Типично нонетовско размислување.
Од тие 10 000 корисници огромен дел не можат да ги добијат на телефон за да им кажат онака "у очи" која конекција ја имаат. Затоа најчесто не креваат слушалка и на онлајн сапортот се... погодете... океј, офлајн.
Уште еден огромен дел од корисниците не ја разбираат до толку работава. Не знаат која брзина на интернет ја имаат а која би требало да ја имаат. Пред некој ден се видов со еден другар. По моја препорака стави и тој WADSL. Го прашувам "абе како е интернетот?" дека на исто AP сме а јас баш тие денови имав страшно лоша конекција. Ми вика, "добар е бе, отвара MSN". Значи мерка за него дали е добар интернетот или не, е влезот на MSN. Катастрофа сме, што да речам. Отидов да видам и измерив... 120 Kbps имаше download. Ама сепак за него беше добар.
Останаа уште еден мал дел корисници и еден огромен. Тој помалиот дел постојано се жали, куби коси, љуби нозе... ама џабе. Пак за нонет сме малку и нерелевантни.
Е сега огромниот дел... Огромниот дел што има супер конекција и не се жали не живее во македонија
-----
Last Result:
Download Speed:
268 kbps (33.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed:
116 kbps (14.5 KB/sec transfer rate)
----
Мој коментар: Up their asses!