Acid напиша:
Josif, колку пати да ти објаснам:
Јас и ти го имаме истиот проблем. И двајцата се поврзуваме на базната станица во Карпош. Претпоставувам дека си на Карпош поради тоа што ip адресите ни се различни за некоја бројка (ист ip pool). Има сјајни периоди кога интернетот ми лета и со 550kbps, но има и катастрофални периоди кога знае да падне и под 100kbps.
Не те лажат од Он.нет, проблем е со базната. И им верувам кога ќе речат дека ќе биде средено наскоро, затоа што сите базни станици што беа проблематични (нерези, влае на пример) ги средија до сега. Исто така, го појачаа линкот како што ветија (и тоа точно за 14 дена откако ми кажаа дека за 2 недели ќе го средат).
Што би ти препоралал? Имаш 2 варијанти.
- Да поднесеш приговор во салонот во центар или карпош и да чекаш додека се среди базната (како мене).
- Да го раскинеш договорот и да си фураш на некој друг провајдер.
Се друго би било излишно, нели? :wink:
И да, јас лично сум задоволен. Сум бил и на Мт ("златниот" период кога немаше лимит), и на Телекабел. Телеком ме ошурија со цените, а од Телекабел никогаш не видов поголема брзина од 256. Едноставно, секогаш ми викаа "ќе провериме и ќе ви се јавиме" и ми спуштаа слушалка, без да ми земат телефонски број или да ми кажат пријатно. Он.нет до сега ми е најдобриот избор, за мене лично... За вас - вие си знаете.
прво нема потреба од објаснување, јасно ми е шо се случува со мрежата, колку толку имам познавања за вајрлес мрежи.
друго, јас неможам да си дозволам да седам преку вечер на компјутер за да начекам добар интернет, сабајле сум на работа, ова (до околу 01:00) е најкасно шо уопште седам. кога си идам дома у 17:00 е офф.нет буквално.
трето, имам поднесено пред 1 месец приговор за намалување на сметката и нема никаков одговор.
четврто, кога и да прашам ми викаат дека за неколку дена би требало да се среди (од 11.01.2007 наваму).
петто, имам другар на мтнет, другар на телекабел и другар на зора, мтнет баш обезбедува 98% од времето квалитетен интернет со точно таа брзина шо ја гарантира, телекабел и зора се сега ок со поситни прекини.
сума сумарум, барам офф.нет да ми обезбеди интернет од 17:00 до 00:00 и викенди до покасно, тогаш ми треба интернет, ама кога ми треба интернет ... офф.нет
бај д веј, до сега имам искористено 799.06 МБ од пуштениот вентил од 10 гига.
последно: лека ноќ