On.net WADSL интернет

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Jane напиша:
A inace koga downloadiras torenti nemozes da dobies maksimalna brzina. Koristam Aureus i nikogas ne sum dobil zelen :icon_neut. Stalno mi se zolti :icon_neut. Toa e poradi toa sto imam NAT problem. Inaku za tie sto neznaat za torentot da raboti so maksimalna brzina treba da odblokiran NAT-ot odnosno potrebno e da se otvoreni portite 6881-6889. No onnet ne BLOKIRA na site mozni nacini.

не тропкај за џабе, од јутра до сутра има дл пуштено никогаш немало прекин, пробај со некое програмче за тестирање на порти за да видиш дали ти е се ок со пс-то

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Барам Wi Fi опрема.Кој има нека се јави на мсн или ПП

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
zelenoto напиша:
не тропкај за џабе, од јутра до сутра има дл пуштено никогаш немало прекин, пробај со некое програмче за тестирање на порти за да видиш дали ти е се ок со пс-то
Друже незнам колку си во тек со настаните, ама овој пост е стар скоро една година. Јас во тоа време имав WiFi интернет и тогаш беа такви правилата. Сега незнам а и не ме интересира какви се во моментов. Ако веќе читаш постови од 5-та страна дочитај до 85 страна и измеѓу ќе најдеш дека сум се префрлил на WADSL на 23 Мај 2006 година.
Толку од мене

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Jane напиша:
Друже незнам колку си во тек со настаните, ама овој пост е стар скоро една година. Јас во тоа време имав WiFi интернет и тогаш беа такви правилата. Сега незнам а и не ме интересира какви се во моментов. Ако веќе читаш постови од 5-та страна дочитај до 85 страна и измеѓу ќе најдеш дека сум се префрлил на WADSL на 23 Мај 2006 година.
Толку од мене
go pisav zatoa sto i jas otprilika toj period bev na wifi :D, pravila nemase zaso 2 gb mi odea za 2-3 dena

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
zelenoto напиша:
go pisav zatoa sto i jas otprilika toj period bev na wifi :D, pravila nemase zaso 2 gb mi odea za 2-3 dena
Јас тоа што го пишав бев и дури и сега сум 100% убеден дека тогаш било така. Тој период немаш појма колку бев напален по WiFi-то. Јас WiFi опрема си купив 10 дена пред неофицијално ОнНет да уклучи струја во АP и да почнат да работат:) и значи пред да започне тест периодот околу 2 недели вработен во оннет (пријател што ми е) ми кажа се што е како е и јас фаќав сигнал кога уште официјално не беше тест периодот. Па после се до 23 Мај користев WiFi. На цело маало јас им правев антени, на сите роднини али ај да не испадне се фалам. Сакам да ти кажам дека до толку бев навлезен во WiFi-то и знаев скоро се за него. Поготово кои порти биле блокирани. Да си се јавел во Оннет ќе ти кажеле дека биле блокирани.:tapp:
Него ај сега ќе се расправаме како било правилото пред 1 година.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Каков ви е денес WADSL-от? Мене ми е ваков:

P

Princ

Гостин
Мене секој ден ми е празник (односно таков).

Едит:

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Збор 2 за ОН-НЕТ...
ЧУМУ БРЗА КОЛА...КО НЕМАШ ГОРИВО?!
А?
Идат дечките од ОН-НЕТ...да ја наместат антената...качуваат цела опрема на зграда...вика нема сигнал дечко...
Прашувам ...кога ке дојдете повторно...да средите работа...онака љубезно...
Вика јас не сум платен да ти го одговорам тоа...
ОК....Нема везе...
Се јавувам Во центарот за грижа ... ми вика во рок...од 5 дена ке наминат...треба да ни стигне опрема...
Ај викам ОК...овие 5 дена нема да одам на терен...ке ги чекам дечкиве...
Дечките не дојдоа 15 дена...и идат...после 15 дена местат...Се...
Интернетот...работи лудница...али имав некој проблем со WINDOWS-от...па реков ајде ко ке се вратам од терен ке средам...
Тие заминаа-Јас исто така...
Се вракам после 7 дена-ИНТЕРНЕТ нема...
Се јавувам,молам,викам...абе која грижа за корисници...
Помина месецот...јас се опрчив 1285 ден...никому не му е гајле...
Се качувам на кров...викам да видам што нема интернет...да не ја павнале антената...
Гледам ..таа си беше на место...али свртена за 180 степ.
БООО.....
Затоа немам интернет...
Ја местам како што треба се симнувам доле...се си е ОК...
е така беше 2 месеци...на секој 2-3 дена...кога бев слободен...не можев ко чоек да се конектирам...
Дувни ветре...РАЗВИГОРЧЕ....сврти ја скапаната антена....
ТИЕ ЈА ИМАА СТЕГНАТО за ШИПКА ...т.е за ДРВО кое служело за АНТЕНИ ЗА ТВ...на времето...
После 2 месеци дојдоа...ја зедоа антената....го оставија само ОКЦЕТО....и одтогаш интернетот...е со 35 кб/с а креваше дури 60-65...
Се скинав од јавување...али ко што кажа дечкото малце погоре...ја научив музиката на памет...а дека немам Телефон дома...Ми го е*а кредитот...

Со ПОЧИТ
ОН-НЕТ!!!

:(

П.С. НЕКОЈ ДОБАР СОФТ....ЗА ДА ЈА ЗГОЛЕМИ БРЗИНАТА?

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Мене ми е ТОП сега за сега..ИМав срека да сум 45метри воздушна линија од базна станица .. на највисок кат на зграда така што антената ми е на тераса стаена..
Сега за сега е топ..даунлоад со 50 - 70 килобајти во секунда..

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
еве кај мене

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Kaj mene nonstop mi e vakov.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Еј луѓе имам Wi-Fi, али неможам више, ептен е нестабилен (не сум на onnet мрежата). Е сеа сакав да ставам WADSL, ама глеам сите (освен Scout) се жалите. Иначе еве со wi-fi-то како ми е:

Живеам позади Нова, па ако знае некој нека каже дали ќе биде OK интернетот (да не паѓа на секои 2 минути).
И во што е предноста на WADSL-от во однос на кабелскиот?

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Jas da vi kazham od wadsl-ot ich ne sum zadovolen :) 3 meseci go koristef i go raskinaf dogovorot platif 50 evra za raskinuvanje na dogovorot i vekje 1 mesec ushte ne mi go stopiraa internetot :) 2 godini sum korisnik na mt net i sum prezadovolen btw sega pak iam adsl od 4 gb samo shto e zaebano limitot 4 gb a brzina 1536 kbps zaebano :)
Pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom