HungryWolf напиша:
ej vaka vnimanie za site stho koristat Wadsl, od stho stvarno im zaebava konekcija i online podrskata im e katastrova im otidoF direktiva tamu
i mi kazaa deka mestele po 50 anteni dnevno i nemale vreme za baznite da gi sredele , toa ke traelo kao do 1 mart najkasno posle ke gi smenele site bazni i netot ke bil top, pa aj da vidime
И мене нешто слично ми кажаа:
"Вака, проблемот со успореноста на интернет услугата е поради наглото зголемување на бројот на корисници на услугите на Он.нет што наложи потреба за надградба на нашиот систем, процесот е веќе започнат, и се надеваме дека во многу скоро време ќе успее во целост што ќе доведе моменталните постојни проблеми да се отстранат а услугата да стане уште подостапна и подобра од порано, се што треба е мала трпеливост додека се оствари тоа"
My ass. Ние не сме биле трпеливи.
Од 7ми ноември имам проблеми со конекцијата. Секогаш еден дефект се средуваше за да се појави нов. Истото ќе се случи и овој пат. И да го поправат (цел месец им треба бе), ќе се појави нешто ново односно еден од наредните дефекти ќе им биде преполниот капацитет на надворешните линкови. Имаат 2 линка од по 150 Mbps а 10000 корисници (според пепи @ време).
10000 поделено со 300 (Mbps) = 33 Kbps. Значи секој корисник ќе дели по 33 Kbps. Наместо да размислуваат да ни ја зголемат брзината, они ја намалуваат. Рикверц бе.
Патем, не ме бива за математика. Ако сум згрешил во пресметката нека ме корегира некој. Се извинувам однапред.
П.С.: На почеток бев пресреќен што не се дисконектира на 12 саати како АДСЛ-от. Ама негативното е што ова бежичниов на нонет се дисконектира на 3 саати!