On.net WADSL интернет

Член од
18 февруари 2005
Мислења
95
Поени од реакции
1
Ако се стави рефлектор на Canopy-то, за 45% подобар сигнал ќе имате и никогаш нема да имате падови. Рефлекторот ја зголемува осетливоста а и излезната моќност. Незнам дали на своја рака дозволуваат да си ставиш и колку чини да ми постават тие!?

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
burglar напиша:
Ако се стави рефлектор на Canopy-то, за 45% подобар сигнал ќе имате и никогаш нема да имате падови. Рефлекторот ја зголемува осетливоста а и излезната моќност. Незнам дали на своја рака дозволуваат да си ставиш и колку чини да ми постават тие!?

до скоро немав проблеми со локалната мрежа, пингот према secure.on.net.mk беше стабилен и околу 20мс, сајтот нивни ми јавуваше над 500кбпс даунлоад, па немаше потреба од рефлектор или било шо за појачување.
како и да е, нели офф.нет работат на подобрување на мрежата па еве и дел од резултатите:

Ping statistics for 217.16.68.135: <-- secure.on.net.mk
Packets: Sent = 112, Received = 112, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 204ms, Maximum = 587ms, Average = 382ms

4-5 минути подоцна:

пс. во моментов држам телефон и слушам музика од офф.нет, еден нивни експерт ми кажа да почекам додека проверува и морам да го цитирам: " шо му е бе да му ебам ", па слушав музика, па "еден колега ми кажа дека има посериозен проблем базната у карпош и ќе се среди за неколку дена" :tapp:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ekstra e be neznam sto sakate povise

Attachments

• 24 KB Прегледи: 35
Член од
18 февруари 2005
Мислења
95
Поени од реакции
1
Okey, но јас сепак мислам дека ќе се подобри конекцијата. Во секој случај баш ме интересира на tracert на gateway-от на on.net колку е каснењето по hop(нормално ако е ова возможно да го tracert-аш).

јас сум на братот на off.net и редко можам да се пожалам, сем за лимитот и цената :P

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Josif напиша:
до скоро немав проблеми со локалната мрежа, пингот према secure.on.net.mk беше стабилен и околу 20мс, сајтот нивни ми јавуваше над 500кбпс даунлоад, па немаше потреба од рефлектор или било шо за појачување.
како и да е, нели офф.нет работат на подобрување на мрежата па еве и дел од резултатите:

Ping statistics for 217.16.68.135: <-- secure.on.net.mk
Packets: Sent = 112, Received = 112, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 204ms, Maximum = 587ms, Average = 382ms

4-5 минути подоцна:

пс. во моментов држам телефон и слушам музика од офф.нет, еден нивни експерт ми кажа да почекам додека проверува и морам да го цитирам: " шо му е бе да му ебам ", па слушав музика, па "еден колега ми кажа дека има посериозен проблем базната у карпош и ќе се среди за неколку дена" :tapp:
Јосиф , доста кукаш веќе...зашто не го раскинеш договорот веќе еднаш и крај....гледам дека се измачуваш веќе подолго време....

еве кај мене ..... :toe::toe::toe::toe::toe:

http://www.speedtest.net/result/88803554.png

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
сакам да ве прашам колкави се можностите рутерот да ми ја намалува брзината

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
pravo напиша:
сакам да ве прашам колкави се можностите рутерот да ми ја намалува брзината
и јас имам рутер па немам проблем....

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
Go2bed напиша:
Јосиф , доста кукаш веќе...зашто не го раскинеш договорот веќе еднаш и крај....гледам дека се измачуваш веќе подолго време....
кога и да кажам дека ќе го раскинам договорот се случува ова:

и викам ај се средиле. и следниот ден кога се враќам од работа иста песна...
а во моментот кога ќе бидам способен да плаќам адсл од мтнет одма се префрлам, поскапо е, ама јеби га, добиваш интернет

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Josif напиша:
кога и да кажам дека ќе го раскинам договорот се случува ова:

и викам ај се средиле. и следниот ден кога се враќам од работа иста песна...
а во моментот кога ќе бидам способен да плаќам адсл од мтнет одма се префрлам, поскапо е, ама јеби га, добиваш интернет
епа тогаш работава е македонската .....ќути и :pusk:..........:toe::toe:...зашто вака ништо нема да се смени

P

Princ

Гостин
Оној делот "раскини договор ако не ти е добра конекцијата" ич не ми се допаѓа. Ако раскинат сите на кои не им чини конекцијата (99.99%) ќе треба да прекине со работа но.нет. Раскинувањето на поединечни договори не е солуција на проблемов луѓе, нели можете да сватите. Проблемот не е во поединечни лица, туку во но.нетовиот интернет. Крај. Ако воопшто некој треба да се повлече, тоа треба да е но.нет. Ако немаат мадиња да ја продаваат услугава, нека прекинат. Чао пријатно. Све лепше. Ама глупо е да ми речиш мене или на јосиф или на некој друг да раскине договор кога проблемот пак ќе остане. Утре некој нов принц, јосиф, петко, ќе стане нивен клиент. И он ли да раскине договор? Епа ајде сите да раскинеме договори, на сите не ни чини конекцијата (освен на внатрешно "раселени" лица, ќе се најдат во муабетов).

Патем, не сакам да лажам и крадам, ама НАВОДНО (се зборува по сајбер-курајбер просторов) дека од 1ви март мт-њет ќе го зголемиле лимитот на сите пакет, НАВОДНО макс адсл ќе биде 10 гига. Да почекаме и да видиме. Тие барем интернет продаваат. Поскапо, ама барем тоа што ќе си го платиш и ќе го сркаш. И немој некој да пишал да се префрлам од сега ко така. Не ве тепаше никој таква цена да ставите на WADSL.

Kajgana Shop

На врв Bottom