On.net WADSL интернет

P

Princ

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Ако имаш другар во оннет, зошто тогаш не ти го реши пролемот со интернетот?
Не е во неговите можности. Во техничка поддршка работи :)

Јане: Точно, ама самото тоа што лозинките ги зачувуваат во plain текст мене ме иритира и говори колку се безбедни моите податоци кај нив.
Јас продавам хостинг. На клиентот му давам лозинка која ГО ЗАДОЛЖУВАМ да ја смени при првото логирање на cpanel, а се зачувуваат енкриптирани. Значи јас и да сакам не можам да ја видам лозинката, ама можам да ја сменам. Бериќатверсн.

Што ако утре некој хакер им влезе и ги собере сите word документи? Ќе има све бе црно на бело. Овде се прекршени неколку закони кои покасно ќе ги цитирам.
И не ми го бришете мислењето. За нонетовиот wadsl зборам.

Edit:
Закон за електорнски комуникации напиша:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Еј одлучив, кабелски си ставам. Иначе еден другар мораше да мења 2 wifi акаунти затоа што 2 пати му ги хакнаа. Се јавивме во onnet и они рекоа дека и други такви случаи имало, да отвори нов акаунт. Барем можеа да му ги надоместат украдените мегабајти. Мислам дека тоа доволно зборува за безбедноста на пасовите.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Acid напиша:
Јас имам другар што може да стои на малото прсте на левата нога. :bilokojzbo1r:
Ти реков, од вакви рекла-казала муабети... Ако не збориш од лично искуство, подобро не збори.
Не се рекла казала муабетиве.туку чиста вистина.комшија живее карши мене има текст докумет полн со acc. лично сум ги видел.и јас не му верував ама се уверив кога ја пушти страницата за проверка на лимит и почна да ги проверува кој колку има потрошено.така да не е рекла казала.некои не работеа(тие што си смениле пасс)ама 90% од тие што ги имаше работеа.

P

Princ

Гостин
Sto e rabotava so tekst dokumentov? I mene pred malku istovo mi go kazaa. Nekoj imal lista pun qurac akaunti so juzer i pass na wadsl.
Izgleda toa sto jas go opisuvav vo predhodniot post nekoj vekje go napravil.
Vreme da se povika narodniot pravobranitel...

Edit: a vie menjajte lozinki (iako ne se bezbedni, plain text ebem li ga...)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
IsusHristos напиша:
Не се рекла казала муабетиве.туку чиста вистина.комшија живее карши мене има текст докумет полн со acc. лично сум ги видел.и јас не му верував ама се уверив кога ја пушти страницата за проверка на лимит и почна да ги проверува кој колку има потрошено.така да не е рекла казала.некои не работеа(тие што си смениле пасс)ама 90% од тие што ги имаше работеа.
Лошо...некој користи исти пасс секаде, така да му се нарушува приватност.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
IsusHristos напиша:

имам комшија кои го правеше истото и го фатија од ОННЕТ и му стегнаа тужба...така да има начини да се фатат сите што крадат....:zlo::zlo:

P

Princ

Гостин
a no.net moze da popie tuzba od mene bidejki ne gi stiti podatocite moi koi jas na doverba sum im gi dal. lozinka vo plain text? ou maj gad! toa e baska.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
све се плашам дека ќе стегнеш...

P

Princ

Гостин
se gleda kakva kompanija ste. ne vi e gajle za korisnicite tuku ja koristite prilikata sto ja imate a toa e "dupi dur mozes". zapamti mi go zborov deka toa ima kratok rok na traenje. ne pikaj qk tamu kaj sto go vadis lebot...

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
браво...сите почести за тебе

ЕДИТ:

Што не се чаталевте вака кога крадевте од АДСЛ-от!!!!!......него убаво ни беше на сите....па ќутевме како п***и....

P

Princ

Гостин
sto me boli be mene kur za adsl-ot? i koj kurac mi go spomnuvas ovde? sakas da me popizdis?

Sto sega, tie kradea pa ke krademe i nie? Na kraj jas sum eban zatoasto moeto ISP gi cuva lozinkata, passot, moite podatoci u eban plain text. Ah da ti ebam pravnata drzava, mene bi me kaznile da vi go skrsam kanopito na 101 parce. Ke vi dojde krajot samo da znaete, ke vi se mocam na grobot.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Абе чекајте малце не зборете туку-така на памет работи. Која е логиката така да ги чува пасвордите.
Пред скоро една година читав во весник дека ОнНет платиле 60.000 евра на некоја Шведска или Шкотска компанија за да им го обезбедува системот или така нешто беше. Не е малце логично да е заштитата таква како што викате комшијата да ги земе пасвордите што се во текст документ.:tapp:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Princ ако имаш аргументи, ако имаш пари за добар адвокат и ако имаш време и пред се живци тужи ги бре тие секако нема да пропаднат може само ти ако го добиеш спорот да се организираат навистина да ги чуваат податоците недостапни за други освен за вработените од он.нет кои со тоа се занимаваат, а ти да добиеш подебела отштета, не ради друго туку фирмата која ги поседува е фирма до Европска унија односно ако не се лажам словенскиот телеком.

P

Princ

Гостин
Tekst dokument se druze, neenkriptirani. Zasto? da mu jebes mater zasto.

Sramota! Vekje izlegle vo javnost. Mnogu luge si odea od taa firma poslednive meseci. Golem del od niv imale pristap do niv pa sigurno nekoj si gi zemal, za sekoj slucaj ako "nekoj ja zaboravi lozinkata, da mu pomogne". Ama koga e covek bez rabota nema pari - pa zatoa sega gi prodava po 500 denari od parce.
Sram da vi e, najdovte na kogo da se ogledate (MTnjet)!

Bacillus: bidejki mene odsekogas mi bilo najvazno korisnicite da go dobivaat toa sto go plakjaat, nivnite podatoci da se bezbedni (kako sto vsusnost nalaga i zakonot)... nemam aspiracii za zarabotka od seto ova. Zatoa, vecerva ke razmislam sto treba da napravime nie korisnicite (site, mene ne mi cue sa moite podatoci, ama ako i tebe ne ti cue za tvoite ondak imaat pravo sto ni go pravat ova - nasle ovci za strizenje) i ke prevzemam aktivnost. Razmisluvam prvo fino-lepo da gi "zamolam" da postavat enkripcija na sistemot i da se grizat mnogu-mnogu-mnogu podobro za nasite podatoci. Ako toa ne uspee, i ke gi tuzam.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Bacillus gagous напиша:
Princ ако имаш аргументи, ако имаш пари за добар адвокат и ако имаш време и пред се живци тужи ги бре тие секако нема да пропаднат може само ти ако го добиеш спорот да се организираат навистина да ги чуваат податоците недостапни за други освен за вработените од он.нет кои со тоа се занимаваат, а ти да добиеш подебела отштета, не ради друго туку фирмата која ги поседува е фирма до Европска унија односно ако не се лажам словенскиот телеком.
Докази...само така може да се докаже ако некој е крив...све друго е чиста клевета.али ова е Македонија и секој може да си каже што сака и да не му може никој ништо

Kajgana Shop

На врв Bottom