Бежичниот нема предност нонстоп е нестабилен моја препорака е да си ставиш кабелски.Alekso_K напиша:Еј луѓе имам Wi-Fi, али неможам више, ептен е нестабилен (не сум на onnet мрежата). Е сеа сакав да ставам WADSL, ама глеам сите (освен Scout) се жалите. Иначе еве со wi-fi-то како ми е:
Живеам позади Нова, па ако знае некој нека каже дали ќе биде OK интернетот (да не паѓа на секои 2 минути).
И во што е предноста на WADSL-от во однос на кабелскиот?
Kоја глупост... Рекла-казала. Ко божем на монтерите им дошло до вашиот јузернејм, и монтерите се толку глупи да го дадат/користат пасвордот на некој друг. Секој со барем малку компјутерско познавање знае дека веднаш може да се открие доколку повеќе луѓе го користеле јузерот (и кои).IsusHristos напиша:Една работа 10гига на WADSL се како 3 на ADSL разлог монтерите ги имаат кодовите од корисниците.т.е. ако не си смените пасс 10 гига ке ви летнат многу брзо.
Тука си грешкаAcid напиша:Kоја глупост... Рекла-казала. Ко божем на монтерите им дошло до вашиот јузернејм, и монтерите се толку глупи да го дадат/користат пасвордот на некој друг. Секој со барем малку компјутерско познавање знае дека веднаш може да се открие доколку повеќе луѓе го користеле јузерот (и кои).
Свашта.
Понудата на Он.Нет беше примамлива за некое време. Мене уште малце ќе ми помине договорот со Мтнет, и сакав да ставам Он.нет.... добро ама, според постовите што ги гледам тука, дојдов до одлуката* да не ставам. Или ќе си го продолжам договорот со Мтнет, или ќе си седам со dial-up. :uvo:Princ напиша:И со мене пред некоја вечер еден вработен од кај нив се заебаваше у стил "леле ама пасворд си ставил" (па јас после го сменив во еден поздрав до нив)
Сакам да речам, чим можат (да го видат) - можат (и да го злоупотребат).
Се на се, загубив доверба во професионалниот однос на таа компанија.
Продолжи си го договорот со Мт-нет. Браво. За 2000 + ддв имаш 4 гига даунлоад. Таман. А он нет ти дава 10 гига за 1280 со се ддв. Твој проблем. Ама немојте да се жалите кога ке гледате на телевизија како Телеком заработува милиони евра од граѓаните на Република Македонија. А за диал ап да не зборуваме. Се конетира со 11 kb/s. Идивиди да ја отвори му требаат 2 минути. Незнам колку би ти се исплатело и тоа. Кабелски дете кабелски... Ни договор ни ветар. Нејкам појке нека го сечат и чао. А не овие 2 години договори...TonInter напиша:Понудата на Он.Нет беше примамлива за некое време. Мене уште малце ќе ми помине договорот со Мтнет, и сакав да ставам Он.нет.... добро ама, според постовите што ги гледам тука, дојдов до одлуката* да не ставам. Или ќе си го продолжам договорот со Мтнет, или ќе си седам со dial-up. :uvo:
*Не знам, дали јас дојдов до одлуката, или одлуката дојде кај мене.. чудна ситуација...
Tемава не е за кабелски, ама да кажам, телекабел не ја проширил мрежата од којзнае кога. Таман јас дур' остарам, тие ќе стигнат до Кондово...Mac)) напиша:Земи си телекабел...
Либерализирано е
Јас имам другар што може да стои на малото прсте на левата нога. :bilokojzbo1r:IsusHristos напиша:Тука си грешка
Имам комшија кој има пријател монтер кој му дал цел текст документ со acc и после се чудат луѓево зш им се тоши брзо лимитот.
80% од тие шо имаат компјутери знаат само игри да инсталираат и најчесто го користат компјутерот за тоа.
Јас имам другар што работи во но.нет и може да ти го види password-отAcid напиша:Јас имам другар што може да стои на малото прсте на левата нога. :bilokojzbo1r:
Ти реков, од вакви рекла-казала муабети... Ако не збориш од лично искуство, подобро не збори.
Е ај нека го види мојот. Посекако го заборавив кој беше...Princ напиша:Јас имам другар што работи во но.нет и може да ти го види password-от
Ако имаш другар во оннет, зошто тогаш не ти го реши пролемот со интернетот?Princ напиша:Јас имам другар што работи во но.нет и може да ти го види password-от