Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aбе city кажи ми шо се буниш друже? Знаеш ли ти кој ја држи телекомуникацијата во земјава? Македонски телекомуникации така? Тие се исто така МТ.НЕТ ко што знам, епа кога он.нет аплицираат за дозвола за пуштање интернет преку ТЕЛЕФОНСКИ кабел, дотичните мт.нет си (да ми простите на зборов) играат курот, значи пуштаат 50 па после тоа се чека една недела за уште некои 50 луѓе...не е проблемот до он.нет сватете може да ви го дадат модемот одма чим мт....даде позитивен одговор за сметката дека е валидна и бла бла бла...ама ќе немате интернет затоа што пуштањето на интернет иде преку мт....еве и јас чекам две недели ама шо ако...кој чекал ќе дочека:)

Друже јас убаво кажав, ако сакав да зависам од МТ.НЕТ и да си имам работа со нив, јас ке аплицирав кај нив. Вака јас со ОН.НЕТ склучувам договор и сакам јас да добијам интернет во рокот што ми бил даден од нив.

А од тоа што нивните вработени не се информирани за тоа за колку време се активира ИНТЕРНЕТот или пак што е најлошо лажат (а најверојатно е така) тоа е веќе друг проблем, тогаш они си имаат сериозен проблем со саматата компанија.

Иначе не стигнав да отидам во ОН.НЕТ веќе имам интернет.

Друже јас убаво кажав, ако сакав да зависам од МТ.НЕТ и да си имам работа со нив, јас ке аплицирав кај нив. Вака јас со ОН.НЕТ склучувам договор и сакам јас да добијам интернет во рокот што ми бил даден од нив.

А од тоа што нивните вработени не се информирани за тоа за колку време се активира ИНТЕРНЕТот или пак што е најлошо лажат (а најверојатно е така) тоа е веќе друг проблем, тогаш они си имаат сериозен проблем со саматата компанија.

Иначе не стигнав да отидам во ОН.НЕТ веќе имам интернет.
Рокот за обезбедување на интернет врска е 30 дена. Така е според договорот. Не верувам дека кај тебе пишува поразлично отколку во договорот кај другар ми, кој зема модем пред 3-4 дена. Ти пред колку време го склучи договорот? Те излажале нешто? Го прекршиле договорот? Немаш интернет во моментов? Јас прочитав еден куп работи тука, ама сеуште не сфаќам зошто си револтиран. Ќе ми објасниш? :)

И јас ќе ставам Solo101, па баш ме интересира што проблем си имал со Оннетџииве.

Рокот за обезбедување на интернет врска е 30 дена. Така е според договорот. Не верувам дека кај тебе пишува поразлично отколку во договорот кај другар ми, кој зема модем пред 3-4 дена. Ти пред колку време го склучи договорот? Те излажале нешто? Го прекршиле договорот? Немаш интернет во моментов? Јас прочитав еден куп работи тука, ама сеуште не сфаќам зошто си револтиран. Ќе ми објасниш? :)

И јас ќе ставам Solo101, па баш ме интересира што проблем си имал со Оннетџииве.
Да се ќе беше во ред, само усно да не ми кажеа дека модем ќе добијам за 10 дена, а интернет 5 дена потоа-или тоа беше само за да привлечат нови корисници. Јас кажав дека вработените лажат и тоа ми го призна една од вработените. Ми рече: “ние можеби лажеме, но во договорот си пишува...“
Реков дека не е важно само да се привлечат нови корисници, важно е да успееш да ги задржиш истите.
Немаш поима кога бев во салон само колку имаше незадоволни луѓе, искрено изненаден бев.
Од тие 10тина што беа таму, само двајца беа за склучување на договор, другите беа за раскинување.

Друже, договорот се чита секогаш... Јас еднаш со Мобимак се изгорев така. Не е срамно да се прочита договор пред да го потпишеш. А ако стварно ти рекле за 10 дена, тогаш тие се криви за неинформираноста. Не верувам дека некој од салон ти рекол 10 дена за да те „прелаже“, туку затоа што стварно мислел дека ќе те приклучат за 10 дена.

Јас земав во саботата модем за Соло 3 и уште ги чекам да ми го активираат.:toe: Кога ќе почнам да сурфам на него ќе пишам каков е според мене.
Имај на ум дека цело време треба да ти е уклучен за да ти го активираат.
Штом засвети ADSL сијаличката, значи дека те активирале и дека можеш да се конектираш :ripka:

Друже, договорот се чита секогаш... Јас еднаш со Мобимак се изгорев така. Не е срамно да се прочита договор пред да го потпишеш. А ако стварно ти рекле за 10 дена, тогаш тие се криви за неинформираноста. Не верувам дека некој од салон ти рекол 10 дена за да те „прелаже“, туку затоа што стварно мислел дека ќе те приклучат за 10 дена.

Имај на ум дека цело време треба да ти е уклучен за да ти го активираат.
Штом засвети ADSL сијаличката, значи дека те активирале и дека можеш да се конектираш :ripka:

Друже не само на мене тукуа сите им рекле дека за 10 дена ќе имаат интернет, кога ги правшав зошто не пишува така во договорот, ми рекоа дека тоа е друго, остај го ти договорот.
Абе да не ти ги прикачувам ги имам по ред сите разговори снимени во телефон.
И јас исто викам дека се неинформирани а за една таква компанија тоа е срамота.
Епа знам дека треба да засвети сијаличката, денес ми засфети и сфатив дека има интернет.
Абе знаеш што, не би проблем што чекав, проблем ми е што при здрав разум те прават глупав. Друже, да има здрава конкуренција на пазарот јас немаше да им го дозволев тоа.

Друже не само на мене тукуа сите им рекле дека за 10 дена ќе имаат интернет, кога ги правшав зошто не пишува така во договорот, ми рекоа дека тоа е друго, остај го ти договорот.
Абе да не ти ги прикачувам ги имам по ред сите разговори снимени во телефон.
И јас исто викам дека се неинформирани а за една таква компанија тоа е срамота.
Епа знам дека треба да засвети сијаличката, денес ми засфети и сфатив дека има интернет.
Абе знаеш што, не би проблем што чекав, проблем ми е што при здрав разум те прават глупав. Друже, да има здрава конкуренција на пазарот јас немаше да им го дозволев тоа.

И ти си у право city :)
Само доброто е што нема да се малтретирам со чекање јас... WADSL-от ќе ми остане додека не ми го активираат Solo-то, така да нема да осетам низ какви маки си поминал :)

Инаку, задоволен си вака од конекцијава? Стабилна е, брзо е?

Да се ќе беше во ред, само усно да не ми кажеа дека модем ќе добијам за 10 дена, а интернет 5 дена потоа-или тоа беше само за да привлечат нови корисници. Јас кажав дека вработените лажат и тоа ми го призна една од вработените. Ми рече: “ние можеби лажеме, но во договорот си пишува...“
Реков дека не е важно само да се привлечат нови корисници, важно е да успееш да ги задржиш истите.
Немаш поима кога бев во салон само колку имаше незадоволни луѓе, искрено изненаден бев.
Од тие 10тина што беа таму, само двајца беа за склучување на договор, другите беа за раскинување.

Hmm pa da ne se informirani toa ne e tocno no da sakat da privlecat musterii toa e tocno e sega po logika te izlazale i nisto ti ne go kines dogovorot i se se vrti vo krug
Ednas tuka napisav ne za zjabe deka ce ima zaebancii so novite paketi no da pocekame eve sum znael deka ne mozat da obezbedat internet a na site gi kazuvaat deka za 10 dena ce bide sramota za site od on net
Lele i jas sum zastapnik no ne gi fermam ako lazat neka se dogovorat ova e sramno ma ne e problem sto izlazale eden dva no site i pravo da to kazam nesto Acid koga razgovara nekoj so musteriite znaj deka ne treba da gi laze ( musterijata e sekogas vo pravo )

Ajde cestito prv korisnik na solo paket pa koga ce castis a ne kazuvas ako ako

Stvarno city kazi ni nesto kakva e konekcijata

Edit:
Зоки, научи се да си ги изменуваш/надополнуваш мислењата.
Не постирај повеќе мислења едно под друго. Се преполнува темата беспотребно и се губи прегледноста...

- Acid.

И ти си у право city :)
Само доброто е што нема да се малтретирам со чекање јас... WADSL-от ќе ми остане додека не ми го активираат Solo-то, така да нема да осетам низ какви маки си поминал :)

Инаку, задоволен си вака од конекцијава? Стабилна е, брзо е?

Па како за почеток,стабилна но е и брза.
Значи сепак се сложуваш со мене?

ај пушти едно сликиче од speedtest.net да видиме да оцениме..

uste be na nikoj ne mu pustile Solo paket sto ispadna ova be eden mesec treba da pomine nekoj da ima internet ovie navistina preteraa mnogu neprofesionalno od nivna strana:( Pozdrav

Uste ova im fali za golemi firmi po 500 giga

Што збориш? Како тоа на никој не му пуштиле?
Веќе имам повеќе пријатели кои се на Solo и ме убедуваат и јас да ставам... Ќе ми објасниш што сакаш да кажеш?

Што збориш? Како тоа на никој не му пуштиле?
Веќе имам повеќе пријатели кои се на Solo и ме убедуваат и јас да ставам... Ќе ми објасниш што сакаш да кажеш?

mnogu lazete tatkomi raboti vo on net i uste nema nikoj SOLO on mi kaza toa taka da sakam da kazam nemoj da gi lazes lugevo ako mislis deka si admin mozes da gi lazes site i site ke te slusaat

mnogu lazete tatkomi raboti vo on net i uste nema nikoj SOLO on mi kaza toa

Да, татко ти работи во Он.нет, а ти мрчиш против нив :pos:

И згора на тоа, ти имаш ip адреса од Мт.нет, а не од Он.нет. Некако ми нема логика вработени во Он.нет да плаќаат интернет од Мт.нет, нели?

И нормално, се регистрираше на форумов, само да ни кажеш дека никој немал Solo сеуште. Значи, до кое ниво се спуштаат некои луѓе...

Дечко/девојко, ако не прочитта - повеќе души веќе пишаа дека имаат Solo. Прочитај што напиша city (3-4 мислења пред твоето).

taka da sakam da kazam nemoj da gi lazes lugevo ako mislis deka si admin mozes da gi lazes site i site ke te slusaat
И затоа што сум злобен админ, а ти ги прекрши правилата на форумов и отвори нов јузер, перманентно те банирам од форумов. Мултип'л персоналити десордер дебилче. Доволно е да се погледнат сите мислења на твојот прв јузер ErVoRuLeZ и секој лесно може да заклучи со која намера јадеш гурабии на темава....!.

"DisasterMK seems to have multiple personalities using ErVoRuLeZ and DisasterMK sharing the same computer. No soup for you! and you! and you!"

Acid sorry men ako ne sum videl deka ima nekoj veke od solo paketite ali nikoj da se pofali dali se ok mislam ovie od 15 i najveke me interesira od ovie 101 giga deka planiram da idam i jas tamu zatoa sakam nekoj komentar plus da slusnam finalno da idam i jas da smenam dogovor za toa mi da slusnam da se pofalat dobra brzina itn.Pozdrav :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom