On.net WADSL интернет

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
deXterche напиша:
Пак се дојде на моето, дека немаат капацитет, т.с. линковите се преоптоварени
абе ако им се преоптоварени, СИТЕ ќе ги осеќаме проблемите, тие појма немаат шо им се случува, некои луѓе имаат супер интернет, дури и повеќе од 512 вадат на тестовите... ви викам дека подземни води ги уништуваат, вие не верувате :)

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
abe luge i ja sum na nerezi, pamtam samo 2-5 pati da mi bil sje*an netot i toa ednas snema gore struja te im presekoa na pantelej od esm pa morase da se odi da se ukluci samo predavatelot, drugoto bese se nesto minorno sitno od po nekolku chasa. neznam sho da vi kazam do sho e ustvari:toe:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Јас имам страшни проблеми со нетов последниве месец дена па и повеќе...
По тоа што читам на темава, дека корисници на исто АП имаат различни симптоми, а кај некои е перфектна врската почнува да ме загрижува. Значи кај он нет-овци има привилегирани корисници? Или се лажам?

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Јас немам повеќе Happy Hours, пред неколку дена се сурфаше пристојно од 02:00-09:00 , сега и тоа повеќе го нема, исти к**ац е во било кој период од денот :( Изгледа сите се повампиривте па го узурпирате и овој термин? :toe:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
deXterche напиша:
Јас имам страшни проблеми со нетов последниве месец дена па и повеќе...
По тоа што читам на темава, дека корисници на исто АП имаат различни симптоми, а кај некои е перфектна врската почнува да ме загрижува. Значи кај он нет-овци има привилегирани корисници? Или се лажам?
немаат привилегирани корисници, едноставно појма немаат шо им се случува :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Josif напиша:
Хехе не лупај, точно знаат што е проблемот, а и сигурен сум дека е преоптовареност на линковите, па за да не се жалат сите има еден добар процент што трпат за сметка на другите.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
deXterche напиша:
Хехе не лупај, точно знаат што е проблемот, а и сигурен сум дека е преоптовареност на линковите, па за да не се жалат сите има еден добар процент што трпат за сметка на другите.
Точно, а она шо највеќе ме загрижува, како шо рече и Принц-најверојатно никогаш нема да го средат проблемот, само ќе направат ’ребаланс’ на мрежата, па сите ние шо имаме проблеми наеднаш да се ’просветлиме’ еден ден, а за сметка на тие кои користеле квалитетен интернет, па тие да ги добиваат истите реплики од техничката поддршка шо ги добиваме и ние, и се` така до бескрај - со цел да се избегни кохернтноста на негативните реакции, а со тоа да се намали убедливоста за неквалитетот на услугата.

P

Princ

Гостин
Логички издржливо е ова твоево dexterche. Кога веќе мора да се бунат, нека се бунат некои наместо сите :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Josif напиша:
Пак ќе речам.
Јас и Принц НАЈДОБРО знаеме што се случува овде. Немам никакви привилегии во ОНнет. До пред 2-3 недели имав 200 поста само на оваа тема со ЖАЛБИ за интернетов. Први со Принц почнавме да јадеме гомна за интернетов. Им го тапаневме на тие од техничка секој ден нешто да ни направат но БЕЗУСПЕШНО. Еве од пред некоја недела супер ми иде. Ај ме мрзи цело време да ставам резултати од тестови.

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
10.000 KORISNICI PA NE SE MALKU DA ZASTANAT PRED ON.NET

I 15.000 PRED TELEKOMOT SUPER KE BIDE

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
deXterche напиша:
Да бе, и тоа ко за некоја беља сме ние 10 души од форумот покрај другите 10 000 корисници...:tapp:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
So znam mene mi e OK net-ov e sea koa gi pominam 10 G normalno mnogu e loso no do togas nemam problemi.

P

Princ

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Да бе, и тоа ко за некоја беља сме ние 10 души од форумот покрај другите 10 000 корисници...:tapp:
Типично нонетовско размислување.
Од тие 10 000 корисници огромен дел не можат да ги добијат на телефон за да им кажат онака "у очи" која конекција ја имаат. Затоа најчесто не креваат слушалка и на онлајн сапортот се... погодете... океј, офлајн.
Уште еден огромен дел од корисниците не ја разбираат до толку работава. Не знаат која брзина на интернет ја имаат а која би требало да ја имаат. Пред некој ден се видов со еден другар. По моја препорака стави и тој WADSL. Го прашувам "абе како е интернетот?" дека на исто AP сме а јас баш тие денови имав страшно лоша конекција. Ми вика, "добар е бе, отвара MSN". Значи мерка за него дали е добар интернетот или не, е влезот на MSN. Катастрофа сме, што да речам. Отидов да видам и измерив... 120 Kbps имаше download. Ама сепак за него беше добар.
Останаа уште еден мал дел корисници и еден огромен. Тој помалиот дел постојано се жали, куби коси, љуби нозе... ама џабе. Пак за нонет сме малку и нерелевантни.
Е сега огромниот дел... Огромниот дел што има супер конекција и не се жали не живее во македонија :):):)

-----
Last Result:
Download Speed: 268 kbps (33.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 116 kbps (14.5 KB/sec transfer rate)
----
Мој коментар: Up their asses!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас мислам да одиме пред влада ШТРАЈК СО ГЛАД :pos2:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Princ напиша:
Типично нонетовско размислување.
Од тие 10 000 корисници огромен дел не можат да ги добијат на телефон за да им кажат онака "у очи" која конекција ја имаат. Затоа најчесто не креваат слушалка и на онлајн сапортот се... погодете... океј, офлајн.
Уште еден огромен дел од корисниците не ја разбираат до толку работава. Не знаат која брзина на интернет ја имаат а која би требало да ја имаат. Пред некој ден се видов со еден другар. По моја препорака стави и тој WADSL. Го прашувам "абе како е интернетот?" дека на исто AP сме а јас баш тие денови имав страшно лоша конекција. Ми вика, "добар е бе, отвара MSN". Значи мерка за него дали е добар интернетот или не, е влезот на MSN. Катастрофа сме, што да речам. Отидов да видам и измерив... 120 Kbps имаше download. Ама сепак за него беше добар.
Останаа уште еден мал дел корисници и еден огромен. Тој помалиот дел постојано се жали, куби коси, љуби нозе... ама џабе. Пак за нонет сме малку и нерелевантни.
Е сега огромниот дел... Огромниот дел што има супер конекција и не се жали не живее во македонија :):):)

-----
Last Result:
Download Speed: 268 kbps (33.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 116 kbps (14.5 KB/sec transfer rate)
----
Мој коментар: Up their asses!
Ако не нешто друго, барем си развиваш кариера како колумнист :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom