On.net WADSL интернет

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Еве кај мене. Ама не се жалам. Солидна е за разлика од другите.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
И јас наслушнав нешто слично на Принц ама не знам дали ќе има ценовно намалување на пакетите или зголемување на трансферот. Што се однесува до рефлекторот, точно е дека се добива во насоченост, а со тоа и поголема моќност на сигналот, но што вреди тоа да си конектиран 100% од времето а да не сурфаш, бидејќи си ограничен со капацитетот на линковите.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
burglar напиша:
Okey, но јас сепак мислам дека ќе се подобри конекцијата. Во секој случај баш ме интересира на tracert на gateway-от на on.net колку е каснењето по hop(нормално ако е ова возможно да го tracert-аш).

јас сум на братот на off.net и редко можам да се пожалам, сем за лимитот и цената :P

:pos2::pos2::pos2:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Go2bed напиша:
епа тогаш работава е македонската .....ќути и :pusk:..........:toe::toe:...зашто вака ништо нема да се смени
за ова погоре само ќе кажам: ај погледни ми го аватарот.
(не е ова со никаква намера за навреда или слично!)

офф.нет само приклучуваат нови корисници без да размислат дали ќе им поднесе мрежата и без да ја испланираат како шо треба. баш како шо кажа принц, ако не се способни нека не работат, се претставуваат како Internet Service Provider, па PLEASE PROVIDE INTERNET

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Од техничка гледна точка имаат многу пропусти, ама затоа бизнисот им цути :)

P

Princ

Гостин
Проблемот во балканскиот менталитет било што сите сакаат да се збогатат набрзинка. А тоа и самите знаеме дека не е долгорочно. Денес сечеш некого, утре ќе те сече некој...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Josif, колку пати да ти објаснам:
Јас и ти го имаме истиот проблем. И двајцата се поврзуваме на базната станица во Карпош. Претпоставувам дека си на Карпош поради тоа што ip адресите ни се различни за некоја бројка (ист ip pool). Има сјајни периоди кога интернетот ми лета и со 550kbps, но има и катастрофални периоди кога знае да падне и под 100kbps.

Не те лажат од Он.нет, проблем е со базната. И им верувам кога ќе речат дека ќе биде средено наскоро, затоа што сите базни станици што беа проблематични (нерези, влае на пример) ги средија до сега. Исто така, го појачаа линкот како што ветија (и тоа точно за 14 дена откако ми кажаа дека за 2 недели ќе го средат).

Што би ти препоралал? Имаш 2 варијанти.
- Да поднесеш приговор во салонот во центар или карпош и да чекаш додека се среди базната (како мене).
- Да го раскинеш договорот и да си фураш на некој друг провајдер.

Се друго би било излишно, нели? :wink:

И да, јас лично сум задоволен. Сум бил и на Мт ("златниот" период кога немаше лимит), и на Телекабел. Телеком ме ошурија со цените, а од Телекабел никогаш не видов поголема брзина од 256. Едноставно, секогаш ми викаа "ќе провериме и ќе ви се јавиме" и ми спуштаа слушалка, без да ми земат телефонски број или да ми кажат пријатно. Он.нет до сега ми е најдобриот избор, за мене лично... За вас - вие си знаете.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Acid напиша:
Josif, колку пати да ти објаснам:
Јас и ти го имаме истиот проблем. И двајцата се поврзуваме на базната станица во Карпош. Претпоставувам дека си на Карпош поради тоа што ip адресите ни се различни за некоја бројка (ист ip pool). Има сјајни периоди кога интернетот ми лета и со 550kbps, но има и катастрофални периоди кога знае да падне и под 100kbps.

Не те лажат од Он.нет, проблем е со базната. И им верувам кога ќе речат дека ќе биде средено наскоро, затоа што сите базни станици што беа проблематични (нерези, влае на пример) ги средија до сега. Исто така, го појачаа линкот како што ветија (и тоа точно за 14 дена откако ми кажаа дека за 2 недели ќе го средат).

Што би ти препоралал? Имаш 2 варијанти.
- Да поднесеш приговор во салонот во центар или карпош и да чекаш додека се среди базната (како мене).
- Да го раскинеш договорот и да си фураш на некој друг провајдер.

Се друго би било излишно, нели? :wink:

И да, јас лично сум задоволен. Сум бил и на Мт ("златниот" период кога немаше лимит), и на Телекабел. Телеком ме ошурија со цените, а од Телекабел никогаш не видов поголема брзина од 256. Едноставно, секогаш ми викаа "ќе провериме и ќе ви се јавиме" и ми спуштаа слушалка, без да ми земат телефонски број или да ми кажат пријатно. Он.нет до сега ми е најдобриот избор, за мене лично... За вас - вие си знаете.
прво нема потреба од објаснување, јасно ми е шо се случува со мрежата, колку толку имам познавања за вајрлес мрежи.
друго, јас неможам да си дозволам да седам преку вечер на компјутер за да начекам добар интернет, сабајле сум на работа, ова (до околу 01:00) е најкасно шо уопште седам. кога си идам дома у 17:00 е офф.нет буквално.
трето, имам поднесено пред 1 месец приговор за намалување на сметката и нема никаков одговор.
четврто, кога и да прашам ми викаат дека за неколку дена би требало да се среди (од 11.01.2007 наваму).
петто, имам другар на мтнет, другар на телекабел и другар на зора, мтнет баш обезбедува 98% од времето квалитетен интернет со точно таа брзина шо ја гарантира, телекабел и зора се сега ок со поситни прекини.

сума сумарум, барам офф.нет да ми обезбеди интернет од 17:00 до 00:00 и викенди до покасно, тогаш ми треба интернет, ама кога ми треба интернет ... офф.нет
бај д веј, до сега имам искористено 799.06 МБ од пуштениот вентил од 10 гига.
последно: лека ноќ :)

Член од
18 февруари 2005
Мислења
95
Поени од реакции
1
Нема да има некој ефект но пробај да поднесеш приговор до Агенција за електронски комуникации кај нив никој(нормално ако има основа за тоа:прекршување на договорот).

A за КТВ ЗОРАнемам коментари имаат услуга на ниво... а и подметнуваат јебачки договор 4 страни и ставка која вели дека иако ти си платил 2800 денари за DSL Motorola Surf Board modem(+800 денари приклучок+1 месец унапред за интернет), за да се одкачиш предвреме(пред 1 година од потпишувањето) ќе треба да дадеш уште 2000 денари. Значи ти се фаќа помалку од 6000 денари приклучок :)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Ej момци а да ве прашам, може ли опремата (canoppy) мрежно да се дели преку switch или мора router?

P

Princ

Гостин
Што да делиш? Опремата можеш да ја поделиш со секира на две еднакви дела ако добро центрираш. Конекцијата можеш да ја делиш и преку свич.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
за конекцијата прашувам, нормално :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom