Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бев по втор-пат во он.нет денес бидејки од техничката подршка нема абер.

Прашав за миграцијата како може да се изведе.

Значи - Оние кои се WADSL јузери ке можат да мигрираат на последните два пакета (Solo15 и Solo101) со тоа што времетраењето на договорот за SOLO пакетите ќе изнесува онолку колку што ви преостанува од договорот за WADSL!

Во превод - Јас имам WADSL од јануари. досега се поминати 9 месеци - ако сега ставам SOLO тогаш договорот ќе ми трае 15месеци (24месеци договор - 9изминати месец = 15месеци)

па.. 101гигабајт чекајте ме доаѓам!

Kolku i da sakam,nesto me sprecuva da stavam mt.net .. Ednostavno onnet nemozete da go sporeduvate so Mt.Net . . . on.net ima katastrofalna tehnichka podrshka,ne e stabilen,transferot znae mnogu da padne ( od 50-60 kb/s na 10-20 kb/s) .. Na mt.net rabotive mi se nemaat sluchuvano,zatoa i ke si ostanam na ovoj provajder..

Има посебна тема за споредба на македонските интернет провајдери и нивните пакети. Последен пат го кажувам ова, а понатаму модераторите ќе го бришат секој оф-топик муабет. Темава е исклучиво за Solo пакетите на Он.нет. Не сакам дискусијата да го губи својот тек со муабети од типот на „MaxADSL-от е постабилен од WiFi-то“.

Еве ви 2 корисни линка:

Тема за споредба на интернет пакети.
Најчесто поставувани прашања за Solo.

Понатаму, само за Solo. :wink:

лично подобро ми е да ми намалат брзина отколку да паднам у несвес кога ќе ми дојде сметка да речеме 2000 ден,или и јаче.така да нема шанси да стаам адсл од он.нет,под овие услови,макар нуделе до нова година за 1 ден.а уште ако ги додадам искуствата од познаници што ги имаат со wadsl,зашто па да им дадам шанса и да го јадам година дена

Еве сега каитек ќе ни каже која понуда е најмногу hacker-friendly

Bacillus gagous го поставив прашањево бидејќи знам дека на многу приватни тракери мтнет 62.162 subrange и блокиран (спам или што и да де), а оннет не. А мене 80% од trafficot ми иде таму, така што ова ми е и повеќе од важно. Anyway, се јавив во тех. подршка ми кажаа дека се си останува исто.

Значи ти користиш и Мтнет и Оннет? :uvo::pos:
Па тоа било проблемот пријателе, конфликтот на pppoe конекции
ep.gif
Користам ОнНет и МтНет, ги конектирам преку Linux и немам никакви конфликти помеѓу pppoe konekcii

Има некој кајгаџија кој е сопственик на некој од новите Solo пакети?

Јас ќе бидам за некој ден...потпишав договорот само треба да ми се јават за да ја земам опремата....од прилика ми кажаа 5 до 7 дена идело тоа

ocekuvame da ni kazes kako ke te sluzi cim si megju prvite pozdrav drugar

ovie od tehnicka na on net se najgolemi selaci i gomnari vcera se javuva drugar mi deka raskina dogovorot so on net da prasa nesto za ova soloto a vo ponedelnik napravi dogovor za solo 101 i ovie mu vikaat decko dojdi utre da go zemes modemot.I drugar mi sreken i jas so nego ideme vo on net da zememe modem vika decki ne ste na spisok uste za zimanje vikam a be vcera ni rekoa da dojdeme da zememe vika decko pogresile tie od tamu.Ni go spusti ubavo moram da priznam.Ke cekame drug den izgleda

Овој пост на пере на bagra.org (линк до оригиналната тема, тука некаде подоле е и постов) кажува се за солово...
Ја земав опремава, инсталирав и добив без никакво упатство и техничката поддршка ми кажа дека има проблеми со мт.нет????? за саат два ќе биде направено. Еве поминаа 20 саати и не е уште направено. А јас во он.нет вртам....

ako pocnat da go tupat i so ova soloto da pravat problemi pa preku k** veke ke se otkazam od ovie pa makar i da treba da plakam penali ne se trpi veke ova za nasi pari ne pravat budali edni vikaat mt net cinat drugi ne cinat ovie se uste pokatastrofa ne zna covek na koj net da se opredeli.Tesko nas sto sme na WADSL

ako pocnat da go tupat i so ova soloto da pravat problemi pa preku k** veke ke se otkazam od ovie pa makar i da treba da plakam penali ne se trpi veke ova za nasi pari ne pravat budali Tesko nas sto sme na WADSL

Друже малце си ми чуден.Пред некој саат гледај што напиша
ne znam zosto drugar ali katastrofalna ti e konekcijata kaj mene eve gi drzam ovie On Net eve 7 meseca niednas ne se pod 61kbps download samo za zal ne znam kako se stava slika na forumot da ti dokazam ako ne javi se i oteraj gi u pm zosto tolku slaba konekcija imas pozdrav

А сега.. ? :nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom