Знам многу добро што пишува.
Затоа пишав дека сум и ЗА и ПРОТИВ овој потег.

P

Princ

Гостин
Но.нет се шупци. Шупци се бидејќи не можат на едно канопи да наместат 512 Kbps download (или 768, секој со својата среќа) па мораат да прават нешто нестандардно, нешто што никое ISP не сум прочитал да го прави, односно да ја убива втората PPPOE конекција.
Но.нет се шупци. Шупци сте бидејќи (да не ве набројувам со име) требаше да знаете за новото правило, а не да ми се курчите тука да проверувам свич, до мојот компјутер било, дефект на базната или не знам што. Башка кредит потрошив на мобилен и ништо не дознав од техничката поддршка. За новото правило дознавам на форум наместо на 023099999. Ебави координацијата, овој лог е од вчера, 21 часот и нешто минути

21:39) .:: Think Positi:mojot juzer ne mozam da go koristam na dva kompjuteri
(21:39) On.net:тоа не ми се верува дека е до базната
(21:39) On.net:нема како она да влијае на тоа дали се два компјутери поврзани или еден
(21:40) .:: Think Positi:sesiite mozebi gi broi
(21:40) .:: Think Positi:bidejki znam uste najmalku eden vas korisnik na istata bazna stanica so istiov problem
(21:40) .:: Think Positi:eek:d denovive isto taka
(21:41) On.net:знам, и мене денеска ми се јавија неколку корисници со истиот проблем
(21:41) On.net:изгледа има некаков проблем, но ние не сме известени за тоа
(21:41) On.net:ова веќе им е пренесено на одговорните колеги
(21:41) On.net:па ќе проверат они, најверојатно после празниците

Шупци од секогаш бевте, шупци и ќе останете.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Не сваќам. Со еден зборат едно, со друг друго. Ебате подршката. Ај идам да спијам неможам веќе да се нервирам со оннет.
Среќа брат ми не е тука па ќе се испозаколевме кој да биде на интернет.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Princ напиша:
Но.нет се шупци. Шупци се бидејќи не можат на едно канопи да наместат 512 Kbps download (или 768, секој со својата среќа) па мораат да прават нешто нестандардно, нешто што никое ISP не сум прочитал да го прави, односно да ја убива втората PPPOE конекција.
Но.нет се шупци. Шупци сте бидејќи (да не ве набројувам со име) требаше да знаете за новото правило, а не да ми се курчите тука да проверувам свич, до мојот компјутер било, дефект на базната или не знам што. Башка кредит потрошив на мобилен и ништо не дознав од техничката поддршка. За новото правило дознавам на форум наместо на 023099999. Ебави координацијата, овој лог е од вчера, 21 часот и нешто минути

21:39) .:: Think Positi:mojot juzer ne mozam da go koristam na dva kompjuteri
(21:39) On.net:тоа не ми се верува дека е до базната
(21:39) On.net:нема како она да влијае на тоа дали се два компјутери поврзани или еден
(21:40) .:: Think Positi:sesiite mozebi gi broi
(21:40) .:: Think Positi:bidejki znam uste najmalku eden vas korisnik na istata bazna stanica so istiov problem
(21:40) .:: Think Positi:eek:d denovive isto taka
(21:41) On.net:знам, и мене денеска ми се јавија неколку корисници со истиот проблем
(21:41) On.net:изгледа има некаков проблем, но ние не сме известени за тоа
(21:41) On.net:ова веќе им е пренесено на одговорните колеги
(21:41) On.net:па ќе проверат они, најверојатно после празниците

Шупци од секогаш бевте, шупци и ќе останете.
Што се изнервира толку, нивно право е колку сесии ќе дозволат да се остварат. Како што рече ТРН, плаќаме за 512 не за 10 х 512.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
deXterche напиша:
Што се изнервира толку, нивно право е колку сесии ќе дозволат да се остварат. Како што рече ТРН, плаќаме за 512 не за 10 х 512.
епа тоа е она што го кажав...дај им прст ќе ти земат рака....плус секогаш ќе има некој што е незадоволен

P

Princ

Гостин
deXterche напиша:
Точно, башка ми одговара да ограничат на канопито брзината која си ја плаќаш а не на сесија, тоа е глупо ама башка муабет. Ми одговара дека имаше нет кафулиња што плаќаат за 512 а добиваа 10х512 затоашто на сите компјутери правеа по една конекција (тука нема ништо лошо за но.нет, за 2 дена тој ќе ги потрошеше 10те гигабајти и цел месец на 32/32 седеше) па мене ми ја гушеа базната.

АМА, јас се пожалив уште во четврток. На форумов има некои членови (сакаш листа? MSN...) што би требало да знаат што се случува уште пред јас да прашам на поддршка. Но тие не знаеја, на поддршка не знаеја, синоќа ги прашав пак не знаеја, за на јане да му кажат нешто сосема друго и онака фино-лепо очекуваат да го примиме тоа. Епа нема! Јас знам колку си го испотив газот ради нивното незнаење!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Princ напиша:
Точно, башка ми одговара да ограничат на канопито брзината која си ја плаќаш а не на сесија, тоа е глупо ама башка муабет. Ми одговара дека имаше нет кафулиња што плаќаат за 512 а добиваа 10х512 затоашто на сите компјутери правеа по една конекција (тука нема ништо лошо за но.нет, за 2 дена тој ќе ги потрошеше 10те гигабајти и цел месец на 32/32 седеше) па мене ми ја гушеа базната.

АМА, јас се пожалив уште во четврток. На форумов има некои членови (сакаш листа? MSN...) што би требало да знаат што се случува уште пред јас да прашам на поддршка. Но тие не знаеја, на поддршка не знаеја, синоќа ги прашав пак не знаеја, за на јане да му кажат нешто сосема друго и онака фино-лепо очекуваат да го примиме тоа. Епа нема! Јас знам колку си го испотив газот ради нивното незнаење!
Па најверојатно не била известена техничката подршка, тоа го направиле админите на ISP-от.

P

Princ

Гостин
deXterche напиша:
Па најверојатно не била известена техничката подршка, тоа го направиле админите на ISP-от.
Да бе, сигурно пепи седнал и ја искуцал забраната.
Те молам не ми контрирај кога знаеш дека не си во право.
Филтер помеѓу мене (како краен корисник) и пепи (како админ) ни е техничката поддршка. Пепи ако во четврток планира да уведе нешто ново, треба во среда да ја извести неговата техничка поддршка за новонастанатите измени затоашто јас (како краен корисник пак) ќе се јавам на техничка поддршка за да искажам (не)задоволството со новината. Нема смисла да му се јавувам на него на мобилен за секој проблем, нели админ е. Е сега што фактички се случува: пепи (админот) си рекол кој ги ебе злоупотребувачите, ќе направам вака, направил а не кажал на техничка, па јас се нервирам/проверувам/тестирам, па кога ќе ја утврдам среќната вест ја информирам неговата техничка поддршка за таа да те информира тебе (како друг краен корисник). Нешто смрди во координацијата. Срамота. Пту.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Тужи го Пепи што лично не те известил... :aplauz:

P

Princ

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Тужи го Пепи што лично не те известил... :aplauz:
Не бе мене, што ме ебе пепи мене (кога си ги има вработените за тоа). Туку неговите вработени да си ги известил ПРЕД да направи таква голема измена (или само за горенаведеното ги користи :drk: )

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Да не претеруваме, веќе преминува во вреѓање кон вработените. Во договорот никаде не пишува за бројот на сесии, што значи може да прават што сакаат со нив и никого да не известат. Тоа е исто како да известуваат дека се сменал кадарот во техничка подршка или дека инсталирале линукс на едниот а виндоус на другиот компјутер во канцеларијата на Пепи.

Да бидеме реални :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom