Јас имам катастрофално искуство со ОН.НЕТ, аплицирав пред пред 20 дена, ми рекоа дека модемот ќе го добијам за 10 дена, го земав на 12тиот ден и мислев дека тогаш проблемот е решен. Кога го земав пред една недела ми рекоа дека за 5 дена ќе ми се активира интернетот-јас интернет од ОН.НЕТ сеуште немам.
Катастрофа, он.нет почнуваат да се однесуваат како овие во државна администрација,дури и полошо.
Јас побрзо завршив работа во катастар (добив поседовен лист во истиот момент кога аплицирав), а за интернет се утепав од чекање. апсурдно но вистинито.
И што е најтрагично кога ќе се јавам во инфо центар (каде што услугата им е катастрофална) ми викаат обрати се во продажен салон. Таа глупачата што работи таму ( во Карпош 3), нема врска зошто јас немам интернет, единстевен одговор и е-почекајте ќе ве известиме. Само се чудев како можеше да биде толку глупава и проста. Демек не била работата до нив, било до МТ НЕТ. Јас ако сакав да зависам од МТ НЕТ, ќе аплицирав за интернет кај нив, не во ОН.НЕТ
Искрено сум разочаран од начинот на кој се однесуваат, начин кој не е својствен за една сериозна фирма на пазарот. Односот им е катастрофален.
Вработените свесно лажат, а од друга страна се ненормално дрски. Воопшто немаат никаква грижа за корисници-нешто што во современово општество е незамисливи за компанија која се стреми да биде нов фиксен оператор на пазарот. Компанија која исовремено има доминантен сопственик од странство.
А за инфо центарот да не правиме муабет:
Тоа е агенција (ИНТЕРАКТИВА) која е ангажирана од страна на ОН.НЕТ да работи call центар за нив. Поради тоа, сите тие што се таму немаат никаква врска со работата. Затоа што тие не работат во ОН.НЕТ, туку работат во ИНТЕРАКТИВА, и имаат 5 страни објаснување (без претходна обука) кое треба да го даваат на секоја “будала“ која ќе се обиде да добие одговор од нив. И покрај тоа што тврдам дека никој не видел аир од нив.
Вака изгледа само дел од моето катастрофално искуство со ОН.НЕТ, решен сум ако не се среди во најбрзо време да го раскинам договорот-без да сносам никакви обврски по истиот.
И моја препорака е според ова горе-наведенето е да не наседнувате на рекламите и кога бирате интернет провајдер, гледајте тоа само да не биде ОН.НЕТ.
И јас мислев дека се фини и сл. но верувајте напротив се уверив во спротивното-за жал!