Друже тебе те лимитирале на една сесија во пппое серверот, нема друго што би можело да биде.Princ напиша:Не е тоа друже, да ме прочиташе внимателно ќе приметеше 2 факти:
1. федората се конектира топ. се конектирам и со икспето и после 10 секунди ме клоца надвор. пак се конектирам. пак после 10 секунди ме клоца (цело време од икспето, федората останува конектирана). Ја тргам федора од свич, икспе се конектира, ја враќам федора и не може да се конектира. Кој прв фати место, тој добива. Втората сесија од ист јузер е убивана.
2. федората е конектирана со мој јузер. другар ми спие. јас се конектирам на искпето со неговиот јузер. пак е топ. Ако нешто се разбуди (сонува кошмари на пример) и седне пред ПЦ, пробува да се конектира, и него го клоца на секои 10 секунди без разлика што неговото канопи оди директно во мрежна, дека јас му го користам јузерот.
П.С.: свичот е проверен во сите можни комбинации и покажува одлични резултати. Проверен е на адсл pppoe конекција на два компјутери поврзани преку него со ист јузер и си тера до бескрај.
П.П.С.: Кад одкаже свич, одкаже. Не си игра федора, виндоус, овој јузер, оној јузер, адсл, wadsl.... Или ради или не.
П.П.П.С.: И јане дели конекција со компјутерот на брат му преку свич. На иста базна станица како и јас е. И кај него истово се случува.
Сеуште мислиш дека проблемот е кај мене, днс, ово-оно?
Еве и на други форуми се жалат од истото.Princ напиша:Не е тоа друже, да ме прочиташе внимателно ќе приметеше 2 факти:
1. федората се конектира топ. се конектирам и со икспето и после 10 секунди ме клоца надвор. пак се конектирам. пак после 10 секунди ме клоца (цело време од икспето, федората останува конектирана). Ја тргам федора од свич, икспе се конектира, ја враќам федора и не може да се конектира. Кој прв фати место, тој добива. Втората сесија од ист јузер е убивана.
2. федората е конектирана со мој јузер. другар ми спие. јас се конектирам на искпето со неговиот јузер. пак е топ. Ако нешто се разбуди (сонува кошмари на пример) и седне пред ПЦ, пробува да се конектира, и него го клоца на секои 10 секунди без разлика што неговото канопи оди директно во мрежна, дека јас му го користам јузерот.
П.С.: свичот е проверен во сите можни комбинации и покажува одлични резултати. Проверен е на адсл pppoe конекција на два компјутери поврзани преку него со ист јузер и си тера до бескрај.
П.П.С.: Кад одкаже свич, одкаже. Не си игра федора, виндоус, овој јузер, оној јузер, адсл, wadsl.... Или ради или не.
П.П.П.С.: И јане дели конекција со компјутерот на брат му преку свич. На иста базна станица како и јас е. И кај него истово се случува.
Сеуште мислиш дека проблемот е кај мене, днс, ово-оно?
јас не знам што ве буни тука.имаш интернет на една машина??...имаш...крај на приказната..сакаш на повеќе ,ќе си земеш рутер ....Jane напиша:Еве и на други форуми се жалат од истото.
Дилемата е разрешена. Еве copy-paste од разговорот со техничка поддршка.
Jane says:
moze edno prasanje?
On.net says:
povelete
Jane says:
imam doma 2 kompjuter povrzani so svic
i vcera koga probav da gi konektiram dvata
Jane says:
me izbacuva na edniot
On.net says:
da
Jane says:
so znaci deka nemoze 2 kompjujteri so isti juzer
Jane says:
taka?
Jane says:
zabranivte taka da se pravi?
On.net says:
ke treba sega ruter da si zemete
On.net says:
za dvata kompjuteri da vi idat na internet
Jane says:
zabraneto e segde toa?
Jane says:
na site bazni stanici?
Jane says:
?
On.net says:
da
On.net says:
na site bazni e taka
Jane says:
a za stalno ke ostane toa ili pak ke se vrati ko porano?
Jane says:
?
On.net says:
da
Jane says:
ok fala mnogu
Ама преку рутер еден сообракај ќе го делат сите компјутери, а преку свич секој посебно си правеше конекција и имаше секој машина по 512/128 ако не се лажам. Сега тоа го немаатGo2bed напиша:јас не знам што ве буни тука.имаш интернет на една машина??...имаш...крај на приказната..сакаш на повеќе ,ќе си земеш рутер ....
Точно така. Тоа ме нервира. Ај ваљда ќе се среди после празнициве:wink:deXterche напиша:Ама преку рутер еден сообракај ќе го делат сите компјутери, а преку свич секој посебно си правеше конекција и имаше секој машина по 512/128 ако не се лажам. Сега тоа го немаат
точно.ама ти плаќаш за еден усер не за 10....све до сега били злоупотреба..највероватно поради тоа и е ставено.и мтнет го направи истото..кој е крив...самите ние...ќе ти пружат прст....ќе земеш цела рака...епа што сме си дробеле тоа ќе си сркаме...сами сме си криви.deXterche напиша:Ама преку рутер еден сообракај ќе го делат сите компјутери, а преку свич секој посебно си правеше конекција и имаше секој машина по 512/128 ако не се лажам. Сега тоа го немаат
Епа тоа значи дека самите корисници го прекршуваат договорот, незаконски користат повеќе конекции и плус врз тоа се бунат...каква логика...deXterche напиша:Ама преку рутер еден сообракај ќе го делат сите компјутери, а преку свич секој посебно си правеше конекција и имаше секој машина по 512/128 ако не се лажам. Сега тоа го немаат
Точно е ама и не е точно.Go2bed напиша:точно.ама ти плаќаш за еден усер не за 10....све до сега били злоупотреба..највероватно поради тоа и е ставено.и мтнет го направи истото..кој е крив...самите ние...ќе ти пружат прст....ќе земеш цела рака...епа што сме си дробеле тоа ќе си сркаме...сами сме си криви.
Е зошто де, и ти да делеше до вчера интернет на 4-5 компјутери сеа ќе ти беше криво.TpH_Bo_OkO напиша:Епа тоа значи дека самите корисници го прекршуваат договорот, незаконски користат повеќе конекции и плус врз тоа се бунат...каква логика...![]()
Не ти требаат две претплати доколку си набавиш рутер, ти текнуе? :lud: Така со една конекција ќе делиш на двата компјутера и плус не злоупотребуваш....Така и впрочем треба да биде.Jane напиша:Точно е ама и не е точно.
Дека злоупотребуваме точно е тоа, ама па јас дома имам 2 компјутери да плаќам 2 претплати за да имаме јас и брат ми интернет:lud::lud::lud:. Ај објасни ми!