On.net WADSL интернет

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
hah josif za namaluvanjeto na smetkata dzabe ke se zamaras...
i ja se zamarav im prakav poraki gluposti... i mi pisa mail.. deka ke mi bide namalena smetkata za toj mesec.. i dobro si cekav da doe smetkata.. stigna smetkata vo poln iznos.. im prakam poraka deka nema da ja platam zatoa sto trebase da bide namalena.. i mi praka mail.. koj ti kazal deka ke ti ja namalime smetkata ? :) :) :)
pa im go prativ mailot sto mi go imaa prateno pa tek naredniot mesec odzemaa nesto sitno :) 100 denari maksimum
tragedija
i za 100 denari da pratis 100 mejlovi.. ne vredi
vremeto e ogranicen resurs

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
KoNtEjNeR напиша:
hah josif za namaluvanjeto na smetkata dzabe ke se zamaras...
i ja se zamarav im prakav poraki gluposti... i mi pisa mail.. deka ke mi bide namalena smetkata za toj mesec.. i dobro si cekav da doe smetkata.. stigna smetkata vo poln iznos.. im prakam poraka deka nema da ja platam zatoa sto trebase da bide namalena.. i mi praka mail.. koj ti kazal deka ke ti ja namalime smetkata ? :) :) :)
pa im go prativ mailot sto mi go imaa prateno pa tek naredniot mesec odzemaa nesto sitno :) 100 denari maksimum
tragedija
i za 100 denari da pratis 100 mejlovi.. ne vredi
vremeto e ogranicen resurs
:ija::nesvest::nerv::lud::icon_conf:zid::place: :kickbox: :violent1:
:kez:а јас чекам одговор :kez:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
-=}{VLATCHE}{=- напиша:
Ej момци а да ве прашам, може ли опремата (canoppy) мрежно да се дели преку switch или мора router?
ako si na wadsl moze da ja delis so switch ama ako se izgasi compjuterot na toj kade sto e vrznao canopito nema da ima internet za drugitot najdobro resenie ti router a ako si na adsl mozes da ja delis bez problem

P

Princ

Гостин
SuBZerO напиша:
ako si na wadsl moze da ja delis so switch ama ako se izgasi compjuterot na toj kade sto e vrznao canopito nema da ima internet za drugitot najdobro resenie ti router a ako si na adsl mozes da ja delis bez problem
What? Може канопито да го поврзе во еден од портовите на свичот (пример порт 1) и другите два компјутери во двата наредни порта. На секој од компјутерите може да направи засебни пппое конекции и ќе си бидат сите независни еден од друг.

P

Princ

Гостин
Јас мислам дека штом одговорив конкретно, може бидејќи сам сум го испробал. Не постирав само за да направам 100 мислења за да играм кантер....

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
При крај на нерви сум!!

Прикачена сум на wadsl од јануари и тој месец беше ок, ама моите маки почнаа од февруари.Во буквална смисла на зборот секој ден имав интернет по некои максимум 2 часа и секој буквално секој ден им се јавувам во техничката служба и се расправам со дечките сите по име ги знам.Им дадов приговор пред 10 дена со точни датуми и часови кога сум имала а кога сум немала интернет и сметката им е платена за февруари и можам да ви кажам дека од 01 овој месец до денес 21 ова е прв ден интернет да имам од сабајле до сега.А замислете која нелогика е да платиш за цел месец и да немаш воопшто зашто имаше денови кога буквално по цел ден ни минутка немам интернет.А овие од техничката служба 2 пати ветија дека ке дојде екипа на лице место да интервенира и екипата уште ја сонувам зашто никогаш не се појави.Значи јас не се жалам на брзината или upload,download туку луге јас воопшто немем интернет.Ме интересира дали има уште некој ваков проблем и дали некој има предлог решение за ситуацијата.Инаку се наогам центар кај Песталоци и сум на базната станица на Водно.Имам антена без тањир и се прашувам дали тава ке помогне во случајов.Иначе мислам дека немаат доволен број на слободни ip-адреси.:tapp::tapp:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
duffy_f напиша:
Прикачена сум на wadsl од јануари и тој месец беше ок, ама моите маки почнаа од февруари.Во буквална смисла на зборот секој ден имав интернет по некои максимум 2 часа и секој буквално секој ден им се јавувам во техничката служба и се расправам со дечките сите по име ги знам.Им дадов приговор пред 10 дена со точни датуми и часови кога сум имала а кога сум немала интернет и сметката им е платена за февруари и можам да ви кажам дека од 01 овој месец до денес 21 ова е прв ден интернет да имам од сабајле до сега.А замислете која нелогика е да платиш за цел месец и да немаш воопшто зашто имаше денови кога буквално по цел ден ни минутка немам интернет.А овие од техничката служба 2 пати ветија дека ке дојде екипа на лице место да интервенира и екипата уште ја сонувам зашто никогаш не се појави.Значи јас не се жалам на брзината или upload,download туку луге јас воопшто немем интернет.Ме интересира дали има уште некој ваков проблем и дали некој има предлог решение за ситуацијата.Инаку се наогам центар кај Песталоци и сум на базната станица на Водно.Имам антена без тањир и се прашувам дали тава ке помогне во случајов.Иначе мислам дека немаат доволен број на слободни ip-адреси.:tapp::tapp:
Изгледа ова е бебeшка болест на WADSL-от, сите ја имаме прележано, 3 месеци трае, после е ОК :pos:

P

Princ

Гостин
Има IP адреси, тие се најмал проблем. Скопје е село со многу население а но.нет имаат неколку пристапни точки кои очигледно е дека се малку па се гушат конекциите. Побарај да зборуваш со Customer Care, од техничка не можат да ти помогнат.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
ова одамна се нема случено, пингот према гугл е релативно стабилен (50-140мс) и:

дали од сега натаму ќе биде подобро?
дали бетмен ќе го спаси робин од сигурна смрт?
дали којотот ќе ја фати брзата птица итрица?
ќе видите во следната епизода на палавковците... :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Princ напиша:
What? Може канопито да го поврзе во еден од портовите на свичот (пример порт 1) и другите два компјутери во двата наредни порта. На секој од компјутерите може да направи засебни пппое конекции и ќе си бидат сите независни еден од друг.
Nemoze bre kako ke dadis gateway koga switcot raboti na 2layer data layer ne raboti na ip adresi moze da seruva konekcija nekoj so dve mrezni kartici ama se dodeka e on online i drugite se koga ce go izgasi com nema intenet jas se borev 1 mesec so sekakvi rab i na kraj zemav router
PS:Vazi za WADSL ne za ADSL

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
abe wadsl e zakon
adsl propadna nema veze vise
wadsl i adsl magare i muzuka

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
SuBZerO напиша:
Nemoze bre kako ke dadis gateway koga switcot raboti na 2layer data layer ne raboti na ip adresi moze da seruva konekcija nekoj so dve mrezni kartici ama se dodeka e on online i drugite se koga ce go izgasi com nema intenet jas se borev 1 mesec so sekakvi rab i na kraj zemav router
PS:Vazi za WADSL ne za ADSL
Уффф..ама си грешка....во право е принц....преку свитч, на секој комјутер правиш посебна конекција.....моабетов не да не ти држи вода, подобро избриши си го постот...:pos2::pos2:

а за потписот ..обавезно тргај го....срамота тој што ти ги дал

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Go2bed напиша:
Уффф..ама си грешка....во право е принц....преку свитч, на секој комјутер правиш посебна конекција.....моабетов не да не ти држи вода, подобро избриши си го постот...:pos2::pos2:
ne samo postot nego i potpisot :D

i adsl i wadsl e isto, sakas podeli go so swich, so toa sto sekoj ke si pravi posebna pppoe konekcija i ke dobiva sekoj zasebna javna adresa, ili ke podeli so ruter so koj ke delat edna javna adresa, vo ovoj slucaj ruterot ja vospostavuva pppoe konekcijata i posle natira do kompjuterite

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
neo-geo напиша:

i adsl i wadsl e isto, sakas podeli go so swich, so toa sto sekoj ke si pravi posebna pppoe konekcija i ke dobiva sekoj zasebna javna adresa, ili ke podeli so ruter so koj ke delat edna javna adresa, vo ovoj slucaj ruterot ja vospostavuva pppoe konekcijata i posle natira do kompjuterite
e pa vaka donesete switcher povrzete go jas ce vi go poklonam ruterot
a za potipsot toa e koj postignal postignal
Ajmo router zs switch menjam

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
neo-geo напиша:

ati da procitas uste ednas mojot post jas rekov so router delam doma so switch nemoze ne dobivam dve adresi edna dobivam zatoa treba router

Kajgana Shop

На врв Bottom