On.net WADSL интернет

Член од
29 ноември 2005
Мислења
125
Поени од реакции
0
Acid напиша:
Кај мене е стално брзо... затоа не пишувам - да не го нервирам Princ. :pos:
Ti vo nekoj od postovite kaza deka si povrzan na nekoja bazna stanica vo karpos??? Jas ziveam vo karpos, ama sum na nerezi. Ke mozes da mi kazes kade se naoga taa stanica vo karpos, pa ako ima moznost da baram da me prikacat na nea.

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
angelce1 напиша:
Ti vo nekoj od postovite kaza deka si povrzan na nekoja bazna stanica vo karpos??? Jas ziveam vo karpos, ama sum na nerezi. Ke mozes da mi kazes kade se naoga taa stanica vo karpos, pa ako ima moznost da baram da me prikacat na nea.
Па неможеш сам/а да си побараш да те закачат на базна станица они си го прават распоредот и неможеш ти да им диктираш како да работат и + антените без чинија фаќаат до 3КМ(така разбрав) и далечината не прави толку разлика како што прави оптеретувањето на самата станица
пс. еве ја мојата брзина

ппс. Да не прашувам во друга тема Како да ги најдам тие Live Axis камерите видам како иде:smir:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
само шо поразговарав со една операторка у офф.нет, и ми кажа дека на 31.01 бил истестиран мојот линк и покажал одлични резултати (тоа го прават од нивните канцеларии)... тоа значи дека најверојатно нема уопште да ми се намали сметката за јануари... абе маме им пиииииииип у пиииииииииип , да им пиииииииип се живо дома
во моментоф:
Ping statistics for 209.85.135.103:
Packets: Sent = 2923, Received = 2894, Lost = 29 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 89ms, Maximum = 1544ms, Average = 409ms

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Таа една надмено што се понаша?
Знам бе.. Ама не е крива, таков и е гласот. :pos:
Јас сум на базната у Карпош и имам слични проблеми во одреден период од денот... Моментално брзината ми е иста како твојата.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Acid напиша:
:vozbud::zver:
Ама осеќам дека ти немаш 512 како нас, нели? :wink:
E pa koja mislis deka ja imam? Imam 512 nego ponekogas imam merac znae da ripne mnogu i tad idam na merenje pred nekoja nedela imav 978 upload i bas mislam deka u postarite stranici mi e i pisan ako go najdam ce go prepustam inace sabajle okolu 3.30 imav 882 download ali samo 10 min

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Незнам која ја имаш... ама повеќе од 512 (еве, да речеме до 550kbps) нема шанса да ти оди donwload-от ако користиш WADSL. WADSL користат луѓе по дома, ти најверојатно имаш некој пакет од фирма (или си од старите корисници со 768) па затоа имаш толкава брзина.

Погодив? :wink:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Acid напиша:
Незнам која ја имаш... ама повеќе од 512 (еве, да речеме до 550kbps) нема шанса да ти оди donwload-от ако користиш WADSL. WADSL користат луѓе по дома, ти најверојатно имаш некој пакет од фирма (или си од старите корисници со 768) па затоа имаш толкава брзина.

Погодив? :wink:
Okay e druze imam wadsl pred 5 meseci go staiv i imam 512
PS:I jas gi imam istite problemi kako vas so konekcijata i so latency nego znae po nekoj pat da se otkaci eve...
Vidi go dole vremeto 6:38 AM

Attachments

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Нели ги поправија линковите, ама како да не ги поправија? Имаат време да приклучуваат по 20-30 нови корисници дневно а немаат време да средат мрежата.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
deXterche напиша:
Нели ги поправија линковите, ама како да не ги поправија? Имаат време да приклучуваат по 20-30 нови корисници дневно а немаат време да средат мрежата.
Доискажи се, за тоа е темата.. Ти какви проблеми имаш?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Acid напиша:
Доискажи се, за тоа е темата.. Ти какви проблеми имаш?
Со брзината, се врати стариот брз старт (оди и до 180KB/sek) и паѓа на 20-30 и не мрда...мизерија

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Ако има брз старт, а после ти паѓа брзината, тогаш очигледно има мака самиот сервер од кој даунлоадираш. Што вика оваа и оваа страна за брзината?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Неможам да мерам сега спуштам (563MB Adobe Premier Pro) нејќам да го паузирам да не неможе после да продолжи, а серверите се на Adobe.

Kajgana Shop

На врв Bottom