On.net WADSL интернет

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
[MkD]Scout напиша:
добро бе дај жити се кажи ми како да го подесам WADSL имам уше е*ани 4гига останати а симињам со 12кб у секунда...се јавувам у теџничка подршка и музика слушам околу 2саата..па ми се јавува некој типац (од кого 10пати повеќе знам за компјутери) и ми кажува гачки 20минути...праам глупости на компјутерот и НИШТОО!!!!
буквално ништо.. =
па што се јавуваш ако знаеш повеќе од нив , не ми е јасно :tapp::tapp:

P

Princ

Гостин
Не е битно колку знаеш во случајов кога тие вентилот го затвориле.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Princ напиша:
Не е затворен, толку е капацитетот:wink:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Princ напиша:
не го затвориле тие во техничка , го затвориле други.....

P

Princ

Гостин
Go2bed напиша:
не го затвориле тие во техничка , го затвориле други.....
Епа нека го отворат маме им ебам, нели за 512 Kbps плаќаме и 10 гига месечен трансфер? Како ќе потрошам 10 гига со 100 Kbps download кој доста често и го немам последниве неколку дена?
Тууу бре, за некој да те свати или мораш да станеш покварен или да црташ. А јас не знам да цртам.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Принц, колку месеци кај тебе е тиња конекцијата?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Princ напиша:
4, од 7ми ноември поточно.
4 Месеци.....:lud:

Значи треба да си мазохистички настроен за да плаќаш за нешто што не го добиваш....Да подразмислеше малку, поубаво ќе поминеше ако си го раскинел договорот и си се префрлил на друг провајдер...така и ќе си заштедеше и време и пари...наместо тоа, ти тролуваш за едно исто цело време...

P

Princ

Гостин
Знам дека нонет сакаат да се отарасат од мене бидејќи многу сум бучен, ама тоа нема да се случи :)
Имам право да одберам од каде ќе си купувам интернет, а компанијата што ми го продава треба да ми го обезбеди истовремено. Бегањето од проблеми не ги решава истите. Ако нонет не можат да ме снабдат со интернет, нека не го продаваат тогаш. Ако пак мислат дека можат да го продаваат, нека го прават тоа и како што треба.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Грешка си.

Вистинската причина за што ти несакаш да смениш провајдер, не е пошто си многу бучен, туку поради тоа што најдостапна услуга и по цена и по трансфер ти е од он.нет...Кабелски и така нема ни да има у скоро време таму каде што живееш, мт.нет ти се прескапи...хммм...Која опција останува?

П.С. Кога веќе ја преименуваш фирмата, преименувај ја литературно точно а не кому иде :)

ќе кажеш Off.net...пошто не се Yes.net па да ги нарекуваш но.нет...Чисто да ти кореспондирам на лексичката грешка :wink:

P

Princ

Гостин
Според тебе, тоа што јас немам друга опција им дава за право на нонет да ме онаквуваат како што сакаат? Ако така гледаат на работите го онаквувале ежот. Нека не забораваат дека времињата ептен брзо се менуваат. Ќе дојде некоја компанија што ќе понуди многу подобра услуга. Мислиш ќе стави некој WADSL тогаш? Жал ми е за вработените, кај ќе одат кога се научија за таква фирма да работат а така во европата на пепи не се работи.

Тие што имаа избор веќе се префрлија по кабелските оператори. Ни мене не ми е проблем да се префрлам на АДСЛ на пример (втората моја опција). 800 денари повише за интернет кој вистински го добиваш. Не се проблем парите, сигурен сум дека заработувам повише од тебе спиејќи по цел ден и подработувајќи по 2-3 саати секој ден. Башка од дома. Туку да не забегуваме од темата...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Princ напиша:
времињата ептен брзо се менуваат
Единствено точно од целиот пост...а во контекст на тоа...Можеби помалце гледаш вести и телевизија...весници ова она...Ако не си забележил, има втор фиксен оператор во државава...ќе погодуваш кој е или веќе знаеш однапред? Ако тоа тебе не ти кажува ништо, тогаш нормална појава е да се буниш за нешто од кое врска немаш што е, од каде стигнало и до каде ќе оди...

П.С. Колку што можев да забележам по марткетингот, логото им е сменето...така да џабе ти беше трудот за „креативните” банери...:) Најверојатно од што си „премногу бучен” си ги натерал да го сменат :)

А кога веќе спомна дека парите не ти се проблем и дека би дал плус 800 месечно од мт.нет за да имаш стабилен интернет, што чекаш? :wink:

П.П.С. Кој колку заработува е ирелевантно и воопшто дикутабилно па...да не забегуваме од темата :smir:

P

Princ

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Единствено точно од целиот пост...а во контекст на тоа...Можеби помалце гледаш вести и телевизија...весници ова она...Ако не си забележил, има втор фиксен оператор во државава...ќе погодуваш кој е или веќе знаеш однапред? Ако тоа тебе не ти кажува ништо, тогаш нормална појава е да се буниш за нешто од кое врска немаш што е, од каде стигнало и до каде ќе оди...
Знам дека се но.фоун. Токму поради искуството со интернетов воошто не ме радува тоа. Дури и тажен ме прави. Ме прави тажен бидејќи луѓето и светот ќе мислат еве ја македонија, на добар пат е, има втор фиксен оператор.... а компанијава е чувај боже. Полоша и од мт.њет.
TpH_Bo_OkO напиша:
П.С. Колку што можев да забележам по марткетингот, логото им е сменето...така да џабе ти беше трудот за „креативните“ банери...:) Најверојатно од што си „премногу бучен“ си ги натерал да го сменат :)
За кратко време ќе го средиме тоа, проблем ли е :)
TpH_Bo_OkO напиша:
А кога веќе спомна дека парите не ти се проблем и дека би дал плус 800 месечно од мт.нет за да имаш стабилен интернет, што чекаш? :wink:
Пак стигнавме во првиот пост за денес што ти го одговорив... неќам. Реков еднаш одамна ама тој пост го снема со виорот, ако треба ќе земам и ADSL ама WADSL-от не го давам ни под разно. Освен ако не се појави некој друг што ќе ја тера борбава за почит према клиентите и квалитетна услуга и понатаму. Кој ќе им прави муабет после :)

Edit: Речено-сторено:
nonet2515.gif

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ти си знаеш...мој совет беше тоа, па ти како милуваш...

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
TpH_Bo_OkO напиша:
ќе кажеш Off.net...пошто не се Yes.net па да ги нарекуваш но.нет...Чисто да ти кореспондирам на лексичката грешка :wink:
офф.нет брат, па дури оффлеле.нет
синоќа тестирав околу 01:00 на speedtest.net и извади брзина над 500кбпс(килобита за да не се буни некој)
а шо да правам кога треба да спијам тоа време?
од 9-17 сум на работа, и кога си одам дома е ~100кбпс со пинг кој варира од 150 до 500 (а ако имам среќа не паѓаат пакети).
у суштина мене интернет ми треба од 17:00 до околу 00:00
а КОГА ТИ ТРЕБА ИНТЕРНЕТ, НЕМА!
и на крај се се сведува на фактот шо офф.нет имаат ресурси за да снабдат 100 души(плус минус нешто), а веќе имаат продадено WADSL на 10000 или слично... (бројкиве се одприлика)

Kajgana Shop

На врв Bottom