Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
denes sto prasav vo On Net se ceka 10 dena za zimanje na modem iako kasnat mislam veke i posle toa se ceka uste 5 dena da pustat Adsl linija toa se 2 nedeli mislam pak po staro pocnuvaat dodeka dobies internet ke se nacekas:)

Ma te razbiram no ne mozam da gi razberam tie naivnite sto mislat deka ima nesto bez pari (solo 3) modemite uste gi nema a kako sto kazuvas a i tocno e dve nedeli ce projdat da te vklucat

Нема повеќе наивни, посебно не со телекомуникациите.

Секој што зема интернет, а не разбира ќе си праша некој што знае, а тој ќе му објасни, што добива, а што губи.

Само не ми е јасно што ќе прави Онет без нас лојалните корисниците на WADSL кога ќе ни заврши договорот, мисли дека ќе не држи со оваа понуда уште?

Епа вака за тие што не знаеле!!!!
АДСЛ од Он.Нет не е баш така. Тоа е истиот АДСЛ од телеком и преку нивната постоешка мрежа. Друга работа: 4 линка од вкупно 6 за довод на интернет во Македонија се скинати и телеком работи само со 2. Дупло поголеми брзини и драстично поголем број на корисници (вклучувајќи ги и оние од он.нет)?!?!?!?
Не знам каква им е математиката ама мора да обезбедат барем уште 3 линка до крајов на годинава. Во спротивно - ПРОПАДНАА!!!!!

Што е битно дали се два линкови кои работат во моментов, ако се тие два линкови нова технологија со нова опрема, и најверојатно поефтини за Телеком. Нивна работа е тоа, ќе си обезбедат, не се секирам јас за Телеком, ќе се снајди.

Abe dobi nekoj ADSL modem sega e 25 da znaete nekoj prijatel ,rodnina me interesira do kaj e rabotata ..

Јас имам катастрофално искуство со ОН.НЕТ, аплицирав пред пред 20 дена, ми рекоа дека модемот ќе го добијам за 10 дена, го земав на 12тиот ден и мислев дека тогаш проблемот е решен. Кога го земав пред една недела ми рекоа дека за 5 дена ќе ми се активира интернетот-јас интернет од ОН.НЕТ сеуште немам.

Катастрофа, он.нет почнуваат да се однесуваат како овие во државна администрација,дури и полошо.
Јас побрзо завршив работа во катастар (добив поседовен лист во истиот момент кога аплицирав), а за интернет се утепав од чекање. апсурдно но вистинито.

И што е најтрагично кога ќе се јавам во инфо центар (каде што услугата им е катастрофална) ми викаат обрати се во продажен салон. Таа глупачата што работи таму ( во Карпош 3), нема врска зошто јас немам интернет, единстевен одговор и е-почекајте ќе ве известиме. Само се чудев како можеше да биде толку глупава и проста. Демек не била работата до нив, било до МТ НЕТ. Јас ако сакав да зависам од МТ НЕТ, ќе аплицирав за интернет кај нив, не во ОН.НЕТ

Искрено сум разочаран од начинот на кој се однесуваат, начин кој не е својствен за една сериозна фирма на пазарот. Односот им е катастрофален.
Вработените свесно лажат, а од друга страна се ненормално дрски. Воопшто немаат никаква грижа за корисници-нешто што во современово општество е незамисливи за компанија која се стреми да биде нов фиксен оператор на пазарот. Компанија која исовремено има доминантен сопственик од странство.

А за инфо центарот да не правиме муабет:
Тоа е агенција (ИНТЕРАКТИВА) која е ангажирана од страна на ОН.НЕТ да работи call центар за нив. Поради тоа, сите тие што се таму немаат никаква врска со работата. Затоа што тие не работат во ОН.НЕТ, туку работат во ИНТЕРАКТИВА, и имаат 5 страни објаснување (без претходна обука) кое треба да го даваат на секоја “будала“ која ќе се обиде да добие одговор од нив. И покрај тоа што тврдам дека никој не видел аир од нив.

Вака изгледа само дел од моето катастрофално искуство со ОН.НЕТ, решен сум ако не се среди во најбрзо време да го раскинам договорот-без да сносам никакви обврски по истиот.

И моја препорака е според ова горе-наведенето е да не наседнувате на рекламите и кога бирате интернет провајдер, гледајте тоа само да не биде ОН.НЕТ.

И јас мислев дека се фини и сл. но верувајте напротив се уверив во спротивното-за жал!

Videte kolku e interesno drugar mi od koga go smeni dogovorot od WADL na Solo 101 a be odma utredenta mislam mu go stopiraa userot i ne mozese da vleze a ne pomina ni 2 dena dojdoa da ja zemat antenata mislam koja brzina e toa znaejki kolku se cekase da dojdat da se montira.

City druze greska si napravil sto ne si otisol vo glavna direkcija i tamu da se razvikas da oteras se u pm zosto ovie od salon ama bas nikakva vrska nemaat ej sto i da gi prasas vikaat decko ne znaeme mislam koja profesionalnost e toa i kraj na kraeva druze raskini dogovor radi neispolnuvanje na clenovi od istiot dogovor i posle ke mozes da si biras provajder koj mislis deka najveke odgovora.Pozdrav :)

Јас имам катастрофално искуство со ОН.НЕТ, аплицирав пред пред 20 дена, ми рекоа дека модемот ќе го добијам за 10 дена, го земав на 12тиот ден и мислев дека тогаш проблемот е решен. Кога го земав пред една недела ми рекоа дека за 5 дена ќе ми се активира интернетот-јас интернет од ОН.НЕТ сеуште немам.

Катастрофа, он.нет почнуваат да се однесуваат како овие во државна администрација,дури и полошо.
Јас побрзо завршив работа во катастар (добив поседовен лист во истиот момент кога аплицирав), а за интернет се утепав од чекање. апсурдно но вистинито.

И што е најтрагично кога ќе се јавам во инфо центар (каде што услугата им е катастрофална) ми викаат обрати се во продажен салон. Таа глупачата што работи таму ( во Карпош 3), нема врска зошто јас немам интернет, единстевен одговор и е-почекајте ќе ве известиме. Само се чудев како можеше да биде толку глупава и проста. Демек не била работата до нив, било до МТ НЕТ. Јас ако сакав да зависам од МТ НЕТ, ќе аплицирав за интернет кај нив, не во ОН.НЕТ

Искрено сум разочаран од начинот на кој се однесуваат, начин кој не е својствен за една сериозна фирма на пазарот. Односот им е катастрофален.
Вработените свесно лажат, а од друга страна се ненормално дрски. Воопшто немаат никаква грижа за корисници-нешто што во современово општество е незамисливи за компанија која се стреми да биде нов фиксен оператор на пазарот. Компанија која исовремено има доминантен сопственик од странство.

А за инфо центарот да не правиме муабет:
Тоа е агенција (ИНТЕРАКТИВА) која е ангажирана од страна на ОН.НЕТ да работи call центар за нив. Поради тоа, сите тие што се таму немаат никаква врска со работата. Затоа што тие не работат во ОН.НЕТ, туку работат во ИНТЕРАКТИВА, и имаат 5 страни објаснување (без претходна обука) кое треба да го даваат на секоја “будала“ која ќе се обиде да добие одговор од нив. И покрај тоа што тврдам дека никој не видел аир од нив.

Вака изгледа само дел од моето катастрофално искуство со ОН.НЕТ, решен сум ако не се среди во најбрзо време да го раскинам договорот-без да сносам никакви обврски по истиот.

И моја препорака е според ова горе-наведенето е да не наседнувате на рекламите и кога бирате интернет провајдер, гледајте тоа само да не биде ОН.НЕТ.

И јас мислев дека се фини и сл. но верувајте напротив се уверив во спротивното-за жал!

Cekaj cekaj sega si na on net na solo paketite pa ti si dobil modem e toa e za castenje pa sto ne kazes deka davaat modemi iskreno ti gi vrtese za modemot ili tie te izvestija
A za podrskata od on net scarface34 ubavo napisa kaj gi samo naodjaat tie ,
vo direkcija odete site sto imate problemi vo prodaznite saloni samo ce ve motaat i ce gubite vreme

Убаво што ме потсетивте денес, одам во дирекција, само не знам дали ќе ги начекам затоа што до 16 часот сум на работа а верувам дека и тие се до толку. Ама сепак ќе отидам, ич не ги вртам-интересно ќе биде. Леле ама им се спремам денес е 21виот ден без интернет.Уште една препорака: КОГА ИЗБИРАТЕ ОПЕРАТОР ЗА ИНЕРНЕТ ГЛЕДАЈТЕ ТОА САМО ДА НЕ БИДЕ ОН.НЕТ-најголеми преваранти

Aбе city кажи ми шо се буниш друже? Знаеш ли ти кој ја држи телекомуникацијата во земјава? Македонски телекомуникации така? Тие се исто така МТ.НЕТ ко што знам, епа кога он.нет аплицираат за дозвола за пуштање интернет преку ТЕЛЕФОНСКИ кабел, дотичните мт.нет си (да ми простите на зборов) играат курот, значи пуштаат 50 па после тоа се чека една недела за уште некои 50 луѓе...не е проблемот до он.нет сватете може да ви го дадат модемот одма чим мт....даде позитивен одговор за сметката дека е валидна и бла бла бла...ама ќе немате интернет затоа што пуштањето на интернет иде преку мт....еве и јас чекам две недели ама шо ако...кој чекал ќе дочека:)

точкест ti si iskreno car
еве и јас чекам две недели ама шо ако ----
Kako be so pa neli pisuva vo dogovorot deka ce dobies internet za 10 rabotni dena ne e dobro da lazat

Да ќе добиеш интернет за 10 работни дена АКО се се' oдвива во идеални услови, значи ако конкуренцијата не ја држи главната и единствена телефонска линија:)

Aбе city кажи ми шо се буниш друже? Знаеш ли ти кој ја држи телекомуникацијата во земјава? Македонски телекомуникации така? Тие се исто така МТ.НЕТ ко што знам, епа кога он.нет аплицираат за дозвола за пуштање интернет преку ТЕЛЕФОНСКИ кабел, дотичните мт.нет си (да ми простите на зборов) играат курот, значи пуштаат 50 па после тоа се чека една недела за уште некои 50 луѓе...не е проблемот до он.нет сватете може да ви го дадат модемот одма чим мт....даде позитивен одговор за сметката дека е валидна и бла бла бла...ама ќе немате интернет затоа што пуштањето на интернет иде преку мт....еве и јас чекам две недели ама шо ако...кој чекал ќе дочека:)

Точкест очигледно не ти се јасни некои работи во животов.
Во бизнис многу е едноставно односно мора да се прави едноставно. Ти си клиентот, кој сака да земе услуга која е доста прецизно дефинирана, и следствено за тоа плаќаш надомест на понудувачот.
Ти очекуваш за дадените пари да ја добиеш понудата, а за тоа како понудувачот ќе ти ја обезбеди понудата тебе како клиент ама воопшто не ти е битно, тебе ти е битно да си ја добиеш услугата односно предметот за кој си платил. Ако понудувачот неможе да си се носи со тоа што го понудил тоа е знак дека нее сериозен понудувачи дека нема бизнис со него, следствено тој ќе почне да губи клиентела.
Во конкретниов случај мт.нет тука го јадат он.нет сто на сто, а он.нет ако сака да успее нека си се снаоѓа, што да се прави тоа е конкуренција, ако тебе како клиент почнува да ти станува жал зошто понудувачот имал проблеми и неможел да држи до понудата за која плаќаш ти тогаш тури му пепел, само ќе те влечат за нос и само тие се во корист а ти си жртвата.
Тоа е суравата реалност, која вика во биузнис нема чувства, сожалувања и оправданија, туку има само црно на бело што и како е, ако некој сака да се мачи нека повели, која не сака има избор може да отиде кај друг понудувач кој ја нуди истата понуда односно истиот предмет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom